.Αγνωστοι διάλογοι Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ στην τριμερή Τα όσα συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν στη Ρίγα η γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ με τον έλληνα πρωθυπουργό

Τα όσα συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν στη Ρίγα η γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ με τον έλληνα πρωθυπουργό Α. Τσίπρα αποκαλύπτει δημοσίευμα των FT. 

Οι ευρωπαίοι ηγέτες είπαν στην Ελλάδα ότι *δεν θα υπάρξει συμφωνία* για αποδέσμευση της βοήθειας διάσωσης *χωρίς έγκριση από το ΔΝΤ*, αναφέρουν ο Peter Spiegel, ο Alex Barker και ο Stefan Wagstyl, οι οποίοι υπογράφουν το δημοσίευμα. 

Όπως αναφέρουν οι δημοσιογράφοι στο άρθρο τους, το μήνυμα, που μεταφέρθηκε από την Άνγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και από χαμηλόβαθμους ευρωπαίους αξιωματούχους στους έλληνες συνομιλητές τους, έρχ... περισσότερα »

.FT: Μπορεί η Ευρώπη να αφήσει την Αθήνα να πέσει στην αγκαλιά της Μόσχας;

Ξεχάστε τα ποσοστά χρεών, τους προϋπολογισμούς, τη ρευστότητα και τα υπόλοιπα. Οι διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων του ΔΝΤ και της Ε.Ε. με την ελληνική κυβέρνηση είναι απλώς για τα μάτια του κόσμου. Η ελληνική κρίση πάντα αφορούσε τόσο την πολιτική, όσο και την οικονομία. 

Τώρα αφορά πλέον μόνο την πολιτική, σχολιάζει ο Philip Stephens. Υπάρχουν δύο θεωρίες για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ της οποίας ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας: η μία τους παρουσιάζει ως άτσαλους ερασιτέχνες που ξόδεψαν τους τελευταίους μήνες σκάβοντας έναν ακόμα βαθύτερο οικονομικό λάκκο για την Ελλάδα, την ώρα που...περισσότερα »

.Εως και 6 δις οι εκροές καταθέσεων τον Απρίλιο

Κατανεμημένες σε 34.715.719 λογαριασμούς είναι οι καταθέσεις των κατοίκων της Ελλάδας, οι οποίες στο διάστημα Νοεμβρίου 2014 – Μαρτίου 2015 (τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία) έχουν υποχωρήσει κατά 28,81 δισ. ευρώ. *

Από τους συνολικούς λογαριασμούς καταθέσεων, 26.158.285 είναι λογαριασμοί ταμιευτηρίου, 7.100.264 λογαριασμοί όψεως, 1.457.158 προθεσμιακοί λογαριασμοί, ενώ υπάρχουν και 12 λογαριασμοί repos.*

 Τα στοιχεία για την πορεία των καταθέσεων κατά τον μήνα Απρίλιο αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι νέες εκροές θα κινούνται στα 5 – 6 δισ. ευρ...περισσότερα »

.Αγρια σύγκρουση Λοβέρδου-Λαφαζάνη στη Βουλή: Στο ΣΥΡΙΖΑ λένε ψέματα όπως αναπνέουν

Σε άγρια σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Παραγωγικής Αανσυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, εξελίχθηκε η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του δεύτερου για την ΡΑΕ και την αντίθεσή του στην ελληνική και ευρωπαική πολιτική ενέργειας. 

Ο κ. Λοβέρδος εξανέστη από την αρχική απάντηση Λαφαζάνη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει διαφωνία της Κομισιόν με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στο χώρο της ενέργειας. 

«Στελέχη της κυβέρνησης λένε ψέματα όπως αναπνέουν – και δεν το λεω για σας κ. Λαφαζάνη. Ενσαρκώνουν την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά το «Ζητείται ψεύτης... περισσότερα »

.Η Ζωή «τρολάρει» ξανά την κυβέρνηση: Φέρνει στην Ολομέλεια πρόταση του ΚΚΕ για μισθούς και συντάξεις

Μια πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ από την έναρξη των εργασιών της νέας Βουλής φέρνει στην Ολομέλεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου κίνηση που έχει σημασία δεδομένης της χρονικής συγκυρίας. 

Η Πρόεδρος της Βουλής ξεκίνησε τις διαδικασίες για να συζητηθεί στην Ολομέλεια πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την επαναφορά του κατώτατου μισθού και των 13ων – 14ων συντάξεων. 

Σημειωτέον ότι και οι δύο αυτές προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως παραπέμπονται για τις... καλένδες. Η αλήθεια είναι πως η πρόταση αυτή εκκρεμεί εδώ και τρεις ημέρες και κάποτε έπρεπε να έλθει στη Βουλή, ωστόσο, δεδ... περισσότερα »

.Ο Τσίπρας ψάχνει συμφωνία στη Ρίγα -Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ υποφέρουν στην Αθήνα

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Ρίγα της Λετονίας αναζητώντας με τους εταίρους μία κοινά αποδεκτή συμφωνία, που σημαίνει συμβιβασμός και από τις δύο πλευρές, στην Αθήνα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξαπολύει νέα επίθεση κατά του «έντιμου συμβιβασμού». *«Δεν θα παραδοθούμε και θέλουμε συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά μας»*

 Συγκεκριμένα, από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και εκπρόσωπος της Αριστερής Πλατφόρμας έριξε νέα βόμβα για το πώς θα πρέπει να είναι η συμφωνία που θα έρθει στο Κοινοβούλιο, στέλνοντας παράλληλα *ξεκάθαρο μήνυμα στον Αλέ... περισσότερα »

.Μιχελογιαννάκης: Με αυτά εκλεγήκαμε, με αυτά θα παλέψουμε

Στη δημοσιότητα έδωσε ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης την εισήγησή του στην επικείμενη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο βουλευτής θα επικαλεστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και θα κάνει αναφορά σε δεσμεύσεις όπως η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης σε αντικατάσταση του Μνημονίου, η άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η θέσπιση φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, η ακύρωση των προβλεπομένων ιδιωτικοποιήσεων.

«Με αυτά εκλεγήκαμε, με αυτά θα παλέψουμε και με αυτά θα νικήσουμε», θα αναφέρει στην εισήγησή του ο κ. Μιχελογιαννάκης και θα τονίζει ότι «δε νοείται καμία υποχώρηση από αυτές τις αρχές», διότι «κάθε οπισθοχώρηση από τα παραπάνω αποτελεί αλλοίωση της φυσιογνωμίας του κόμματος».

.Η Μέρκελ παραπέμπει την Αθήνα στους θεσμούς

Την ανάγκη να υπάρξει μεγάλη προσπάθεια σε τεχνικό επίπεδο όσον αφορά το θέμα της Ελλάδας τόνισε το πρωί της Παρασκευής η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσερχόμενη στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής στη Ρίγα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια με τους θεσμούς» δήλωσε η κυρία Μέρκελ.

Παραπέμποντας τη διαπραγμάτευση στο τεχνικό επίπεδο, η κ. Μέρκελ είπε πως είναι ξεκάθαρο πως η Αθήνα πρέπει να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους θεσμούς.

Οι δηλώσεις της κ. Μέρκελ ήλθαν λίγες ώρες μετά την συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της συνόδου.

Από την πλευρά του ο Αλεξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο, περιορίστηκε να δηλώσει ότι είναι αισιόδοξος. Εκτίμησε πως μια συμφωνία με τους πιστωτές μπορεί να επιτευχθεί σύντομα, ενώ χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις επαφές που είχε με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.