.Αντωνης Πεττας ξανακερδίζουμε τις γειτονιές μας! ...Υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου

Αντώνης Πέττας, ξανακερδίζουμε τις γειτονιές μας! Να μην ξεχαστούν και πάλι μετά τις εκλογές Δεν μπορούμε να μιλάμε για μεγάλα έργα στο Ζωγράφου, όταν δεν έχουμε λύσει τα μικρά προβλήματα στις γειτονιές μας. Πολλοί θα μιλήσουν σ’αυτές τις εκλογές για μεγάλα έργα και μεγάλα προγράμματα. 

Όμως την ίδια ώρα ο δημότης του Ζωγράφου θα συνεχίσει να βρίσκει απέναντι του μια σειρά από καθημερινά προβλήματα, που παραμένουν επί σειρά ετών άλυτα. Ελλιπής καθαριότητα, στενά και σπασμένα πεζοδρόμια, λακκούβες στους δρόμους, αφώτιστοι δρόμοι, λίγο πράσινο και αυτό χωρίς φροντίδα. Δεν μπορούμε να μ... περισσότερα »

.ΣτΕ: Συνταγματικό και νόμιμο το κούρεμα των ομολόγων

Συνταγματικό, νόμιμο και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) έκρινε το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, που έγινε τον Μάρτιο του 2012, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις υπ' αριθμ' 1116 και 1117/2014 αποφάσεις της. 

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε κατά πλειοψηφία (31 υπέρ και 7 ή 8 κατά, ανάλογα με το νομικό ζήτημα που τέθηκε προς ψηφοφορία) όλους τους ισχυρισμούς των περίπου 7.000 ομολογιούχων, κ.λπ., οι οποίοι υποστήριζαν ότι με το PSI είχαν απώλεια κεφαλαίου 53,5%.

Η Ολομέλεια αναφέρει ότι ο νόμος 4050/2012 για τη διαδικασία «αντικατάστασης των τίτλων εκδόσεως ή εγγυήσεως του ελληνικού Δημοσίου με νέους τίτλους» προβλέφθηκε για λογούς δημοσίου συμφέροντος και με αυτήν την αντικατάσταση μειώθηκε το δημόσιο χρέος, ενώ ο εν λόγω νόμος δεν θεσπίστηκε «κατά τρόπο αυθαίρετο από το νομοθέτη, αλλά συμφώνα με τα διεθνή συναλλακτικά ήθη, όπως αυτά εξελίσσονται». 

Ακόμη, όπως αναφέρεται στις δικαστικές αποφάσεις, η περιουσιακή απώλεια των ομολογιούχων ήταν «ιδιαιτέρως σοβαρή» αλλά «δεν προκύπτει ότι ήταν απρόσφορη ή μη αναγκαία ή υπέρμετρη» έτσι ώστε «να κριθεί απαγορευμένη» από τα άρθρα 17 και 25 του Συντάγματος και την ΕΣΔΑ.

.Το Κρεμλίνο διαμηνύει ότι θα ανταποδώσει τις αμερικανικές κυρώσεις

Η Ρωσία θα ανταποδώσει το νέο γύρο κυρώσεων που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Θα ανταποδίδουμε κάθε φορά», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Ανταποδώσαμε τις πρώτες κυρώσεις. Τώρα θα αντιδράσουμε και σε αυτές, φυσικά. Δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση», τόνισε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Πούτιν δεσμεύτηκε ότι θα προστατεύσει τη Ρωσική Εμπορική Τράπεζα, στην οποία οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις λόγω της προσάρτησης της Ουκρανίας, ενώ πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να αποταμιεύει τον μισθό του σε αυτή.

Τα σχόλια του Πούτιν ερμηνεύτηκαν ως μια οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Ρωσίας στην αμερικανική κυβέρνηση, η οποία επισήμανε πως επέβαλε κυρώσεις στο συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα διότι είναι αυτό που χρησιμοποιούν προσωπικά πολλοί ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Ρωσία και ελέγχεται από ένα πρόσωπο που θεωρείται προσκείμενο στον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι η τράπεζα, η οποία εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη, δεν έχει καμιά σχέση με τα γεγονότα στην Κριμαία.

.«Ανθρώπινη αλυσίδα» κατά του ρατσισμού, γύρω από την Ακρόπολη

 «Αγκαλιάζουμε την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα». Με το σύνθημα αυτό 2.500 παιδιά, σχημάτισαν «ανθρώπινη αλυσίδα» γύρω από την Ακρόπολη, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού. 

Παιδιά όλων των εθνικοτήτων και ΑμεΑ τραγούδησαν για το νόημα της ημέρας, στέλνοντας το μήνυμα της ειρηνικής και της δημιουργικής, χωρίς διακρίσεις, συνύπαρξης των ανθρώπων.

Στη συνέχεια, στο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Αντώνη Ρέμο και τη Μελίνα Ασλανίδου, και με τη συμμετοχή του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή. 

Παράλληλα, έγιναν δρώμενα από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου «Παλλάδιο», υπό την επιμέλεια του Θεάτρου «Δόρα Στράτου», ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Έλντα Πανοπούλου. 

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Σούρλας.

.S&P: Επαναβεβαίωση του ελληνικού αξιόχρεου στο επίπεδο «B-/B»

O οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's επαναβεβαίωσε σήμερα το αξιόχρεο του ελληνικού κρατικού στο επίπεδο «B-/B», με σταθερές προοπτικές, (stable outlook), εκτιμώντας ότι η οικονομία της χώρας σταδιακά εξισορροπείται. 

«Κατά την εκτίμησή μας, τα βήματα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της πολιτικής (της) έχουν ενισχύσει την εξωτερική (εξαγωγές) και τη δημοσιονομική απόδοση» επισημαίνει ο οίκος με ανακοίνωσή του.

«Ειδικότερα, η κυβέρνηση πραγματοποίησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και την είσπραξη των δημοσίων εσόδων και σχεδιάζει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο εμπόριο». Σύμφωνα με τον οίκο S&P, η σταθερή προοπτική που απένειμε στη χώρα αντικατοπτρίζει το ισοζύγιο μεταξύ προωθούμενων μεταρρυθμίσεων και των πολιτικών και οικονομικών προκλήσεων στην εφαρμογή τους.

.Έκλεισε το Τwitter στην Τουρκία

Έκλεισε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην Τουρκία το Τwitter, η πρόσβαση στο οποίο αποκλείστηκε, όπως ανακοίνωσε αργά τη νύχτα η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, μετά από σχετική εντολή της εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας «θα ξεριζώσουμε το Τwitter και τα παρόμοια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα αντιληφθούν την ισχύ της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Το «Τwitter» είναι από τα κοινωνικά μέσα μέσω των οποίων διαρρέουν εδώ και λίγο καιρό ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο του ίδιου του Ερτνογάν, όσο και συγγενικών του προσώπων και συνεργατών του.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.