.Ερντογάν: Η Μέρκελ συμφωνεί ότι η Κύπρος δεν έπρεπε να είναι στην ΕΕ


Τη θέση ότι η Κύπρος δεν έπρεπε να έχει γίνει δεκτή στους κόλπους της ΕΕ εξέφρασε σήμερα από το Βερολίνο, για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Εκείνο που προκάλεσε αίσθηση όμως δεν είναι η στάση του Τούρκου ηγέτη όσο το ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε με την Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι τη θέση του αυτή ενστερνίζεται και η Γερμανίδα καγκελάριος.

Την ενόχληση της κ. Μέρκελ για τα λεγόμενα το Ερντογάν έχει απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός, στο τέλος των δηλώσεων οπότε και αναφέρθηκε ο Τούρκος ηγέτης στη Μεγαλόνησο.

Ήταν λάθος, είπε, να επιτραπεί στη “Νότια Κύπρο” να εισαχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρόσθεσε ότι την ίδια άποψη μοιράζεται και η καγκελάριος.

Την ίδια δήλωση έκανε και χθες βράδυ στα εγκαίνια της νέας τουρκικής πρεσβείας στο Βερολίνο. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως είναι και αλήθεια, επισημαίνουν αξιωματούχοι κοντά στην Άνγκελα Μέρκελ, και τους οποίους επικαλείται το Spiegel, στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος απέφυγε να σχολιάσει επί τόπου τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού όμως τόσο το βλέμμα της όσο και η τυπική χειραψία που αντάλλαξε μαζί του δείχνει, όπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό, ότι οι σχέσεις Βερολίνου-Άγκυρας είναι τεταμένες αυτή την περίοδο, και όχι μόνο αναφορικά με την Ευρώπη.

Άλλα θέματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές είναι το θέμα της Συρίας, ο χειρισμός του απαγορευμένου κουρδικού κόμματος PKK αλλά και τα περίπου 3 εκατομμύρια Τούρκων μεταναστών στη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ ο Τούρκος ηγέτης δήλωσε ότι η χώρα του πρέπει να έχει ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια έως το 2023 διαφορετικά οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχιστούν.

.Κομματική πειθαρχία βάζει ο Βενιζέλος για τα μέτρα- Θα διαγράψει όποιον καταψηφίσει


Θέμα κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση του πακέτου των νέων μέτρων θα θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την εικόνα διάλυσης που εμφάνισε το ΠΑΣΟΚ κατά τη σημερινή ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται διατεθειμένος να διαγράψει όσους βουλευτές του κόμματος αρνηθούν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα, κάτι που ενδέχεται να μειώσει σημαντικά τον ήδη μικρό αριθμό των βουλευτών του κόμματος.

Μένει να δούμε πόσοι βουλευτές θα παραστούν αλλά και θα ζητήσουν το λόγο κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο που έχει προγραμματιστεί για τις 19:00.

Σε περίπτωση που ο κ. Βενιζέλος ζητήσει από τους βουλευτές του να επαναλάβουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, θεωρείται πιθανό ότι ομάδα βουλευτών θα του προτείνει να θέσει το θέμα ξανα μετά την ψήφιση των μέτρων κι όχι τώρα, εν μέσω κρίσης.

Από τη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο αναμένεται να απουσιάζει και πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο μοναδικός που διαθέτει τέτοια επιρροή μεταξύ των πράσινων βουλευτών η οποία και θα του επέτρεπε να αμφισβητήσει έντονα τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

.ΣΤΟ 11,6% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ


Στο νέο ιστορικό υψηλό του 11,6% ανήλθε η ανεργία στην ευρωζώνη το Σεπτέμβριο του 2012, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat, σημειώνοντας άνοδο...
σε σχέση με το μήνα Αύγουστο (11,5%) αλλά και συγκριτικά με το Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους (10,3%).

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Ισπανία (25,8%) και την Ελλάδα (25,1% τον Ιούνιο), ενώ τα χαμηλότερα σημειώθηκαν στην Αυστρία (4,4%), το Λουξεμβούργο (5,2%), τη Γερμανία και την Ολλανδία (αμφότερες 5,4%).


Σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2011, ανάμεσα στα 27 μέλη ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανεργία αυξήθηκε σε 20 κράτη, ενώ μειώθηκε μόλις σε επτά.


Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε βάθος δωδεκαμήνου καταγράφηκαν στην Ελλάδα (από 17,8% σε 25,1% μεταξύ Ιουλίου 2011 και Ιουλίου 2012), την Κύπρο (από 8,5% σε 12,2% μεταξύ Σεπτεμβρίου 2011 και 2012), την Ισπανία (από 22,4% σε 25,8%) και την Πορτογαλία (από 13,1% σε 15,7%).


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, περίπου 18,490 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν άνεργοι στη νομισματική ένωση το Σεπτέμβριο, ενώ σε ολόκληρη την Ε.Ε. ο αριθμός των ατόμων χωρίς εργασία ανήλθε στα 25,751 εκατομμύρια. Στην περίπτωση της ευρωζώνης, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 2,174 εκατομμύρια μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 2011 και του αντίστοιχου μήνα του 2012.


Αύξηση σημειώθηκε και στο ποσοστό της ανεργίας των νέων, το οποίο διαμορφώθηκε στο 23,3% έναντι 21,1% που ήταν το Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους. «Πρωταθλητές» και σε αυτόν τον τομέα αναδείχτηκαν η Ελλάδα (55,6% τον Ιούλιο) και η Ισπανία (54,2%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη Γερμανία (8,0%), την Ολλανδία (9,7%) και την Αυστρία (9,9%).

.Μειώνεται κατά 22 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Βουλής


Κατά 22 εκατ. ευρώ μειώνεται ο προϋπολογισμός της Βουλής το 2013. Αυτό προβλέπεται στο κείμενο του προϋπολογισμού του ελληνικού κοινοβουλίου που εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή. 

Έτσι, η Βουλή συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια συγκράτησης των κρατικών δαπανών, συμμετέχοντας επίσης στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται παράλληλα και από όλους τους Έλληνες, 

με στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, την επίτευξη μιας διατηρήσιμης δημοσιονομικής σταθερότητας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και τελικά την έξοδο από την κρίση. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.