.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...Δήμου Ζωγράφου «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητοί γονείς, η διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι σήμερα 25 Ιουλίου εγκρίθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ένταξη των Βρεφονηπιακών Σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου Ζωγράφου, στην επιχορηγούμενη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. 

Με βάση τον πίνακα επιλέξιμων δομών, μπορούν να επιχορηγηθούν 410 θέσεις παιδιών, με συνολικό ποσό επιχορήγησης 1.029.000 ευρώ. Ακόμα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από το νέο έτος θα λειτουργήσουν 4...περισσότερα »

.Συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Τη συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που ισχύει από 1ης Αυγούστου πρόκειται να υπογράψουν την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Θανάσης Σκορδάς και οι εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Όπως έχει ανακοινωθεί, στις επιχειρήσεις που θα μετακυλήσουν τη μείωση του ΦΠΑ στις τιμές, θα απονέμεται ειδικό σήμα, με ευθύνη των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων που θα ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι τιμές μειώθηκαν. Ο έλεγχος θα γίνεται με τα δεδομένα των ταμειακών μηχανών προ της μείωσης του ΦΠΑ.

.«Τα όποια βρώμικα σχόλια και ψέματα δεν ακουμπούν την οικογένειά μου»

Απάντηση στις ύβρεις που εξαπέλυσε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια για την κόρη του έδωσε ο Ε' αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, όπως και ο πρόεδρος του Σώματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε: «Ούτε εγώ, ούτε το προεδρείο της Βουλής νιώθει πως απειλείται από κανέναν». Πρόσθεσε: «Τα όποια βρώμικα σχόλια και ψέματα που ακούστηκαν χθες, δεν ακουμπούν, ούτε εμένα, ούτε την οικογένειά μου».

«Πράγματι, η συνομιλία μας έδειχνε και την υποστήριξη στο πρόσωπο το δικό σας και την πλήρη καταδίκη όλων των κομμάτων για εκείνα που ελέχθησαν χθες για την κόρη και την οικογένειά σας», δήλωσε, απευθυνόμενος στον Γιάννη Δραγασάκη, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. 

«Όλα τα κόμματα θα πρέπει να ασχοληθούμε με το ζήτημα, γιατί είναι θέμα αν οι αρχηγοί των κομμάτων με βάση το καταστατικό τους εγκρίνουν τέτοιες συμπεριφορές. 

Έχω καλέσει κατ' επανάληψη τους γραμματείς των κομμάτων να πάρουν θέση, έχει λειτουργήσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και έχει εξετάσει τη συμπεριφορά 4-5 συναδέλφων, για τους οποίους δεν είναι δυνατόν να απολογούμεθα οι υπόλοιποι 295 - ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται μια μέρα όπου όλοι μιλήσαμε για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας»

.Η Κομισιόν ανέβαλε την παρουσίαση της έκθεσης προόδου της Ελλάδας

Μετατέθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα παρουσίαση της έκθεσης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ αναβλήθηκε και η δημοσιοποίηση της σχετικής έκθεσης προόδου.

Η αναβολή σχετίζεται με το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει το σύνολο των δράσεων - ορόσημων για τη λήψη της δόσης των 4 δισ. ευρώ, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα με την κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας για την κινητικότητα στο υπουργείο Παιδείας.

Η παρουσίαση της έκθεσης αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η εν λόγω έκθεση θα εστιάζει στις αυξημένες τουριστικές κρατήσεις, στην επιβράδυνση του ρυθμού συρρίκνωσης της παραγωγής, στη βελτίωση της ρευστότητας και των δεικτών εμπιστοσύνης, αλλά και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με το κόστος εργασίας.

Ωστόσο, η Κομισιόν θα σημειώνει πως οι προοπτικές παραμένουν αβέβαιες σε μακροοικονομικό επίπεδο και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συνέχιση να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις προκειμένου να αναθεωρήσει το πλαίσιο, εφόσον αυτό χρειαστεί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει εντός του Αυγούστου στην υλοποίηση των υπόλοιπων προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο. Οι δράσεις αυτές θα αξιολογηθούν από τις 9 Σεπτεμβρίου, όταν η τρόικα επιστρέψει στην Αθήνα.

Για τον νέο ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας, ο οποίος θα επιβληθεί από τον Ιανουάριο του 2014 και θα αντικαταστήσει το χαράτσι της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ, θα αναφέρεται η υποχρέωση της κυβέρνησης να ψηφίσει τον φόρο έως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2013 (διαρθρωτικό ορόσημο) με στόχο την είσπραξη 2,7 δισ. ευρώ το 2014. Όπως θα ξεκαθαρίζεται μάλιστα, σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να μειώσει σημαντικά ή να καταργήσει τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων θα πρέπει να εισπράξει 2,9 δισ. ευρώ από τον ενιαίο φόρο ακινήτων, δηλαδή 200 εκατ. ευρώ περισσότερα.

Ακόμη, θα ξεκαθαρίζεται πως εάν αποδειχθεί αδύνατον να εφαρμοστεί ο ενιαίος φόρος ακίνητης περιουσίας το 2014 θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κάλυψη των απωλειών, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των ήδη νομοθετημένων μέτρων, κάτι που σημαίνει ότι το χαράτσι (ΕΕΤΑ) ή ο ΦΑΠ μπορεί να επανέλθουν εντός του επομένου έτους.

Σύμφωνα με την έκθεση «σε βάθος χρόνου» η κυβέρνηση θα ευθυγραμμίσει πλήρως τις αντικειμενικές τιμές ακινήτων με τις τιμές της αγοράς. Για τον σκοπό αυτόν τον Ιανουάριο του 2015 θα προσαρμόσει τις τιμές ζώνης ώστε να αντικατοπτρίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις πραγματικές συνθήκες στην αγορά ακινήτων. Τον Ιανουάριο του 2016 θα υπάρξει πλήρης ευθυγράμμιση.

.Υπογραφή συμφωνίας για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

 Τη συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που ισχύει από 1ης Αυγούστου πρόκειται να υπογράψουν αύριο Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Θανάσης Σκορδάς και οι εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Όπως έχει ανακοινωθεί, στις επιχειρήσεις που θα μετακυλήσουν τη μείωση του ΦΠΑ στις τιμές,  θα απονέμεται ειδικό σήμα, με ευθύνη των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων που θα ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι τιμές μειώθηκαν. Ο έλεγχος θα γίνεται με τα δεδομένα των ταμειακών μηχανών προ της μείωσης του ΦΠΑ.

.Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να εκχωρήσει σε ιδιώτες τα Δίκτυα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης, διαψεύδοντας για μία ακόμη φορά τις ίδιες τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, δρομολογεί τον πλήρη ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ) από τη μητρική ΔΕΗ και την πώληση σε ιδιώτη επενδυτή του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του για τη ΔΕΗ και τις κυβερνητικές επιλογές, το τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κίνηση αυτή αποτελεί κορυφαία πράξη ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου της χώρας», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι «η συνειδητή προσπάθεια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την υποβάθμιση και απαξίωση της ΔΕΗ με τελικό σκοπό την ιδιωτικοποίησή της δεν είναι καινούρια. 

Θυμίζουμε τον επί χρόνια αποκλεισμό της από την κατασκευή νέων μονάδων, τις μονομερείς ρυθμίσεις εις βάρος της για να δημιουργηθεί ?αγορά? ηλεκτρικής ενέργειας, τη μετατροπή της σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό με την είσπραξη του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της, την εκχώρηση πολλών δραστηριοτήτων της σε αμφίβολης ποιότητας και υπέρογκου κόστους ιδιώτες εργολάβους, αλλά και την ασφυξία στην οποία την οδηγούν απαγορεύοντας τις προσλήψεις για την ανανέωση του προσωπικού που αποχωρεί».

.Στους 77 έφθασαν οι νεκροί από τον εκτροχιασμό του τρένου στην Ισπανία

Τουλάχιστον 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 143 τραυματίστηκαν κατά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας που σημειώθηκε χθες βράδυ στη βορειοδυτική Ισπανία, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το δικαστήριο της περιφέρειας της Γαλικίας.

Οι διασώστες ανέσυραν 73 πτώματα από τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας, ενώ τέσσερις ακόμη άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, ο Τύπος σε δημοσιεύματά του αναφέρει τ
ην υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει το τρένο, ως το πιθανότερο αίτιο της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

« Η μεγάλη ταχύτητα σε μια στροφή, μια πιθανή αιτία του ατυχήματος», έγραψε η μεγάλη καθημερινή εφημερίδα της Ισπανίας, El Pais. 
Επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην έρευνα, η εφημερίδα ανέφερε, ότι το τρένο κατά τη στιγμή του δυστυχήματος, διερχόταν μια στροφή έχοντας αναπτύξει ταχύτητα,180 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ το σημείο είχε περιορισμό ταχύτητας, στα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα.

«Αυτή ήταν μια πολύ-πολύ δύσκολη κλειστή στροφή. Για το λόγο αυτό στο σημείο όπου το τρένο εκτροχιάστηκε, απαγορεύεται η ταχύτητα να είναι πάνω από 80 χιλιόμτερα ανά ώρα», πρόσθεσε η El Pais.

Ένας εκπρόσωπος της Renfe, της ισπανικής εταιρείας σιδηροδρόμων, είπε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.«Πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε τα αίτια του δυστυχήματος, θα ξέρουμε σύντομα την ταχύτητα όταν αναλύσουμε τα μαύρα κουτιά του τρένου», πρόσθεσε.

«Φονική ταχύτητα», έγραψε στον τίτλο της και η εφημερίδα El Mundo, αναφέροντας ότι το τρένο είχε αναπτύξει ταχύτητα 220 χιλιομέτρων την ώρα, σε ένα σημείο όπου η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα ήταν τα 80 χιλιόμετρα. «Η επιτάχυνση του τρένου είναι μία από τις κυρίαρχες εξηγήσεις για το δυστύχημα», έγραψε η εφημερίδα.

«Η πρώτη υπόθεση είναι, ότι η αιτία του δυστυχήματος βρίσκεται στην ταχύτητα» σχολίασε η La Voz de Galicia, η μεγαλύτερη περιφερειακή εφημερίδα της Γαλικίας. 

Το τρένο από τη Μαδρίτη κατευθυνόταν προς την πόλη της Φερόλ, στις ακτές του Ατλαντικού, και μετέφερε 218 επιβάτες και τέσσερις υπαλλήλους της Renfe. 

Σήμερα, αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή του δυστυχήματος, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.