.ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Την επόμενη Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι θα συγκληθεί εκ νέου η ολομέλεια της Βουλής προκειμένου ...
να πραγματοποιηθεί η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την ώρα της ψηφοφορίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης μετά την ολοκλήρωση της πρώτης διαδικασίας στην οποία ο Σταύρος Δήμας έλαβε 160 θετικές ψήφους με 135 βουλευτές να δηλώνουν «παρών» και πέντε να είναι απόντες.

Σημειώνεται ότι και στη δεύτερη ψηφοφορία, όπως και στην πρώτη, για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαιτείται η ψήφος 200 βουλευτών.

.Νίκες για Ολυμπιακό, Βέροια, Ατρόμητο, Παναιτωλικό

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τον Πανιώνιο στο «Γ.Καραϊσκάκης» σε αναμέτρηση για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Και τα δύο τέρματα των γηπεδούχων σημειώθηκαν από τον Μήτρογλου (36΄, 90+1).

Στην πέμπτη θέση της Σούπερ Λίγκας παραμένει η Βέροια, η οποία επικράτησε 2-0 εντός έδρας της ουραγού Νίκης Βόλου, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής. Ο Κάμπορα στο 38΄ και ο Καλτσάς στο 84΄ ήταν οι σκόρερ της «βασίλισσας του βορρά».

Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας του ΟΦΗ με την Καλλονή στο Ηράκλειο για την 15η ημέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το σκορ άνοιξε η Καλλονή στο στο 70΄ με πέναλτι του Χουάμα σε χέρι του Τριποτσέρη, για να ισοφαρίσει ο ΟΦΗ στο 73΄ με κεφαλιά του Μακρή. Στο 81΄ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Τριποτσέρης του ΟΦΗ. Χωρίς νικη παρέμεινε ο ΟΦΗ για 3ο συνεχή αγώνα και η Καλλονή για 5ο, με τους Κρητικούς να βρίσκονται σε πιο δυσχερή βαθμολογικά θέση.

Ανώτερος σε όλους τους τομείς ο Παναιτωλικός νίκησε δίκαια τον Πλατανιά με 1-0 στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ των γηπεδούχων, που έχασαν σωρεία κλασικών ευκαιριών, πέτυχε στο 24΄ ο Μπεχαράνο.

Επιστροφή στις νίκες για τον Ατρόμητο που επικράτησε του Λεβαδειακού στο Περιστέρι με 1-0 σε αναμέτρηση για την 15η
 αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Παπάζογλου στο 7΄. Με δέκα πάικτες ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Λεβαδειακός μετά την απευθείας αποβολή του Ζίτο στο 69΄.

.Στήριξη στην κυβέρνηση από τον Σπύρο Λυκούδη

Υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα ως επόμενου προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ψήφισε ο επικεφαλής των «ΜΕΤΑρρυθμιστών» Σπύρος Λυκούδης.

Ο κ. Λυκούδης τις προηγούμενες ημέρες είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να ψηφίσει υπέρ κάτι το οποίο τελικά έπραξε πριν μερικά λεπτά.

.«Φτωχό το σκορ της συγκυβέρνησης»

«Φτωχό» χαρακτήρισε για την συγκυβέρνηση το «σκορ» των 160 βουλευτών που ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα, ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«Δεν αναπτύσσετε κάποια δυναμική. Ο δρόμος όμως για πρωτοβουλίες και εθνική συνεννόηση είναι ανοιχτός» σημείωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής μιλώντας στο MEGA και πρόσθεσε πως: 

«Απόψε φάνηκε πως είναι αδιέξοδο το σαφάρι μεμονωμένων βουλευτών για να συμπληρωθεί τσάτρα- πάτρα ο απαιτούμενος αριθμό. Χρειάζεται μεγαλύτερη συνεννόηση. Γι αυτό το λόγο δεν θα αλλάξω την δική μου θέση. Τα κόμματα έχουν την ευθύνη και όχι οι μεμονωμένοι βουλευτές».

Στη συνέχεια ο κ. Τατσόπουλος εκτίμησε πως είναι: «εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξουν θέση 20 βουλευτές. Παρ΄ όλα αυτά οι 12 μέρες είναι πυκνός πολιτικός χρόνος. Όλα μπορούν να αλλάξουν ακόμα και μέσα σε λίγες ώρες. Για παράδειγμα αν συνεχιστεί η καταστροφική η πορεία (πτώση χρηματιστηρίου, άνοδος επιτοκίων κλπ) πολλοί θα αλλάξουν γνώμη».

.Μελάς: Στις άλλες ψηφοφορίες θα είμαι σε θετική κατεύθυνση

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, έκανε την έκπληξη σήμερα, καθώς δεν υπερψήφισε το Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως είχε πει πως θα έκανε τις προηγούμενες μέρες.

Ωστόσο, βγαίνοντας από τη Βουλή, ο πρώην βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, προανήγγειλε πως στις επόμενες ψηφοφορίες θα ψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο.

«Είναι πολλά πράγματα που δεν θέλω να σας πω», είπε ο κ. Μελάς στους δημοσιογράφους, κάνοντας παράλληλα λόγο για «κακοήθειες». 

Ερωτώμενος για το τι σκοπεύει να κάνει στις επόμενες ψηφοφορίες, ο κ. Μέλας απάντησε πως «είμαι προς θετική κατεύθυνση». 

«Σήμερα υλοποίησα το 20%», είπε ο κ. Μελάς αναφερόμενος στην προηγούμενη δήλωσή του πως «κατά 80%» θα ψήφισε το Σταύρο Δήμα. «Λειτουργώ σύμφωνα με τη λογική τη δική μου», εξήγησε.

.Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας


Την απόλυτη ικανοποίησή τους εκφράζουν στον ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας και εκτιμούν ότι η τακτική τους δικαιώθηκε.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές το μήνυμα που εξέπεμψε απόψε η Βουλή είναι ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης των βουλευτών απέτυχε παταγωδώς και προσθέτουν ότι οι 160 ψήφοι υπέρ του Σταύρου Δήμα, όχι μόνο δε δημιουργούν δυναμική, αντίθετα δημιουργούν αρνητική δυναμική.

Υπό αυτό το πρίσμα, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερμηνεύουν και το άνοιγμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου περί ομάδας διαπραγμάτευσης και συναίνεσης, το οποίο όμως, όπως σημειώνουν, θα πέσει στο κενό.

Αύριο θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία για να κάνει την πρώτη αποτίμηση της ψηφοφορίας στη Βουλή και να καθοριστεί η τακτική για την επόμενη φάση καθώς, εκτιμάται από τις ίδιες πηγές, ότι το κλίμα θα ενταθεί και οι πιέσεις προς βουλευτές θα αυξηθούν.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.