.Βενιζέλος: Με εντυπωσίασαν οι μαντικές ικανότητες του κ. Τσίπρα


Άμεση ήταν η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «επί μακρόν διάβασε ένα έτοιμο κείμενο ως απάντηση της δικής του ομιλίας».

«Ο κ. Τσίπρας δεν ήρθε να ακούσει, να αντιληφθεί σε τι ατραπό έχει οδηγήσει το κόμμα του. Δεν με θέλει εδώ ως πολιτικό του αντίπαλο, με θέλει ως κατηγορούμενο», σημείωσε ο κ. Βενιζέλο, εκφράζοντας, μάλιστα, τον εντυπωσιασμό του για τις «μαντικές ικανότητες» του κ. Τσίπρα.

«Αυτά είναι, θεσμικώς, ανατριχιαστικά πράγματα. Είναι ιερό το δικαίωμα του κατηγορουμένου, είναι ανίερο το δικαίωμα του σκευωρού», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Και σημείωσε: «Έχετε πει απροκάλυπτα ότι ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ. Είναι αποτέλεσμα μίας βαθειάς 

.Διαβιβάστηκε στη Βουλή συμπληρωματική αναφορά του οικονομικού εισαγγελέα για τη «λίστα Λαγκάρντ»


Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, συμπληρωματική αναφορά του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος με επισυναπτόμενα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, η Βουλή τα παρέλαβε μόλις τώρα και έδωσε εντολή στις υπηρεσίες τα κόμματα να έχουν άμεση πρόσβαση να δουν τι περιέχει και πως μπορούν να τα αξιοποιήσουν στην συζήτηση.

.Δυναμική και αρχηγική εμφάνιση Βενιζέλου με βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγο στο Κοινοβούλιο


Ο Ευ. Βενιζέλος σε νέα δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τα περί στοχοποίησης του κόμματός του, κάνοντας λόγο για πολιτική σκευωρία.
«Η στρατηγική της εφόδου για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και της χώρας επανέρχεται μετά τις εκλογές αλλά ξαναχάνει. 

Δεν έμεινε τίποτα άλλο τώρα, αλλά το ρεσάλτο, που για να πετύχει πρέπει να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, που είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της εθνικής στρατηγικής.».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε  σφοδρή επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «γκεμπελικό δίκτυο συκοφαντικών διαρροών» και για «κομματικό παρακράτος οργανωμένης διασποράς ψευδών ειδήσεων».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε παιδαριώδεις και αστήρικτες τις σε βάρος του κατηγορίες, τις οποίες, όπως είπε, διαψεύδουν τα γεγονότα. Μίλησε μάλιστα για «τρία χτυπήματα κατά της σκευωρίας» και καταφέρθηκε εμμέσως κατά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕΙ.Διώτη.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τις «συνασπισμένες δυνάμεις της οπισθοδρόμησης» ότι βρίσκονται σε κατάσταση νευρικότητας, μετά την αποτυχία τους στις εκλογές και τη συμφωνία στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε για αμηχανία και αντιφάσεις την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «εκτεθήκατε από τις αποκαλύψεις» και περίμενε ότι θα αποσύρουν την πρόταση.

«Αντί για αυτό κρυφτήκατε πίσω από την ιστορία με τις κάλπες. Αδειαστήκατε τελείως. Δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά να την κάνετε μοχλό μίας πολιτικής σκευωρίας» είπε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πίσω από ένα «δίκτυο οργανωμένων συκοφαντικών διαρροών», λέγοντας μάλιστα ότι υπήρξε οργανωμένη διασπορά ψευδών ειδήσεων εν όψει της εκ νέου άφιξης του υλικού από τη Γαλλία.

«Εγώ κατέστησα εφικτή την έρευνα», είπε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας επίσης για «απίστευτο ισχυρισμό ότι δεν κρατήθηκε στον ΣΔΟΕ αντίγραφο» της επίμαχης λίστας, η οποία, όπως πρόσθεσε, δόθηκε μετά στα μέσα μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα άφησε αιχμές κατά του κ. Διώτη, λέγοντας ότι το ζήτημα ξαφνικά προέκυψε όταν αντικαθίσταται ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για «τρία χτυπήματα κατά της σκευωρίας»: Όταν ήρθε το πρωτότυπο υλικό από τη Γαλλία, όταν έγινε η τεχνική πραγματογνομωσύνη από τους εισαγγελείς ότι έγινε αντίγραφο στις 8 Ιουλίου 2011, καθώς και όταν παραδέχτηκε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ ότι έδωσε εντολή να το αντιγράψει συνεργάτης του.

.Τα γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων θα καλύψουν τα κενά των εφοριών


Τα γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων θα καλύψουν το όποιο κενό παρατηρείται από τις συγχωνεύσεις των εφοριών αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Όπως διευκρινίζει το υπουργείο οι πολίτες θα μπορούν μέσω των γραφείων εξυπηρέτησης φορολογουμένων να διεκπεραιώνουν πλέον τις ακόλουθες υπηρεσίες, που μέχρι πρόσφατα διενεργούνταν μόνον από τις εφορίες:

- Χορήγηση κάθε είδους φορολογικών εντύπων και παραλαβή τους

- Παροχή οδηγιών και υποστήριξη των πολιτών στη συμπλήρωση φορολογικών εντύπων, όπως φορολογικές δηλώσεις από συνταξιούχους, δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, δωρεών και γονικών παροχών, δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων,  αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες, δηλώσεις έναρξης εργασιών φυσικών προσώπων.

- Χορήγηση φορολογικών πιστοποιητικών, όπως φορολογικές ενημερότητες

- Παραλαβή αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων

- Χορήγηση Α.Φ.Μ. σε φυσικά πρόσωπα

- Παραλαβή και διαβίβαση κάθε είδους αιτήματος προς τις Δ.Ο.Υ. στις οποίες υπάγονται τα Γ.Ε.Φ.

Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει επίσης ότι η πλειονότητα των πληρωμών διενεργούνται πλέον και στις Τράπεζες. Παράλληλα σημαντικός αριθμός εργασιών υλοποιούνται  στα Κ.Ε.Π καθώς και μέσω  διαδικτύου ? TAXISnet.

.Παπαρήγα: Η αλήθεια δεν θα περάσει μέσα από τη Βουλή


«Ούτε μέσα από το εκλογικό δικαίωμα, ούτε μέσα από τη Βουλή, ούτε μέσα από τη Δικαιοσύνη περνά η αλήθεια», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα κατά την ομιλία της για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

 Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αιτιολογώντας τη θέση της σημείωσε ότι «το αστικό πολιτικό σύστημα είναι καλά θωρακισμένο και όχι μόνο αυτό, αλλά πριν απ' όλα η Οικονομία είναι θωρακισμένη, ώστε μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις και για ελάχιστα πρόσωπα, να μπορεί να περάσει η αλήθεια».

 Αναφερόμενη στην υπερασπιστική γραμμή των κ.κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ιωάννη Διώτη, η κα Παπαρήγα σχολίασε πως δίνουν την εντύπωση ότι χρησιμοποιούν επιπόλαια και κουτά επιχειρήματα. 

«Μήπως αποφάσισαν να συγκαλύψουν πολύ σοβαρά πράγματα και ενδεχομένως όχι για προσωπικό ενδιαφέρον; Μήπως εκβιάζονται ή αλληλοεξαρτώνται και επέλεξαν να δώσουν κουτές και επιπόλαιες απαντήσεις για να μη διαφανεί η αλήθεια»; διερωτήθηκε. 

.ΦΣΑ: Αυξάνονται οι ελλείψεις στα φάρμακα


Έλλειψη δεκάδων φαρμάκων από την ελληνική αγορά διαπιστώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), κατηγορώντας ταυτόχρονα τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) ότι δεν το έχει καταλάβει, τη στιγμή που «όλοι πλέον οι Έλληνες πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι τα φάρμακα στην Ελλάδα βαίνουν συνεχώς προς εξαφάνιση».

«Σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε ασπιρίνη» σημειώνει ο ΦΣΑ, προσθέτοντας ότι «οι συνεχείς μειώσεις των τιμών, με τα τεράστια λάθη που ανά 15 ημέρες εμφανίζονται, έχουν προκαλέσει την πλήρη εξαφάνιση πολλών φαρμάκων». 

Αυτό, αναφέρει ο ΦΣΑ, το γνωρίζουν οι υπηρετούντες τον χώρο της υγείας, αλλά ουδείς υπεύθυνος μέχρι σήμερα έχει παραδεχθεί ουσιαστικές ελλείψεις φαρμάκων και όλοι θεωρούν ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς. 

.Υπόμνημα Λ. Παπαδήμου προς τον πρόεδρο της Βουλής σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ»


Υπόμνημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος εν όψει της συζήτησης και της λήψης απόφασης για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», 

με το οποίο δηλώνει ότι ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό του και ως εκ τούτου η πρόταση των βουλευτών (σ.σ. που ζητούν την παραπομπή του σε προανακριτική) δεν ευσταθεί. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.