.Ο Μ. Πασχαλίδης στην Τεχνόπολη

Ο Μίλτος Πασχαλίδης δίνει το Aυγουστιάτικο ραντεβού με το κοινό του, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, μεθαύριο Τετάρτη στις 9.30 το βράδυ. 

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός κι ερμηνευτής συγκεντρώνει τραγούδια, από την 20ετή πορεία του στο πεντάγραμμο, σε μια απρόβλεπτη βραδιά, γεμάτη αυθορμητισμό κι εκπλήξεις.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης μιλώντας στη Βάνα Λυκομήτρου, δήλωσε ανυπόμονος για τη συναυλία, καθώς όπως είπε έχει χρόνια να εμφανιστεί στην Τεχνόπολη. 
“Δεν ακολουθώ πιστά το πρόγραμμα των συναυλιών μου, γιατί πιστεύω ότι οι ασκήσεις επί χάρτου, έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον” τόνισε.
Για τα μελλοντικά του βήματα, ο Μίλτος Πασχαλίδης, είπε ότι ετοιμάζει ένα βιβλίο για τον συνεργάτη και φίλο του Άλκη Πάνου, που έφυγε πέρσι από τη ζωή, μέσα στο οποίο θα υπάρχει ένα CD με τέσσερα ακυκλοφόρητα τραγούδια και το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, θα βγει στην αγορά, τέλη του 2013 με αρχές του 2014

.Τριάντα τρία εκατ. Ιταλοί δεν πήγαν διακοπές

Τριάντα τρία εκατ. Ιταλοί φέτος δεν πήγαν θερινές διακοπές, σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών Codacons.

Ο αριθμός των Ιταλών που δεν επισκέφθηκε κανένα απολύτως θέρετρο σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε κατά 6 εκατομμύρια ενώ ακόμη κι εκείνοι οι οποίοι κατάφεραν να «αποδράσουν» από τα μεγάλα αστικά κέντρα μείωσαν κατά 7,2% τα έξοδά τους σε σχέση με το 2012:  Από τα περσινά 104 ευρώ ημερησίως, φέτος, ο καθημερινός «προϋπολογισμός» τους δεν ξεπέρασε τα 97 ευρώ.

Ο επικεφαλής των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων που ανήκουν στην ένωση Confindustria, Νάντο Φιλιπετί, θεωρεί ότι η τουριστική περίοδος δεν μπορεί να θεωρηθεί ολωσδιόλου αρνητική, αφού «παρά την οικονομική κρίση 27 εκατομμύρια ιταλοί κατάφεραν να πάνε διακοπές».

Είναι σαφές παράλληλα ότι οι τουριστικές εγκαταστάσεις κατάφεραν να εξασφαλίσουν σχετική πληρότητα, αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, κατά κύριο λόγο χάρη στις αφίξεις ξένων τουριστών, οι οποίοι στην Αδριατική Θάλασσα προέρχονται κυρίως από τη Γερμανία και την Ρωσία.

.Α. Τσοχατζόπουλος: Δεν ζήτησα και δεν έλαβα ποτέ ανταλλάγματα

«Δεν έχω καμία σχέση με υπεράκτιες εταιρείες» είπε, απολογούμενος, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος αρνήθηκε πλήρως όσα του αποδίδονται στην ογκωδέστατη δικογραφία για την υπόθεση των «μιζών», που φέρεται να πήρε για εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας.

 Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση, ο κ. Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε ότι έλαβε ανταλλάγματα για την άσκηση των καθηκόντων του και ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με τις εταιρείες, που, κατά το κατηγορητήριο, χρησιμοποιήθηκαν για να αποκρυβούν και να νομιμοποιηθούν, μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων και μετοχών, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, που διακινήθηκαν με αφορμή αγορές όπλων.

 Ο πρώην υπουργός τόνισε στο δικαστήριο ότι ούτε η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, ούτε η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, έχουν οποιαδήποτε σχέση με όσα τους καταλογίζονται.

Ο κατηγορούμενος απευθύνθηκε στα μέλη του δικαστηρίου και σημειώνοντας πως δεν ξεχνά, είπε: «Όλες τις μέρες ήταν εντυπωσιακή η στάση σας: απορρίψατε όλες μας τις προτάσεις. Είναι πρωτοφανές». Αναφερόμενος δε στη μη κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ, υποστήριξε πως το δικαστήριο είναι εκτεθειμένο στην κοινή γνώμη. 

Επαναλαμβάνοντας όσα κατά καιρούς έχει υποστηρίξει για τη σκευωρία που, όπως επιμένει, στήθηκε σε βάρος του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είπε ότι ξεκίνησε και στήθηκε «από τα κυβερνητικά κλιμάκια», από τους «προσκυνημένους του Γ. Παπανδρέου». 

.ΔΗΜΑΡ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια

Η ελάφρυνση των επιβαρύνσεων του χρέους με περικοπή μέρους του, η χρονική μετακύλιση των ομολόγων και  μείωση των επιτοκίων, για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης, είναι απαραίτητες τονίζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα σενάρια περί νέου "κουρέματος" του δημοσίου χρέους, το οποίο, όπως αναφέρει, πρέπει να γίνει βιώσιμο και η χώρα να καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

Ωστόσο, σημειώνει η ΔΗΜΑΡ, απαιτείται, ταυτόχρονα, ένα ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα αντιμετωπίσει την ύφεση και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. "Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια που θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά μέτρα ελάφρυνσης των βαρών και υποστήριξης της ανάκαμψης" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

.Πυρά ελεύθερων σκοπευτών δέχθηκε η ομάδα των ειδικών του ΟΗΕ στα χημικά όπλα

Η ομάδα των ειδικών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έγινε στόχος ελεύθερων σκοπευτών, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του διεθνούς αυτού οργανισμού, καθώς μετέβαινε στο σημείο όπου καταγγέλθηκε ότι έγινε επίθεση με χημικά όπλα την περασμένη εβδομάδα.
«Το πρώτο όχημα της Ομάδας Έρευνας Χημικών Όπλων έγινε εκ προθέσεως στόχος πολλαπλών πυροβολισμών από άγνωστους ελεύθερους σκοπευτές στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι το αυτοκίνητο αυτό δεν λειτουργεί πλέον.

Παράλληλα, ένα στέλεχος των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει «όλα τα σενάρια», τη στιγμή κατά την οποία οι δυτικές δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης μετά την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα κοντά στην Δαμασκό.

«Οι δυτικές απειλές περί πλήγματος εναντίον της Συρίας εντάσσονται στο πλαίσιο των ψυχολογικών και πολιτικών πιέσεων οι οποίες ασκούνται στη Συρία, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα σενάρια», δήλωσε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

.Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ για "σοβαρότατες επιπτώσεις" σε περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία

Η Ρωσία ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο στρατιωτικής απάντησης της Ουάσινγκτον στην καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα από τη συριακή κυβέρνηση και ο Ρώσος υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση κατά τη συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Ο υπουργός (Λαβρόφ) τόνισε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις της Ουάσινγκτον τις τελευταίες ημέρες για την ετοιμότητα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να "επέμβουν" στη Συρία έχουν προκαλέσει βαθειά ανησυχία στη Μόσχα", τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, αναφερόμενο στη χθεσινή επικοινωνία των δυο υπουργών.

Ο Λαβρόφ προειδοποίηε τις ΗΠΑ για τις "εξαιρετικά σοβαρές" επιπτώσεις που θα είχε μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική όπου σε χώρες όπως το Ιράκ και η Λιβύη, υπάρχει συνεχώς αστάθεια.

.Η Άνγκελα Μέρκελ δεν επιθυμεί χαλάρωση της πίεσης προς την Ελλάδα

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν επιθυμεί τη χαλάρωση των πιέσεων προς την Αθήνα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αντιθέτως προς τους ισχυρισμούς των Σοσιαλδημοκρατών, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), επικαλούμενο συνέντευξη της κ. Μέρκελ η οποία θα δημοσιευθεί αύριο στη Saarbrücker Zeitung.

«Η αντιπολίτευση επιμένει ότι το μόνο που θέλει ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι να διασωθεί ο ίδιος την ημέρα των εκλογών» αναφέρεται στο τηλεγράφημα του dpa και επισημαίνεται ότι η καγκελάριος επέμεινε ότι δεν μπορεί να πει τίποτε για ένα πρόγραμμα που έχει ακόμη ένα χρόνο μπροστά του για να ολοκληρωθεί.

.Επίθεση Άδωνι σε Τσίπρα γιατί τον είπε «τηλεπωλητή»

Υπερήφανος για τη δουλειά του πωλητή βιβλίων δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA και προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να στηθεί μία μέρα πίσω από έναν πάγκο «για να δούμε εάν θα τα καταφέρει», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Λαφαζάνη άσκησε επίθεση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση προς το πρόσωπό του και είπε ότι δεν ντράπηκε ποτέ για τη δουλειά που έκανε όταν μεταξύ 17 και 20 ετών έχασε και τους δύο γονείς του.

Ακολουθεί η αναφορά του Άδ. Γεωργιάδη

«Στο κομμάτι της Υγείας ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει για μένα περίπου τρεις ανακοινώσεις την ημέρα. Θλίβομαι και το λέω ενώπιον του κ. Λαφαζάνη, θλίβομαι που το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας εναντίον μου στην Κέρκυρα ήταν ότι είμαι τηλεπωλητής. Θλίβομαι. Δεν περίμενα ποτέ ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως θα χρησιμοποιούσε εναντίον μου επιχειρήματα επιπέδου πεζοδρομίου. 

Θέλω να πω ενώπιον του κ. Λαφαζάνη που τον εκπροσωπεί εδώ αλλά και του ελληνικού λαού ότι είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που εργάζομαι από τα 17 μου. Ναι, έχασα τους γονείς μου μεταξύ 17 και 20 ετών και τους δύο. Εργάζομαι από τότε για να επιβιώσω εγώ και η οικογένειά μου μόνος μου. 

Είμαι υπερήφανος για το ότι εργάζομαι και δεν απολογούμαι στον κ. Τσίπρα γι’ αυτό. Λυπούμαι που το επιχείρημα του κ. Τσίπρα, κ. Λαφαζάνη, ήταν “ο τηλεπωλητής”. Εγώ προκαλώ τον κ. Τσίπρα να έρθει να κάνει καμιά μέρα πίσω από έναν πάγκο πωλήσεις βιβλίων, όπως έχω κάνει εγώ από τα 17 μου, και να δούμε εάν θα τα καταφέρει. Θλίβομαι για την κατάντια του».

.«Να τελειώνουμε με την τρόικα»

Στρατηγική τριών σημείων προκειμένου η Ελλάδα να απεμπλακεί από τα μνημόνια το 2014 αναμένεται να ακολουθήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διαπραγμάτευση για το χρέος που, όπως όλα δείχνουν, θα κλιμακωθεί από τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Real News», ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει πρωτογενές πλεόνασμα, ριζική ρύθμιση του χρέους και έξοδο στις αγορές το 2014. Η πολιτική διαπραγμάτευση θα έχει στόχο την αποφυγή ενός τρίτου μνημονίου που θα φέρει νέα μέτρα.

«Θέλω να απεμπλακούμε από τα μνημόνια, να τελειώνουμε με την τρόικα και η χώρα να προχωρήσει στην επόμενη μέρα» φέρεται να λέει σε συνομιλητές του ο Α. Σαμαράς.

Η κυβέρνηση ζητεί μια λύση που θα βρίσκεται πιο κοντά σε ένα «κούρεμα» καθώς κάτι τέτοιο θα έκανε πιο ξεκάθαρο το τοπίο και δεν θα παρέτεινε την κοινωνική αβεβαιότητα και ομηρία. Το Βερολίνο προτείνει ένα νέο δάνειο το 2014, έστω μικρό και μία νέα αναδιάρθρωση του χρέους μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, μείωσης των επιτοκίων κ.λπ. 

Ωστόσο, το ΔΝΤ κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση και πιέζει το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες για γενναίο «κούρεμα» και απειλεί ότι θα αποχωρήσει από το ελληνικό πακέτο βοήθειας αν η λύση είναι και πάλι προσωρινή και δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ο πρωθυπουργός εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιήσει τέσσερα «όπλα» στην πολιτική διαπραγμάτευση για το χρέος από τον Οκτώβριο. 

Καταρχήν, καθώς η παροχή ενός δανείου στην Ελλάδα το 2014 στην ουσία θα αφορά την κάλυψη ενός δημοσιονομικού κενού που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση των δόσεων του τελευταίου δανείου, γίνεται προσπάθεια να σταλεί το μήνυμα ότι δεν το χρειαζόμαστε. Επίσης, προαπαιτούμενο για κάθε διαπραγμάτευση είναι να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα. 

Τρίτον, ο πρωθυπουργός θέλει να στείλει μήνυμα ότι η κυβέρνηση τηρεί τα συμφωνηθέντα, ενώ η δήλωση Ομπάμα ότι η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η μοναδική δημοσιονομική συνταγή και η στήριξη στον Α. Σαμαρά και στην κυβέρνηση, εκτιμάται ότι μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το ελληνικό χρέος.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.