.Σφράγισαν τελικά τα ιατρεία του ΕΟΠΠΥ Ζωγράφου

 Σφραγισμένα βρήκαν σήμερα το πρωί τα πολυιατρεία του ΕΟΠΠΥ στην Παπαδιαμαντοπούλου 80 εργαζόμενοι, γιατροί, ωφελούμενοι και αλληλέγγυοι. Ήταν άλλη μία επιτυχία της μνημονιακής μας κυβέρνησης που δρα ως ντίλερ των πολυεθνικών στο χώρο της υγείας για να θυμηθούμε μία φράση του Δ. Βαρνάβα εκπροσώπου της ΟΕΝΓΕ.
Δυστυχώς η κινητοποίηση που υπήρξε σε ολόκληρη την χώρα δεν κατάφερε να αποτρέψει τους σχεδιασμούς του Α. Γεωργιάδη. Σχεδιασμοί που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα καθώς ξέρουν ότι τελείωσαν και ξεπουλάνε ότι προλάβουνε – όσο προλάβουνε.
Τα κατάφεραν και τα έβαλαν προεκλογικά και με τα τελευταία κοινωνικά στρώματα, τους συνταξιούχους, που τους στήριζαν μέχρι τώρα περισσότερο από όλους τους άλλους, στις εκλογικές αναμετρήσεις.
Διέλυσε όμως και τις αυταπάτες μεγάλης μερίδας αν όχι της πλειοψηφίας των εργαζομένων στο χώρο, ότι με ένα εξώδικο, με κάποιες παρεμβάσεις κλπ θα κατάφερναν να αποτρέψουν το κλείσιμο των ιατρείων. Αμ δε…

.Δημιουργικές Συμμαχίες

Σε όλες και όλους που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες για την πόλη τους, για τη ζωή τους, για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και το Περιβάλλον, είναι αξιοσημείωτο και ελπιδοφόρο το γεγονός, στη ρευστότητα που επικρατεί στην πολιτική, της αναζήτησης συμμαχιών, νέων άφθαρτων φορέων και προσώπων, που με κοινές αξιόπιστες δράσεις, σε ελάχιστες κοινές προγραμματικές συμφωνίες, μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην μετακίνηση των ψηφοφόρων και στην διαμόρφωση νέου πολιτικού σκηνικού. Αυτή είναι η απάντηση σε όλους που καλοπροαίρετα ρωτούν και μετά τι; Και με ποιους; Η αξιοπιστία αυτών των φορέ... περισσότερα »

.Φρένο στα «λουκέτα» της βαριάς βιομηχανίας, θέλει να βάλει η κυβέρνηση

 Τρόπους να μπει φρένο στο κλείσιμο μεγάλων ονομάτων της βαριάς βιομηχανίας της χώρας αναζητά η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης προτείνει την υιοθέτηση φορολογικών κινήτρων για τους πολίτες ώστε να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών τους, και με τον τρόπο αυτό να στηριχθεί η Ελληνική βιομηχανία αλουμινίου 

καθώς, μετά τη χαλυβουργία, σήμα "SOS", υπό την πίεση του υψηλού κόστους ενέργειας, εκπέμπει και ο κλάδος του αλουμινίου, που απαρτίζεται από 7.000 εταιρίες και 30.000 εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι αύριο, ο υφυπουργός Ενέργειας Ασ. Παπαγεωργίου αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των ενεργοβόρων επιχειρήσεων (χαλυβουργίες, τσιμέντα, αλουμίνιο κλπ), 

ενώ την Παρασκευή θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η διυπουργική επιτροπή για τη βιομηχανία σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από το πλήρες πάγωμα της οικοδομικής δραστηριότητας και από την κατακόρυφη αύξηση του ενεργειακού κόστους. 

Παράγοντες της αγοράς υπογράμμιζαν σήμερα σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, ότι το κόστος για την αποτροπή του οριστικού "θανάτου" της ελληνικής χαλυβουργίας είναι της τάξης των 100 εκ ευρώ, κονδύλι που θα πρέπει να εξασφαλιστεί για να συνεχίσει να υπάρχει βιομηχανική παραγωγή στη χώρα.  

.Ευ. Βενιζέλος για ΜΚΟ: Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη

 Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνομιλία που είχε στο Βελιγράδι με δημοσιογράφους, λίγο προτού αναχωρήσει για την Ποντγκόριτσα, σχολίασε την υπόθεση με την απάτη-μαμούθ, με βιτρίνα ΜΚΟ, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, 
για την οποία κατηγορούνται ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι σε καίριες θέσεις του υπουργείου Εξωτερικών και άλλων υπουργείων, την περίοδο 2000-2004, κάποιοι από τους οποίους εξακολουθούν να είναι σήμερα στην ενεργό υπηρεσία και, μάλιστα, σε θέσεις- κλειδιά, καθώς και πρόσωπα που κινούνται στο περιβάλλον της κυβέρνησης την ίδια εποχή.

«Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και ο νόμος. Είναι λυπηρό να εμπλέκονται διπλωματικοί υπάλληλοι. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα τεθούν σε αργία. Σε αυτές τις υποθέσεις πάντα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Εγώ πάντως δεν θα υποχρέωνα ποτέ υπάλληλο να υπογράψει κάτι, όταν ο ίδιος δεν το επιθυμεί» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Φτάνοντας το βράδυ στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, ο κ. Βενιζέλος προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση: «Οι πολιτικές ευθύνες στις οποίες αναφέρθηκα δεν αφορούν τον Παπανδρέου. Χαίρομαι που υπάρχουν τόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Δημήτρης Δόλης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που συμμετείχαν στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

.Λευκές γραμμές στον ουρανό του Δέλτα του Έβρου από χιλιάδες νανόκυκνους!

«Χαράζουν» φτερωτές, λευκές γραμμές στον ουρανό δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα!

Πρόκειται για νανόκυκνους που διαχειμάζουν στο Δέλτα Έβρου και σύμφωνα με τις πρόσφατες καταγραφές του Φορέα Διαχείρισης, ο αριθμός τους αποτελεί τη μέγιστη μέτρηση που έχει γίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

«Καταμετρήσαμε 2610 νανόκυκνους, αριθμός αυξημένος από τους 2250 που είχαμε μετρήσει το 2010 στο Δέλτα Έβρου και αποτελούσε τότε την υψηλότερη καταγραφή πανελληνίως» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιβαλλοντολόγος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Εβρου, Παναγιώτης Ιωαννίδης.

Η καταγραφή των κύκνων έγινε από προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης στις 14 Φεβρουαρίου, σε θέσεις που κουρνιάζουν τα πουλιά τα οποία, μάλιστα, τα τελευταία χρόνια δείχνουν να «προτιμούν» περισσότερο, από άλλες χώρες διαχείμασης, το Δέλτα του Έβρου.

.Τουλάχιστον 25 νεκροί από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη

Μια σειρά από εκρήξεις συγκλόνισαν αργά τη Δευτέρα το βράδυ της Δευτέρας την ιρακινή πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 25 άτομα και να τραυματισθούν περισσότεροι από 40 μετέδωσε τοπ εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας. Μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε σε πολυσύχναστο σταθμό λεωφορείων στη σιιτική συνοικία Ουρ που βρίσκεται στα βόρεια της Βαγδάτης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 άτομα και τραυματίζοντας περισσότερα από 20. 

Δύο άλλες εκρήξεις έγιναν κοντά σε δύο σιιτικά τζαμιά στις συνοικίες Αμέλ και Καραντά, με απολογισμό τουλάχιστον εννέα νεκρούς και 13 τραυματίες. Η τελευταία από τις βομβιστικές επιθέσεις έγινε σε ένα πολυσύχναστο δρόμο στη δυτική Βαγδάτη όπου ανατινάχτηκε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σκοτώνοντας πέντε άτομα και τραυματίζοντας άλλους πέντε. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για το μπαράζ των βομβιστικών επιθέσεων που αιματοκύλισε για μια ακόμη φορά διαφορετικές συνοικίες της Βαγδάτης.

.Απελευθέρωση συνταγογράφησης

Μόνο από τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, τα Κέντρα Υγείας και τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, θα μπορούν να εξυπηρετούνται και για έναν μήνα οι ασφαλισμένοι καθώς από σήμερα, οι οκτώμιση χιλιάδες γιατροί και υπάλληλοι του Οργανισμού τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ο ΕΟΠΥΥ απελευθερώνει πλήρως το όριο συνταγογράφησης. Εν τω μεταξύ, το 85% των πολυϊατρείων έχουν παραδοθεί. «Και οι ανασφάλιστοι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στα νέα Πολυϊατρεία που θα αντικαταστήσουν τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας. 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι οι πολίτες αυτοί θα μπορούν να εξετάζονται και από γιατρούς και να κάνουν και εργαστηριακές εξετάσεις. Απέδωσε την απόφαση για το κλείσιμο των ιατρείων του Οργανισμού στη συνεχιζόμενη εδώ και τρεις μήνες απεργία των γιατρών και επισήμανε ότι θα υπάρξει μια μικρή επιπλέον ταλαιπωρία για έναν μήνα «για να έχουμε για το μέλλον ένα σύστημα που να λειτουργεί».
Στις έξι το απόγευμα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην Ομόνοια. Πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εξήγγειλε για αύριο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
«Όταν η μεταρρύθμιση καταλήγει απορρύθμιση, το τίμημα πληρώνει πάντα η κοινωνία», τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά και επαναλαμβάνει ότι ο νόμος του Υπουργείου Υγείας λειτουργεί διαλυτικά για τις υπάρχουσες δομές και διογκώνει τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε η κρίση στο χώρο της Υγείας

.Η Αθήνα στο κέντρο

Η αρχιτεκτονική στο πλευρό της Αθήνας στον αγώνα να βγει από την κρίση... Σήμερα παρουσιάστηκε σε έκθεση που εγκαινιάστηκε στο Στοά Αρσακείου η οριστική μελέτη του Rethink Athens, του προγράμματος για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου με στόχο την επιστροφή της εργασίας, της κατοικίας και της αναψυχής στο κέντρο της πόλης. 

Έως και τις 10 Μαρτίου οι Αθηναίοι μπορούν στην έκθεση «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο», που φιλοξενείται σε 19 ειδικά διαμορφωμένα καταστήματα της Στοάς Αρσακείου, να δουν εικόνες από το μέλλον.
Η έκθεση που πραγματοποιείται με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση συστήνει στο κοινό το σχέδιο ανάπλασης που μετατρέπει την Πανεπιστημίου και την Πατησίων σε δρόμους πράσινους με κυκλοφορία πεζών, ποδηλάτων, ταξί και τραμ. 

Η πλατεία Ομόνοιας κατά το σχέδιο θα γίνει καταπράσινη με πολλά νερά, ενώ θα φυτευτούν 800 δέντρα, από την τοπική μας παράδοση, σε όλο το μήκος του υπό ανάπλαση χώρου που θα αλλάξουν το μικροκλίμα και θα μειώσουν τη θερμοκρασία κατά 3-4 βαθμούς Κελσίου. Επίσης τα νερά που κατεβαίνουν από τις βροχές θα πηγαίνουν σε υπόγειους ταμιευτήρες και θα χρησιμεύουν για τις ανάγκες άρδευσης και καθαρισμού.

Ο ιθύνων νους του Rethink Athens, καθηγητής του ΕΜΠ, Παναγιώτης Τουρνικιώτης τόνισε μεταξύ άλλων οτι η αρχιτεκτονική που επιλέχθηκε αναδεικνύει τον ίδιο το χώρο και όχι τον εαυτό της.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. Του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, τόνισε ότι το έργο είναι αναπτυξιακό, δημιουργεί θέσεις εργασίας, εμπορική ζωή και πολιτισμό και όχι έργο βιτρίνας.

Το έργο της ανάπλασης θα εκτελέσει η Αττικό μετρό,της οποίας ο πρόεδρος, κ. Τσίτουρας ανακοίνωσε ότι θα κοστίσει 90 εκατομμύρια ευρώ, υποστήριξε ότι έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κεφάλαια και θα δημοπρατηθεί τον Απρίλιο. Η ανάθεση θα γίνει στο τέλος του έτους και θα ολοκληρωθεί εντός διετίας.

Ο κ. Τουρνικιώτης έδωσε την κοινωνική διάσταση του κόστους: Το κόστος είπε, είναι πολύ μικρό γι αυτό που θα προσφέρει   το έργο στην κοινωνία.

.Πρωταγωνιστές στη «λίστα Νικολούδη»

Συνολικά 413 υποθέσεις για ψευδείς δηλώσεις περιέχονται στη λίστα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η οποία διαβιβάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Πρωταθλητές στην απόκρυψη στοιχείων είναι δήμαρχοι και περιφερειάρχες και γιατροί του ΕΣΥ, πρόεδροι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου διαιτητές, και δημοσιογράφοι.

.«Αντικείμενο διερεύνησης από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου η υπόθεση της ΜΚΟ»

Με κατηγορίες εναντίον σχολιαστών επανέρχεται στο θέμα της ελεγχόμενης ΜΚΟ ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σε θέματα Τύπου, Γιώργος Ελενόπουλος.

Ο κ. Ελενόπουλος τους καταλογίζει ότι αποκρύπτουν την αλήθεια, ότι η υπόθεση οδηγήθηκε σε διερεύνηση από την κυβέρνηση Παπανδρέου και γι αυτό, όπως υποστηρίζει, συνεχίζουν να εκτίθενται.

Ειδικότερα, ο κ. Ελενόπουλος, σε σχόλιό του, αναφέρει:

«Κάποιοι σχολιαστές, παρά το ότι γνωρίζουν από το ρεπορτάζ στοιχεία της υπό συζήτηση υπόθεσης για μια ΜΚΟ και μάλιστα, τα γνωρίζουν από το ρεπορτάζ που οι ίδιοι κάνουν, συνεχίζουν να παριστάνουν ότι τα αγνοούν και μαζί βεβαίως, συνεχίζουν να εκτίθενται.

Και επειδή, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να το πράττουν για τους δικούς τους λόγους, ακριβώς γι' αυτό αποκρύπτουν συνειδητά την αλήθεια.

Ποιά είναι η αλήθεια;

Η υπόθεση οδηγήθηκε σε διερεύνηση από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.