.Αθήνα και Λευκωσία αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Τ. Ερντογάν

«Απογοητευτικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας που έκανε λόγο για «παράνομη» επίσκεψη Ερντογάν. 

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις Ερντογάν επιβεβαιώνουν την εμμονή της Άγκυρας στην «επιθετική πολιτική της εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας», υπενθύμισε σχετικά ο κ. Κούτρας, «διέρχεται από την αναγνώρι... περισσότερα »

.Για την ανεργία συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης, με κεντρικό θέμα τη μείωση της ανεργίας. Πρόταση για θεσμοθέτηση ρήτρας απασχόλησης σε κάθε κυβερνητική δράση ή πρωτοβουλία ή νομοσχέδιο που αφορά στα θέματα της ανάπτυξης, στην προσπάθεια να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ανάσχεση και μείωση «του μεγάλου εφιάλτη» της ανεργίας, συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις που καταθέτει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. 

.Το επόμενο iPhone της Apple θα λειτουργεί ως ψηφιακό πορτοφόλι

Η Apple έχει συνάψει συμφωνία με εταιρείες διαχείρισης πιστωτικών καρτών η οποία θα επιτρέπει στον κάτοχο του επόμενου κινητού τηλεφώνου γενιάς iPhone να κάνει ηλεκτρονικές πληρωμές σε καταστήματα λιανικής πώλησης, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα. 

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση του iPhone το ερχόμενο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα είναι πιθανό να ανακοινώσει τις συμφωνίες με την Visa, την MasterCard και την American Express, όπως μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο μια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς οι συνομιλίες μεταξύ της Apple και των εταιρειών πιστωτικών καρτών είναι ιδιωτικές. 

Το σύστημα πληρωμών θα μετατρέψει την επόμενη έκδοση του iPhone σε ένα κινητό πορτοφόλι, μετέδωσε το Μπλούμπεργκ. 
Οι κάτοχοι του τηλεφώνου προηγμένης γενιάς θα κάνουν εύκολα τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου το οποίο θα περιέχει ένα ειδικό τσιπ επικοινωνίας. 

.Ο κόσμος αναζητά μια νέα αρχή

«Ο κόσμος αναζητά μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα την αναγέννηση του κινήματος μας», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην αποψινή εκδήλωση του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου», στο Ζάππειο Μέγαρο, για την 40η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

«Θα προσπαθήσω», πρόσθεσε, «να υπηρετήσω αυτή την ανάγκη όσο πιο ενωτικά μπορώ με συνείδηση της ευθύνης και της ιστορίας μας».

Πολλοί μιλούν για επιστροφή στην ομαλότητα και κανονικότητα τι σημαίνει ακριβώς, αυτό διερωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «επιστρέφει το ρουσφέτι, οι χάρες στα πάσης φύσεως συμφέροντα, τους τραπεζίτες και τα media». 


Χρειάζεται η επανάσταση του αυτονόητου σημείωσε και τόνισε ότι αριστερά και δεξιά είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος δε μας λένε που θα οδηγηθούμε τους βολεύει το ίδιο πελατειακό παιχνίδι εμείς σημείωσε θέλουμε να μιλήσουμε για τη μεταπελατειακή Ελλάδα.

Έχουμε αγώνα μπροστά μας να πιάσουμε το νήμα από κει που το αφήσαμε, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος τόνισε ότι μόνοι μας με το οικονομικό επιτελείο και τη ΚΟ αποτρέψαμε μια εθνική καταστροφή.  

Νωρίτερα, στην ομιλία του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ σημειώθηκαν ένταση και αποδοκιμασίες από μερίδα παρευρισκομένων με συνθήματα «Γιώργο γερά να πέσει η δεξιά». 

Ο κ. Βενιζελος προανήγγειλε ότι θα εξηγήσει στην ομιλία του την Τετάρτη, στην (έτερη) εκδήλωση του κόμματος για τον εορτασμό της 3ης Σεπτέμβρη, την ανάγκη που οδήγησε στη συνεργασία με το ΛΑΟΣ 

.Δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο

Η Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεράσει την κρίση στον βαθμό που θα έπρεπε και τα επόμενα χρόνια θα αντιμετωπίσει δυσκολίες, εξαιτίας τόσο της κατάστασης στην Ουκρανία όσο και της γενικότερης γεωπολιτικής κατάστασης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Έχουμε ξεπεράσει την κρίση σε κάποιο βαθμό, αλλά δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο τόσο ξεκάθαρα όσο θα έπρεπε», επισήμανε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε ένα συνέδριο. Αναφέρθηκε ειδικά στα υψηλά ποσοστά της ανεργίας και στις περιορισμένες επενδύσεις.

Ο ίδιος διευκρίνισε ωστόσο ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επιμείνει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στη δημοσιονομική σταθερότητα και τόνισε ότι ο περιορισμός των ελλειμμάτων είναι απαραίτητος προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. Κάλεσε ακόμη τις χώρες της Ευρωζώνης να παραμείνουν προσηλωμένες στους κανόνες που έχουν συμφωνήσει.

«Υπερβολικά πολλοί Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών πιστεύουν ότι οι δημόσιες επενδύσεις θα βοηθήσουν να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα της Ευρωζώνης», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η φθηνή χρηματοδότηση δεν αποτελεί πανάκεια για τα προβλήματα. «Χρειαζόμαστε επενδύσεις οι οποίες θα υπερισχύουν των αγορών», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην κρίση της Ουκρανίας, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε σε ειρωνικό τόνο ότι σε λίγα χρόνια ίσως ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να τιμηθεί με το Βραβείο Καρλομάγνου, το οποίο απονέμεται σε προσωπικότητες οι οποίες έχουν συμβάλει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, καθώς «υποχρέωσε» τους Ευρωπαίους να προσπαθήσουν για την εξεύρεση κοινής γραμμής.

.Στον Ολυμπιακό ο Γιαννούλης

Στον Ολυμπιακό ανήκει και επίσημα ο Κώστας Γιαννούλης. Ο 26χρονος μπακ αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο ως μια επιπλέον λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας μετά και την παραχώρηση του Χοσέ Χολέμπας.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Κώστα Γιαννούλη», αναφέρει η λιτή -ως συνήθως- ανακοίνωση των «ερυθρολεύκων».

Εκτός απροόπτου, αυτή θα είναι και η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ των Πρωταθλητών, μετά και την μεταγραφή του Λούκα Μιλιβόγεβιτς από την Άντερλεχτ για τα χαφ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.