.Τέλη Ιουνίου το συνέδριο του «Ποταμιού» σε κάμπινγκ της Θράκης

 Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου σε κάμπινγκ της Θράκης, το «Ποτάμι» θα πραγματοποιήσει το πρώτο του «πρωτοποριακό» συνέδριο.
Οι προετοιμασίες της διοργάνωσης έχουν ήδη αρχίσει πυρετωδώς, καθώς αναζητείται ο κατάλληλος χώρος, όπου, εκτός από σκηνές, θα επιτρέπει να στηθούν κι όλες οι υπόλοιπες υποδομές για τα μέλη, τους φίλους και τα ΜΜΕ που θα παρακολουθήσουν το συνέδριο.

Παράλληλα έχουν αποσταλεί αναλυτικά e - mail σε 13.000 φίλους και μέλη του Ποταμιού σε όλη την Ελλάδα με τις οδηγίες συμμετοχής στο συνέδριο και στο διάλογο που θα αναπτυχθεί για τις θέσεις του κινήματος, βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος (μέχρι τις 10/6) και κατανομής των θέσεων και προτάσεων σε συγκεκριμένα θέματα, με την κάθε πρόταση να μη μπορεί να υπερβαίνει τις 1.000 λέξεις. 

.«Με αποκαλούσαν προδότη»

«Η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτήριζαν καταστροφικό το μνημόνιο και με αποκαλούσαν προδότη. Επιπλέον επικρατούσε μεγάλος φόβος ανάμεσα στους ολιγάρχες της χώρας, επειδή το τραπεζικό σύστημα λόγω της ανακεφαλαιοποίησης ετέθη υπό αυστηρό έλεγχο. Τους είχα όλους εναντίον μου. Ακόμη και στο κόμμα μου, που έπρεπε να σηκώσει όλο το βάρος, βρισκόμουν σε δύσκολη θέση», δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου στη Frankfurter Allgemeine Zeitung που κάνει αναδρομή στα δραματικά γεγονότα του 2011.
Ο Γερμανός δημοσιογράφος από την πλευρά του συμπληρώνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης τότε, δεν ήθελε να μοιραστεί την ευθύνη και ζητούσε προσφυγή στις κάλπες για να κυβερνήσει μόνος του.

.Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ

Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για τοποθέτηση Βρετανού τεχνοκράτη του ΔΝΤ, του Πίτερ Ράτκλιφ, ως επιτρόπου της τρόικας στα ασφαλιστικά ταμεία. 

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας επιβεβαιώνουν τη συνεργασία σε επίπεδο τεχνικών συμβούλων, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις περί επιτροπείας. 

Υπενθυμίζεται ότι στο ασφαλιστικό εκκρεμούν η καθιέρωση της εθνικής σύνταξης των 360 ευρώ, η ενιαιοποίηση των όρων ασφάλισης και η περαιτέρω ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων, η παρακολούθηση των επικουρικών ταμείων και των ταμείων εφάπαξ βάσει της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, ο περαιτέρω περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και η συγκέντρωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ταμεία. 

.Ξεκίνησε η επανατοποθέτηση

Ξεκίνησε η διαδικασία για την επανατοποθέτηση πρώην δημοτικών αστυνομικών που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας  μετά την υπογραφή των σχετικών υπουργικών αποφάσεων από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με την αξιοποίηση των πρώην δημοτικών αστυνομικών θα ενισχυθούν σημαντικά, σε ανθρώπινο δυναμικό, νευραλγικές υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης.

.Χωρίς πρόστιμο όσοι δεν υπέβαλαν ως σήμερα το Ε9

Παράταση δια της πλαγίας οδού για την υποβολή του E9 έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι, λόγω της εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ για πρώτη φορά, οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2014, οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι την έκδοση των εκκαθαριστικών-δηλώσεων του φόρου στα μέσα Ιουνίου, με βάση νομοθετική ρύθμιση που θα προωθηθεί για ψήφιση, δεν θα επιβαρύνονται με πρόστιμα.

Μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών, θα προβλεφθεί νομοθετικά εύλογος χρόνος για διορθώσεις τυχόν λαθών χωρίς επιβαρύνσεις.

Από το υπουργείο σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή του περιουσιολογίου (Ε9) παραμένει ανοικτή (σήμερα είναι η 103η ημέρα λειτουργίας της) και το 50% των δηλώσεων έχει υποβληθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.