.Τι είναι το πρωτογενές πλεόνασμα και που χρησιμεύει

Οι περισσότεροι πολίτες δεν μπορούν να κατανοήσουν τον κυβερνητικό «ενθουσιασμό» για το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα των 2,92 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο 2013, καθώς δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό, πως προέκυψε και γιατί είναι τόσο σημαντικό. 
Μια προσέγγιση του πρωτογενούς πλεονάσματος μέσα από τα οικονομικά ενός νοικοκυριού ίσως τους διευκολύνει. Κάθε νοικοκυριό έχει τα έσοδα και τα έξοδα του. 

Τα έσοδα προέρχονται από μισθούς, ενοίκια, μερίσματα, κ.α., και τα έξοδα σχετίζονται με την πληρωμή του ρεύματος, του τηλεφώνου, του ενοικίου, των τροφίμων, ρούχων, κ.ο.κ.. Πολλά δε ν...περισσότερα »

.Μπ. Ομπάμα: Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πονούν

Οι ΗΠΑ "εξακολουθούν να πονούν", δώδεκα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

"Προσευχόμαστε για όλους αυτούς που μας πήραν, σχεδόν 3.000 αθώες ψυχές" δήλωσε ο Ομπάμα σε τελετή που έγινε στη μνήμη των θυμάτων στο Πεντάγωνο, το οποίο είχε αποτελέσει στόχο του ενός εκ των τεσσάρων αεροσκαφών στα οποία είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία από μέλη της Αλ Κάιντα.

"Οι καρδιές μας εξακολουθούν να πονούν για το μέλλον που τους έκλεψαν, από τους γονείς που θα γνώριζαν την ευτυχία να γίνουν παππούδες, από τους πατέρες και τις μητέρες που θα γνώριζαν τη χαρά να δουν τα παιδιά τους να παίρνουν πτυχίο, τους γιους και τις κόρες 

που θα μεγάλωναν, που θα παντρεύονταν ίσως, θα αποκτούσαν παιδιά" συνέχισε ο πρόεδρος, ο οποίος είχε καταθέσει λίγο νωρίτερα ένα στεφάνι με λευκά λουλούδια κοντά στο μνημείο το οποίο έχει εγερθεί στην μνήμη των 184 ανθρώπων που σκοτώθηκαν εκεί πριν από 12 χρόνια.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς "να βρουν την δύναμη να αντιμετωπίσουν τις απειλές που εξακολουθούν να υπάρχουν, ακόμη κι αν είναι ίσως διαφορετικές απ' ό,τι ήταν πριν από 12 χρόνια". "Όσο ορισμένοι θα θέλουν να επιτεθούν στους συμπολίτες μας, εμείς θα παραμένουμε σε επαγρύπνηση και θα υπερασπιζόμαστε την χώρα μας" διαβεβαίωσε.

.Τρινκιέρι: «Τον καλύτερο εαυτό μας απέναντι στους καλύτερους»

Καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης χαρακτήρισε την Ισπανία και κάτοχο του τίτλου, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ελλάδας, Αντρέα Τρινκιέρι, πριν την αναμέτρηση με τους Ίβηρες, αύριο, στη Λιουμπλιάνα, για την 1η ημέρα της Β΄ φάσης του Ευρωμπάσκετ.

«Είδατε πώς άλλαξε ο καιρός από το Κόπερ στη Λιουμπλιάνα; Έτσι άλλαξαν και για μας τα πράγματα στη διοργάνωση μετά τις δύο ήττες. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ακριβώς, πώς και πότε. 

Είναι θέμα πώς θα τα καταφέρουμε να παράγουμε την καλύτερή μας προσπάθεια αύριο απέναντι στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Είναι απλό να το εξηγήσεις κι όχι να το κάνεις, αλλά έχουμε την θέληση και την ικανότητα να το πετύχουμε. 

Αυτά που έγιναν στα δύο τελευταία παιχνίδια μάς πλήγωσαν στο γήπεδο και την ψυχολογία, αλλά παίζουμε για κάτι. Πιστεύω πως πρέπει να πετάξουμε κάποιες αρνητικές σκέψεις και να βάλουμε όλη την ενέργεια. Θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να δώσουμε τη μεγαλύτερη προσπάθεια που μπορούμε στην άμυνα» δήλωσε ο Αντρέα Τρινκιέρι.

.Με κινητοποιήσεις ανοίγουν τα σχολεία

Με τον καθιερωμένο αγιασμό αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα σε αναβρασμό χτύπησε το πρώτο κουδούνι για περίπου ένα εκατομμύριο μαθητές στα σχολεία όλης της χώρας.

«Καλή σχολική χρονιά με ανοικτά σχολεία, τους δασκάλους στη θέση τους και τα βιβλία στα θρανία» ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσω του twitter στους εκπαιδευτικούς ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε σχολεία της Αθήνας.

Τη σημερινή πρώτη ημέρα μοιράστηκαν τα βιβλία στους μαθητές. Σε ορισμένες σχολικές μονάδες, ωστόσο, καταγράφηκε έλλειψη προσωπικού, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού των αναπληρωτών και των ωρομίσθιων.

«Πρέπει να καλύψουμε ένα κενό της τάξης του 25% στις ώρες διδασκαλίας» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής δημοτικού σχολείου της Αθήνας εκφράζοντας την ελπίδα ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν πληρωθεί οι κενές θέσεις των καθηγητών Γυμναστικής, Πληροφορικής, Ξένων Γλωσσών, Εικαστικών κ.α.

Για «απεργιακό τσουνάμι» έκαναν λόγο οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους και ενόψει των κινητοποιήσεών τους, από την προσεχή Δευτέρα.
Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, ενώ στον χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν και οι δάσκαλοι (ΔΟΕ), που όμως θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις αύριο.

Οι εκπαιδευτικοί απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο της διαθεσιμότητας, ενώ υποστηρίζουν ότι η φετινή χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς, σε σχέση με πέρυσι.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει, επίσης, διάταξη του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο, σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των μαθητών μπορεί σε «έκτακτες περιπτώσεις» να αυξηθεί κατά 10% στις τάξεις.

Μολονότι η απόφαση για απεργία λήφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών, αποφασιστικό ρόλο στην πορεία της κινητοποίησης θα διαδραματίσει η ανταπόκριση της βάσης των εκπαιδευτικών στο απεργιακό κάλεσμα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

.Τρίτο και τέταρτο πακέτο βοήθειας θα χρειαστεί η Ελλάδα, προβλέπει μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ

Η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, τουλάχιστον μία ακόμη φορά και ενδεχομένως και δεύτερη, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λυκ Κοέν. 

«Είναι σαφές ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με το ελληνικό πρόβλημα. Θα χρειαστεί να κάνουμε περαιτέρω προσπάθειες, οπωσδήποτε μία φορά, ίσως και δεύτερη φορά ακόμη. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση», δήλωσε ο κ. Κοέν, που είναι Διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό La Premiere.

«Υπάρχει βελτίωση, αλλά είναι πολύ αργή. Φυσικά, η οικονομική βάση της Ελλάδας είναι πολύ μικρή και θα πάρει αρκετό χρόνο για να αναταχθεί», πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

«Είναι αναπόφευκτο, αλλά δεν είναι πλέον τέτοιας φύσης, ώστε να θέσει σε αμφιβολία το συνολικό οικοδόμημα», δήλωσε, αναφερόμενος στην Ευρωζώνη, το μέλλον της οποίας είχε αμφισβητηθεί, όταν οι χρηματοπιστωτικές αγορές δοκίμαζαν τη θέληση των κρατών - μελών να βοηθήσουν τα θύματα της κρίσης κρατικού χρέους. 

«Το πρόβλημα στην αρχή ήταν σχετικά με τη θέληση άλλων χωρών να βοηθήσουν. Αυτό έχει λυθεί από τις κυβερνήσεις και από την ΕΚΤ», δήλωσε ο κ. Κοέν.

.«Απόβαση» στον Πειραιά ετοιμάζει η πολυεθνική ZTE

Εντός του τελευταίου τριμήνου του έτους υπολογίζεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του κέντρου εφοδιαστικής αλυσίδας (logistic center) που θα κατασκευάσει στον Πειραιά η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ZTE.

Αυτό πρόεκυψε από τη συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης της εταιρείας τηλεπικοινωνιών και δικτύων ZTE Corporation, Τσανγκ Ξιαο Γουέι με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα, αποτελεί προπαρασκευαστική συνάντηση ενόψει της επίσκεψης την οποία θα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα στις 10 Οκτωβρίου ο παγκόσμιος πρόεδρος εταιρείας ΖΤΕ Σι Λιρόνγκ, ο οποίος και θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η κινεζική εταιρεία - η οποία αποτελεί την 4η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως - σχεδιάζει να πραγματοποιήσει και άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα, όπως η δημιουργία ενός Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης, καθώς και παραγωγική μονάδα η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής Αγοράς.

Περισσότερα στοιχεία για τις επενδύσεις που σχεδιάζονται αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΖΤΕ τον προσεχή Οκτώβριο

.Μπροστά 1,5 μονάδα ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse

Προβάδισμα 1,5 μονάδας στο ΣΥΡΙΖΑ, υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων και λευκών και «καμπανάκι» για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse RC«Δείκτες» για τον Σεπτέμβριο, την οποία δημοσιεύει αύριο «Το Ποντίκι».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 20,5% στην πρόθεση ψήφου (και 23% στην αναγωγή επί των εγκύρων).  Η Ν.Δ. είναι δεύτερη με 19% (21,5% στην αναγωγή). Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 7% (8% στην αναγωγή), ενώ η ΔΗΜΑΡ στο 3% (3,5% στην αναγωγή).

Νέα άνοδο εμφανίζει η Χρυσή Αυγή εμφανίζει νέα άνοδο και φτάνει στο 13,5% (15% με την αναγωγή).
● Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5% (6% στην αναγωγή).
● Οι ΑΝ.ΕΛΛ. στο 4% (4,5% στην αναγωγή).
● Το Άλλο Κόμμα στο 6% (7% στην αναγωγή).
● Το Λευκό - Αποχή στο 12%.
● Οι Αναποφάσιστοι - «Δεν Απαντώ» στο 10% (11,5% στην αναγωγή)

.«Η Ελλάδα πλησιάζει σε πρωτογενές πλεόνασμα»

Πραγματικά εντυπωσιακές χαρακτήρισε τις δημοσιονομικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Στην αρχή της ομιλίας του, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σχετικά με την παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση, ο κ. Μπαρόζο, υποστήριξε ότι, μετά τις πραγματικά εντυπωσιακές (όπως τις χαρακτήρισε) αλλαγές που συντελέσθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα, η χώρα πλησιάζει ήδη σε πρωτογενές πλεόνασμα.

Λίγα λεπτά πριν, αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσίαζε η ελληνική οικονομία, μετά την έναρξη της κρίσης, υπενθύμισε ότι, εκείνη την εποχή, όλοι οι επιφανείς οικονομολόγοι ήταν περίπου βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα αποχωρούσε ή θα εξαναγκαζόταν σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη και ότι αυτό θα είχε επιπτώσεις ντόμινο και στις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, κατέληξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

.Εγκαίνια νέου σχολικού συγκροτήματος...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ




Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β” και ο δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κώστας Καλλίρης, εγκαινιάζουν την 11/09/2013 το νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα, στο οποίο θα στεγαστούν το 1ο και 19ο δημοτικό σχολείο στην πλατεία του Αγίου Θεράποντα Ζωγράφου

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.