.Μέρκελ: Δεν υπάρχει βάση για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις

Την... αγαπημένη της έκφραση, «αλληλεγγύη ως αντάλλαγμα στις μεταρρυθμίσεις» επανέλαβε πριν από λίγα λεπτά η Άγγελα Μέρκελ και σημείωσε πως ο χρόνος τελειώνει και ακόμα δεν υπάρχει βάση για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

«Μετά το πέρας του δευτέρου προγράμματος και μετά το τελείως σαφές όχι στο ελληνικό δημοψήφισμα, δεν υπάρχει ακόμη η βάση για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσει ς.
Ισχύει όμως ότι θα πρέπει να υπάρχει η ίδια ευθύνη, αλληλεγγύη κ υπευθυνότητα. 

Να το πω κι αλλιώς, χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει δυνατότητα να βοηθηθεί κανείς και χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ένας πετυχημένος δρόμος. Δεν πρόκειται πια για εβδομάδας, αλλά για λίγες μέρες που έχουμε στη διάθεση μας
Θα δούμε τι θα μας πει ο Έλληνας πρωθυπουργός» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής

.Μύλος με την πρόταση της Ελλάδας στο Eurogroup

Αν και οι αρχικές πληροφορίες-διαρροές από απεσταλμένους στις Βρυξέλλες ανέφεραν πως η Ελλάδα δεν κατέθεσε πρόταση στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup, τελικά, σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση φαίνεται πως η ελληνική πλευρά κατέθεσε την τελευταία πρόταση Γιούνκερ με κάποιες διαφοροποιήσεις-αστερίσκους.

Αρχικά, όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της «Καθημερινής», η ελληνική αντιπροσωπεία θα υποβάλει ξανά αίτημα για να καταθέσει τις προτάσεις της αύριο. «Σύμφωνα με πληροφορίες: χωρίς προτάσεις η Ελληνική αντιπροσωπεία.θα υποβάλουν ξανά αίτημα κ προτάσεις αύριο», έγραφε η Ελένη Βαρβιτσιώτη στο Twitter.

Λίγο αργότερα, αυτό όμως διαψεύσθηκε και η Ελλάδα φαίνεται να κατέθεσε, όπως προαναφέραμε, την πρόταση που συζητήθηκε χθες στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, μια πρόταση που βασίζεται στο τελευταίο σχέδιο Γιούνκερ.

Με τις πόρτες της αίθουσας όπου συνεδριάζει η Ευρωομάδα να είναι κλειστές για πάνω από δύο ώρες, οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο.

.Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε είναι τα εξής:
«Το πολιτικό συμβούλιο με διευρυμένη σύνθεση θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και εγρήγορση. Επαναλάβαμε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να φέρει τη συμφωνία διότι δεν έχει εντολή για ρήξη αλλά για εξεύρεση βιώσιμης λύσης, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και διότι παρήλθε το 48ωρο.
Πρέπει να ανοίξουν οι τράπεζες σύντομα, να σταματήσει η ταλαιπωρία του ελληνικού λαού και ιδίως των συνταξιούχων και να διασφαλισθούν οι καταθέσεις όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Αναγνωρίζει το πολιτικό συμβούλιο τη μεγάλη προσφορά του Αντώνη Σαμαρά στην πατρίδα και την παράταξη και εκφράζει την αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη».

.Μ. Ομπάμα: Να υπάρξει ευτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την ελληνική κρίση καλώντας εκ νέου να υπάρξει ένας συμβιβασμός.
Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέθεσε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ την κατάσταση, καθώς και τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, διευκρινίζουν κύκλοι του Μαξίμου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να «ενθαρρύνει όλες τις πλευρές να συμμετάσχουν με εποικοδομητικό τρόπο στις συζητήσεις» και να καταλήξουν σε μια συμβιβαστική λύση, η οποία θα επιτρέψει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.