.Εφικτός ο στόχος της Ελλάδας για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την ΕΚΤ

Εφικτός είναι ο φετινός στόχος του ελληνικού προγράμματος για πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο μηνιαίο δελτίο της (Σεπτεμβρίου). 

Η ΕΚΤ σημειώνει ότι οι κίνδυνοι για τις δημοσιονομικές προοπτικές στο κοντινό μέλλον προέρχονται από την αβεβαιότητα σχετικά με τις συνέπειες από τις εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος που ισχύουν από φέτος 
καθώς και από τις αρνητικές δικαστικές αποφάσεις όσον αφορά τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που είχαν γίνει σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους και την οριακή οικονομική κατάσταση στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 

.Ρομπάι: Αύριο τίθενται σε ισχύ οι κυρώσεις στη Ρωσία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σήμερα σε συμφωνία για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία λόγω του ρόλου της στην κρίση στην Ουκρανία από αύριο Παρασκευή, ενώ το NATO εξέφρασε εκ νέου την ανησυχία του για το γεγονός ότι περίπου 1.000 Ρώσοι στρατιωτικοί εξακολουθούν να βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία.

Από την πλευρά της, η Ρωσία διεμήνυσε ότι θεωρεί την επιβολή των νέων κυρώσεων «μη φιλική» ενέργεια και προειδοποιήσε ότι θα ανταποδώσει με ισοδύναμα μέτρα.
Το Κίεβο εξάλλου αναγνώρισε σήμερα για πρώτη φορά ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες έχουν θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό τους τα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία, έως και την Αζοφική Θάλασσα. 

Αυτό το είχαν εξάλλου διαπιστώσει εν μέρει ομάδες δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου ήδη από τον περασμένο μήνα, όταν οι αντάρτες εξαπέλυσαν μια αντεπίθεση προς στρατηγικής σημασίας παράκτιες πόλεις νότια της περιοχής Ντονέτσκ.

Αν οι αντάρτες καταλάβουν το λιμάνι της Μαριούπολης, την τελευταία μεγάλη πόλη της περιοχής αυτής της Ουκρανίας που απομένει υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού, αυτό θα τους επιτρέψει να δημιουργήσουν μια χερσαία γέφυρα ανάμεσα στα ρωσικά σύνορα και την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσάρτησε η Ρωσία τον Μάρτιο.

.Σπ. Λυκούδης: Δεν είναι στις προθέσεις μου να φτιάξω νέο κόμμα

 «Δεν είναι στις προθέσεις των συντρόφων και των συνεργατών μου να φτιάξουμε ένα κόμμα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, μετά την αποχώρησή του από τη Δημοκρατική Αριστερά.

«Τα κόμματα δεν είναι παιγνίδια για να τα φτιάχνεις όποτε σου έρχεται. Ούτε υπάρχουν οι αντικειμενικές δυνατότητες για να δημιουργηθεί ένας τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάρους πολιτικός φορέας. 

Θέλουμε όμως να δημιουργήσουμε έναν πολιτικό χώρο, μια πολιτική οντότητα, η οποία θα μπορέσει να δώσει ένα καινούριο πολιτικό ενδιαφέρον σε ένα τμήμα της κοινωνίας που θεωρεί ότι δεν εκφράζεται από τον νέο δικομματισμό» σημειώνει ο Σπ. Λυκούδης.

Ο κ. Λυκούδης υπογραμμίζει ότι η διαφαινόμενη προσέγγιση της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν «ένα από τα σημεία των διαφωνιών μου. Δεν συμφωνώ καθόλου με τη λογική ότι τώρα μπροστά στα αδιέξοδα ας δούμε την κατεύθυνσή μας σε πολιτικές περιοχές που είχαμε αφήσει πίσω μας».


Αναφερόμενος στις διαφωνίες του με την πλειοψηφία της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Λυκούδης αναφέρει: «Είμαι σε διαφορετική πολιτική κατεύθυνση και με μεγάλες διαφωνίες στις κεντρικές πολιτικές επιλογές της ΔΗΜΑΡ εδώ και έναν χρόνο. 

Έχω καταθέσει με σαφήνεια την εκτίμηση ότι η ΔΗΜΑΡ έχει απομακρυνθεί πάρα πολύ, σχεδόν πλήρως, από τις ιδρυτικές μας διακηρύξεις και τον τρόπο με τον οποίο συγκροτήσαμε φυσιογνωμικά και πολιτικά το κόμμα. Το να λέμε ότι δεν είναι σημαντικές διαφορές αυτές, είναι σαν να θέλουμε να αποφύγουμε να συζητήσουμε την ουσία».

.Αποχωρούν από τη ΔΗΜΑΡ 24 στελέχη της Κ.Ε. του κόμματος

Όπως είχαν προαναγγείλει, είκοσι τέσσερα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και, ταυτόχρονα, την αποχώρησή τους από το κόμμα.
«Εδώ και πολύ καιρό βρισκόμαστε σε πλήρη αντίθεση με τις επιλογές της ηγετικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίες υπονομεύουν τα συμφωνημένα από την ίδρυση φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του κόμματος. 

Οι πολιτικές επιλογές του κόμματος που συνιδρύσαμε οδήγησαν σταδιακά στην αναίρεση δομικών χαρακτηριστικών του και στην εγκατάλειψη των διακηρυγμένων στόχων του. 

Το περιβάλλον που διαμόρφωσαν οι επιλογές αυτές είναι απολύτως ασφυκτικό, τόσο για εμάς όσο και για το ίδιο το κόμμα» τονίζουν σε κοινή τους δήλωση και προσθέτουν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών απλώς πιστοποίησε το προφανές, που μόνον η ηγεσία αρνείται να δει ή να παραδεχθεί.

Σχετικά με το επικείμενο συνέδριο που έχει αποφασιστεί για τις αρχές Οκτωβρίου, όπου κλήθηκαν και από τον Φώτη Κουβέλη να πάρουν μέρος, τονίζουν ότι «τα συνέδρια στην Αριστερά γίνονται είτε για να μιλήσουν τα μέλη τού κόμματος, είτε για να σιγήσουν. 

Το επερχόμενο- ένα «συνέδριο ηγεσίας και όχι κόμματος- ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Δηλώσαμε εξ αρχής ότι δεν θα συμπράξουμε σ' ένα τέτοιο συνέδριο. Το εννοούσαμε».

Δηλώνουν ότι εμμένουν σε όλες τις ιδρυτικές διακηρύξεις της ΔΗΜΑΡ και θα συνεχίσουν να τις υπηρετούν.

.Στο 27% η ανεργία τον Ιούνιο

Στο 27% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα, τον Ιούνιο εφέτος, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.303.884 άτομα.
Παρά την ποσοστιαία μείωση -τόσο σε σχέση με τον Μάιο εφέτος, όσο και σε σχέση με τον Ιούνιο 2013-, ένας στους δύο νέους έως 24 ετών παραμένει άνεργος, ενώ αυξήθηκε η ανεργία στην πλέον παραγωγική ηλικία των 25-34 ετών. 
Παράλληλα, θέτει ερωτήματα το γεγονός ότι στην Κρήτη, παρά την «εκτίναξη» του τουριστικού ρεύματος, το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε κατά περίπου 4 μονάδες.

Ειδικότερα, από τη μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτουν τα εξής:
Το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 27% τον Ιούνιο εφέτος, έναντι 27,6% τον Ιούνιο 2013 και 27,1% τον Μάιο 2014. 
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.303.884 άτομα και μειώθηκαν κατά 43.291 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2013 (μείωση 3,2%) και κατά 4.370 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2014 (μείωση 0,3%).

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.527.112 άτομα.

.«Ύμνοι» της Le Monde

Με ένα αφιέρωμα «στον μνημειώδη τάφο της Αμφίπολης» που όπως φαίνεται «φιλοξενεί ένα κοντινό πρόσωπο- συγγενή του Μεγάλου Αλεξάνδρου» η γαλλική εφημερίδα Le Monde ξεναγεί τους αναγνώστες σε μια μεγάλη ανακάλυψη. «Ένα μνημείο μοναδικό στο είδος του, τον πιο μεγάλο τάφο που έχει βρεθεί ποτέ σε ανασκαφές στην Ελλάδα», ενώ σε συμπληρωματική ανάλυσή της εξετάζει τα σενάρια για τους πιθανούς ενοίκους, ακόμη και το ενδεχόμενο να μην είναι κανείς θαμμένος στον ξεχωριστό αυτό τύμβο. «Οι ανασκαφές συνεχίζονται από το καλοκαίρι και οι αρχαιολόγοι ετοιμάζονται να περάσουν έναν δεύτερο θάλαμο πο... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.