.Δήμος Ζωγράφου : Συναυλία αφιερωμένη στον Λευτέρη Παπαδόπουλο

 Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, οργανώνει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, στο πάρκο Γουδή, το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μας . Στη συναυλία συμμετέχουν ο Μιχάλης Ανδρεάτος, η Σοφία Παπάζογλου, ο Κώστας Μάντζιος, η Ειρήνη Χαρίδου, ο Βαγγέλης Δούβαλης, ο Γιάννης Καρκοβίρης ,ενώ, τη μουσική επιμέλεια έχει  ο Πέτρος Βαγιόπουλος.
Η συναυλία είναι αφιερωμένη στο Λευτέρη Παπαδόπουλο, το στιχουργό,τον ποητή, το συγγραφέα, το δημοσιογράφο, τον άνθρωπο. 

Τον άνθρωπο που έκανε τις γειτονιές του στίχους, τα δύσκολα παιδικά του χρόνια τραγούδια, τη «Φτωχολογιά» και την «Άπονη Ζωή», δισκογραφική επιτυχία. 

Με τους στίχους του πονέσαμε , συγκινηθήκαμε, αγαπήσαμε, γίναμε πιο δοτικοί και γενναιόδωροι. «Όλα δικά σου μάτια μου», «Αυτά τα χέρια» «Το άγαλμα», «Η Αριστοτέλους» «Η αλάνα», οι πόθοι, τα πάθη, οι έρωτες, οι αγώνες, η ιστορία του τόπου μας για πάνω από μισό αιώνα.

Ο Λευτέρης  Παπαδόπουλος έχει γράψει στίχους για περισσότερα από 1.200 τραγούδια, έχει μελοποιηθεί από κορυφαίους συνθέτες και έχει τραγουδηθεί από τους μεγαλύτερους  ερμηνευτές. 

Ο ίδιος, λέει, πως πατρίδα του είναι η γειτονιά του και πως εάν ο κόσμος  κάποια στιγμή κατασρεφόταν θα ήταν ικανοποιημένος αν σωζόταν το «Σαββατόβραδο στην Καισαριανή».

.Ψάχνουν να… χωρέσουν τους οπαδούς της ΑΕΚ

Το μυαλό όλων στην ΑΕΚ είναι στο «πάρτι» που ετοιμάζεται την Κυριακή στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Στην παρουσίαση των σχεδίων του γηπέδου που θ’ ακολουθήσει μεσοβδόμαδα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Υπάρχουν θέματα ωστόσο, που επίσης αφορούν την «Ένωση» και πρέπει να διευθετηθούν: Όπως το πού θ’ αγωνιστεί στο επόμενο ματς μακριά από την έδρα της.

Ένα θέμα που θ’ απασχολεί… βδομάδα παρά βδομάδα, όπως φαίνεται, και τώρα έχει να κάνει με το γήπεδο που θα υποδεχθεί την ΑΕΚ ο ΑΟ Περιστερίου. 
Διότι εκείνο του Ηφαίστου που χρησιμοποιεί το αθηναϊκό σωματείο χωράει μόλις 600 θεατές. Έτσι, έχει κατατεθεί ήδη αίτημα στον Ατρόμητο, ώστε το ματς να γίνει στο Δημοτικό Στάδιο.

Ένα αίτημα που φέρεται να έχει τη συγκατάθεση του Δημάρχου, Ανδρέα Παχατουρίδη και για το οποίο ασκούνται ήδη πιέσεις από την Αστυνομία να γίνει δεκτό, για λόγους ασφαλείας. 

Δεδομένου, δε, ότι ο Ατρόμητος αγωνίζεται εκτός έδρας την επόμενη βδομάδα (το Σάββατο στην Τρίπολη) μοιάζει να μην υπάρχει λόγος άρνησης από την πλευρά του Γιώργου Σπανού, που θα λάβει και την τελική απόφαση.

.Προβληματισμός στο Μαξίμου από την «διακήρυξη» των εφέδρων

Ανησυχία και προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου από την «διακήρυξη» των εφέδρων που καλούν «στρατό και λαό» ούτε λίγο ούτε πολύ σε πραξικόπημα. 

Μόλις έγινε γνωστή η δημοσιοποίηση της «διακήρυξης» ενημερώθηκε ο πρωθουργός και λίγο μετά υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Α. Σαμαρά με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. 

Η κυβέρνηση δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «η δημοκρατία είναι οχυρωμένη και δεν κινδυνεύει από την ανοησία των ολίγων» στην πραγματικότητα όμως παρακολουθεί πολύ στενά τις όποιες κινήσεις και στο στράτευμα και στην αστυνομία.Άλλωστε η ύπαρξη τέτοιων θυλάκων δεν ήταν άγνωστη. 

Επιτελείς του Μαξίμου βεβαιώνουν ότι η πολιτική ηγεσία αλλά και η ηγεσία του στρατέυματος έχουν αντίληψη του προβλήματος «το οποίο είναι μεν σοβαρό αλλά πολύ μικρής εμβέλειας». 

Πάντως αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι η χρονική συγκυρία που επέλεξαν οι έφεδροι να δημοσιοποιήσουν την συγκεκριμένη «διακήρυξη».Ακριβώς την χρονική στιγμή που οι έρευνες για τη Χρυσή Αυγή αποκαλύπτουν την ύπαρξη παραστρατιωτικής οργάνωσης με την συμμετοχή νυν και πρώην στρατιωτικών.

«Η συντριπτική πλειοψηφία» όσων υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις «είναι προσηλωμένη στη Δημοκρατία μας» τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου και προσέθεσε πως εάν υπάρχουν εξαιρέσεις, είναι ένας «πολύ μικρός» αριθμός, και θα «αντιμετωπίσουν τις συνέπειες».

«Η κυβέρνηση -σημειώνουν πάντως κυβερνητικοί παράγοντες - δεν επιθυμεί αναταραχή στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Αστυνομία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει εκκαθάριση όπου αποδειχθεί πως αξιωματικοί, υπαξιωματικοί ή απλοί αστυνομικοί είχαν σχέση με τη Χρυσή Αυγή ή σχεδιάζουν κινήσεις πέρα και έξω από την συνταγματική νομιμότητα».

.Σε ένα εκκαθαριστικό σημείωμα τα τέλη κυκλοφορίας και ο φόρος πολυτελείας Ι.Χ.

Ένα εκκαθαριστικό σημείωμα προσανατολίζεται αποστείλει το υπουργείο Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο πολυτελείας στα Ι.Χ. αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται μέτρα για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων και επαγγελματιών στην υποβολή των δηλώσεων του ΦΠΑ. 

Ένα από τα μέτρα που επεξεργάζεται ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης είναι η αναστολή του ΑΦΜ των επιχειρήσεων εκείνων που για δύο συνεχόμενα τρίμηνα δεν υποβάλλουν ΦΠΑ παρ' ότι είναι υπόχρεες.

.Η ελληνική κοινωνία βιώνει την απόλυτη παρακμή

Στην ιδανική Πολιτεία του Πλάτωνα κυριαρχούσαν οι αρετές της Σοφίας, της Ανδρείας, της Σωφροσύνης και της Δικαιοσύνης, ενώ η ίδια η Πολιτεία εξασφάλιζε στους πολίτες της τον άριστον βίον. Αυτά όμως θα συνέβαιναν ίσως σε έναν άλλο κόσμο τόσο μακρινό που θα μπορούσε να αγγίξει τη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. 

Τι κι αν βρισκόμαστε στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, εν έτη 2013, οι αρετές, αναπόσπαστο κομμάτι μιας ευνομούμενης πολιτείας, παζαρεύονται και δίνουν τη θέση τους στο μίσος, την αδικία, την χειροδικία. Άλλωστε σε μία πολιτεία όπου απουσιάζει η σοφία και η δικαιοσύνη, ε... περισσότερα »

.Κ. Χατζηδάκης: Εισροή 7,5 δισ. ευρώ από κοινοτικά κονδύλια το 2014

Κοινοτικά κονδύλια ύψους 7,5 δισ. ευρώ αναμένεται να εισρεύσουν το 2014 στην Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Συγκεκριμένα, ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι το 2014 αναμένεται να εισρεύσουν στην Ελλάδα 3,5 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και 4 δισ. ευρώ από το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2014-2020, σημειώνοντας ότι η κοινοτική συγχρηματοδότηση θα παραμείνει στο 90% έως το 2020.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι από τα 1,5 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα, έως τον Ιούνιο απορροφήθηκαν 150 εκατ. ευρώ.  

Πρόσθεσε, δε, ότι έως το τέλος του τρέχοντος έτους, η συνολική ρευστότητα θα αυξηθεί στα 2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 800 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ και το  υπόλοιπο ποσό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και τις τράπεζες.  

.Δύσκολα τα βγάζουν πέρα με τα οικονομικά τους οι Ελληνοκύπριοι

Περισσότεροι από τους μισούς Ελληνοκύπριους, με δυσκολία καταφέρνουν να καλύψουν τα έξοδα τους με το εισόδημα που παίρνουν, ενώ συνεχή αύξηση καταγράφει το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν τις αποταμιεύσεις τους. 

Αυτό είναι το συμπέρασμα της μηνιαίας έρευνας για το οικονομικό κλίμα στην Κύπρο, που διενεργεί το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τον Σεπτέμβριο, το κλίμα ανάμεσα στους καταναλωτές παρουσιάζεται ελαφρώς αρνητικότερο από ό,τι τον Αύγουστο.

Οι αξιολογήσεις των καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών τους κατά τον τελευταίο χρόνο παρουσιάζονται αρνητικότερες, ενώ στα ίδια αρνητικά επίπεδα με τον περασμένο μήνα παραμένουν οι προσδοκίες τους για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών τον επόμενο χρόνο. 

Σε σχέση με τον Αύγουστο, αρνητικότερες καταγράφονται οι εκτιμήσεις τους για την οικονομική κατάσταση της Κύπρου, τόσο τους τελευταίους, όσο και τους επόμενους 12 μήνες. 

Οι εκτιμήσεις τους για την ανεργία παρουσιάζονται λιγότερο αρνητικές, με την πλειονότητα όμως να αναμένει περαιτέρω αύξηση των ανέργων.

Σχετικά με τις τιμές, όπως και τον περασμένο μήνα, η πλειονότητα δηλώνει ότι δεν παρατήρησε, ούτε και αναμένει, αυξητικές τάσεις. 

Αν και λιγότεροι καταναλωτές σε σχέση με τον Αύγουστο χαρακτηρίζουν την τρέχουσα περίοδο ως ακατάλληλη για αποταμίευση, ελαφρώς περισσότεροι θεωρούν σχεδόν απίθανο το ενδεχόμενο να αποταμιεύσουν μέσα στον επόμενο χρόνο.

.Συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο

"Η Ομογένεια είναι στο πλευρό των αδελφών μας της Ελλάδος" τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι μια συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής είναι πάντοτε «ουσιαστική και ενδιαφέρουσα, είναι μια πνευματική απόλαυση», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Αρχιεπισκοπή και «ως Ελληνισμός και Ορθοδοξία είμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος εδώ, σε ένα χώρο πολύ κρίσιμο, πάντα, για τα εθνικά μας συμφέροντα».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος είναι αυτός που, με το κύρος του, μπορεί να εκφράσει πραγματικά όχι μόνο τον λόγο της Ορθοδοξίας, αλλά και τον λόγο του Ελληνισμού, και αυτός ο λόγος να γίνει ακουστός από την αμερικανική κυβέρνηση, από το Κογκρέσο, από τους ισχυρούς κοινωνικούς και πολιτικούς κύκλους, σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και παντού». 

Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε πολύ τον Προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική για το έργο και για την «πολύτιμη βοήθειά» του.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, αφού ευχαρίστησε τον Ευ. Βενιζέλο για την επίσκεψη, επισήμανε ότι τον γνωρίζει όχι μόνο ως πολιτικό αλλά και ως ακαδημαϊκό πρόσωπο και ειδικό σε δύσκολα, νομικά θέματα. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.