.Στους ρυθμούς του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ η Θεσσαλονίκη

Με νεοδιορισθέντα πρόεδρο -τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή- εξασφαλισμένες (παραχωρούνται από τον ιδιώτη πλέον ιδιοκτήτη τους) τις αίθουσες προβολών στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τις μέρες της διοργάνωσης, με προϋπολογισμό μόλις 650.000 ευρώ (τον μικρότερο που είχε στα 16 χρόνια της διοργάνωσης του), το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το 3ο σημαντικότερο της Ευρώπης σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, ξεκίνησε απόψε τη 16η διοργάνωσή του. 

Με την ταινία «Λίναρ» άνοιξε απόψε στις 20:30  η επίσημη αυλαία του «16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης- Εικόνες του 21ου Αιώνα» στον κινηματογράφο Ολύμπιον. 

Με ευαίσθητη ματιά, η σκηνοθέτιδα Νάτσια Ταράσοβα εστιάζει στην περιπέτεια του Λίναρ, ενός μικρού ήρωα της ζωής, που ταξιδεύει από τη Ρωσία στην Ιταλία προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, αλλά και στο θάρρος του που εμπνέει και δίνει δύναμη στους ανθρώπους που στέκονται στο πλευρό του.

Η ουσιαστική έναρξη της διοργάνωσης και των προβολών έγινε πολύ νωρίτερα στις 3 το μεσημέρι σήμερα στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» του κινηματογράφου «Ολύμπιον», με μια «προφητική» σχεδόν ταινία του Γάλλου κινηματογραφιστή Νικολά Φιλιμπέρ, με τίτλο «Η φωνή του αφέντη του» («His master's voice»). 

Η ελληνική παραγωγή ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστεί και φέτος στο 16ο ΦΝΘ, με 59 ελληνικές ταινίες σε σύνολο 191 που προγραμματίστηκε να προβληθούν στο φεστιβάλ, οι οποίες αποτυπώνουν τη νέα πραγματικότητα που αναδιαμορφώνεται στη δίνη κοινωνικών ζυμώσεων. Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23 Μαρτίου

.Nέα στοιχεία για το αγνοούμενο Boeing επαναφέρουν το σενάριο της δολιοφθοράς

Τα δεδομένα που καταγράφηκαν από τα στρατιωτικά ραντάρ καταδεικνύουν ότι το αγνοούμενο επί σχεδόν μία εβδομάδα αεροσκάφος της Malaysia Airlines κατευθύνθηκε σκοπίμως κατά μήκος των ακτών της Μαλαϊκής Χερσονήσου προς τα νησιά Ανταμάν, είπαν σήμερα αποκλειστικά στο Ρόιτερς πηγές ενήμερες για τις έρευνες.

Σύμφωνα με δύο πηγές, ένα άγνωστο αεροσκάφος, που οι αρχές εκτιμούν ότι ήταν το αγνοούμενο Boeing, ακολουθούσε μία πορεία μεταξύ ενδεικτικών σημείων διαδρομής --γεγονός που δείχνει ότι ο χειριστής του τη δεδομένη στιγμή ήταν κάποιος που διέθετε την απαραίτητη εκπαίδευση-- όταν εντοπίστηκε για τελευταία φορά το στίγμα του από το στρατιωτικό ραντάρ στα ανοιχτά των βορειοδυτικών ακτών της χώρας.

Σύμφωνα με το τελευταίο στίγμα του που κατέγραψε το στρατιωτικό ραντάρ, το Boeing κατευθυνόταν προς τα Νησιά Ανταμάν της Ινδίας, ένα νησιωτικό σύμπλεγμα μεταξύ της Θάλασσας του Ανταμάν και του Κόλπου της Βεγγάλης, είπαν οι πηγές αυτές. Ως ενδεικτικά σημεία διαδρομής ορίζονται οι γεωγραφικές θέσεις, που συντάσσονται υπολογίζοντας το γεωγραφικό μήκος και το γεωγραφικό πλάτος, και βοηθούν τους πιλότους να οδηγούν το αεροσκάφος κατά μήκος δεδομένων αεροδιαδρόμων.

Εξάλλου, πριν από λίγο, ανώτατος αξιωματούχος της Μαλαισιανής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι η Κουάλα Λουμπούρ συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές για να διακριβωθεί αν υπάρχουν πληροφορίες από δορυφόρους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Boeing.

.Ισοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Ισοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η οποία, όμως, σε μεγάλο βαθμό παραμένει αδιευκρίνιστη, «δείχνει» δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Public Issue και δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών». 

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν από 15,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο νεοσύστατος πολιτικός σχηματισμός «Το Ποτάμι» με 7%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1,5%.

 Τα «Λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν 4%. Στο ποσοστό της «αδιευκρίνιστης» πρόθεσης ψήφου συγκαταλέγονται το 19,5% των αναποφάσιστων και το 5,5% που επιλέγει «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». 

Επιπλέον, ένα 12,5% δηλώνει ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει, ενώ το 3,5% επιλέγει «Λευκό/άκυρο». Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει στις ευρωεκλογές που έρχονται») ένας στους δυο ερωτηθέντες (52%) απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι 33% της ΝΔ, ενώ το 15% του δείγματος απαντάει «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη. 

Εξάλλου, σε ερώτημα (σ.σ. είχε δημοσιευτεί στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας) για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 40% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30%, ενώ ένα 27% του δείγματος απαντάει «κανένας από τους δυο».

.«Στόχος να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατό»

Ξεκινήσαμε να κοιτάζουμε το αναθεωρημένο κείμενο της συμφωνίας με στόχο να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.
  
«Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά όχι απαισιόδοξα» σημείωσε, ενώ για το ενδεχόμενο να δεχτεί η τρόικα τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στα ζητήματα με το γάλα και τα φάρμακα απάντησε ότι «το κουβεντιάζουμε και θα φανεί τις επόμενες ημέρες».

Έχει διαμορφωθεί ένα ρεαλιστικό πλαίσιο ώστε να επιδιωχθεί συμφωνία μέχρι την Κυριακή, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι στα πολύ μεγάλα είναι πιο εύκολο να συμφωνηθούν τα πράγματα απ' ό,τι στα μικρότερα, που όπως τόνισε δεν είναι βέβαια καθόλου μικρά. Μικρά δεν υπάρχουν, είπε, υπάρχουν τα πολύ μεγάλα και τα μεγάλα, για να τονίσει ότι στα πολύ μεγάλα οι επιδόσεις είναι τέτοιες που κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι το πλεόνασμα υπάρχει και είναι δεδομένο και πως η διανομή του πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να εξυπηρετεί και αναπτυξιακούς και κοινωνικούς στόχους. Όπως είπε, όταν βοηθάς τους φτωχούς ανθρώπους βοηθάς και την οικονομία, κάνοντας λόγο και για κοινωνική συνοχή και για αξιοπρέπεια και για ανάπτυξη.

.Πιο φτωχοί, οι φτωχοί

Απώλεια εισοδήματος κατά 15% γνώρισε το φτωχότερο κομμάτι των Ελλήνων, ενώ οι απώλειες αυτές ήταν μεγαλύτερες σε σχέση με αυτές που υπέστησαν αντίστοιχες κοινωνικές ομάδες άλλων ευρωπαϊκών χωρών που εφάρμοσαν αντίστοιχα μνημόνια.
Πάντως και οι πλουσιότεροι Έλληνες είχαν επιπτώσεις από τα μέτρα λιτότητας, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), με θέμα τη δημοσιονομική πολιτική και την εισοδηματική ανισότητα, καθώς περισσότερο από 15% μειώθηκε και το διαθέσιμο εισόδημα του 30% των πλουσιότερων Ελλήνων.

.Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας

Ολοκληρώθηκε μετά από δυόμιση ώρες η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και της επικεφαλής του ΤΧΣ Αναστασίας Σακελλαρίου με τους επικεφαλής της τρόικας, που είχε ως αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ειδικά το θέμα της Eurobank.

Η προγραμματισμένες αρχικώς για σήμερα συναντήσεις με την τρόικα των υπουργών Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, μετατέθηκαν για αύριο, στις 11.30 το πρωί και στις 2 μετά το μεσημέρι αντίστοιχα. Αύριο στις 3 το απόγευμα θα γίνει και η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών.

.Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης 2014

Αρχίζει σε 6 μέρες από σήμερα, στις 20 Μαρτίου, η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2014, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2014. Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη προβλέπει πως οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014, των υπόχρεων της παραγράφου 1 του άρθρου 61 του ν.2238/1994 (ΦΕΚ 151 Α'), υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, από τις 20.03.2014 έως τις 30.06.2014. Τα παραπάνω ισχύουν για δηλώσεις που υποβάλλονται είτε από τους ίδιους με... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.