.Για την ελπίδα, ρε γαμώτο Tvxs Σχόλιο

*Στέλιος Κούλογλου * 

Το Σαλίνα, είναι ένα από τα νησιά του Αιόλου στην Σικελία, εκατοντάδες χιλιόμετρα από την Αθήνα. Αλλά η σκέψη πολλών από όσους συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, το οποίο διοργανώνουν κάθε χρόνο οι περίφημοι αδελφοί Ταβιάνι, είναι αλλού.

 Είμαι ο μόνος Έλληνας που βρέθηκα στο νησί, με ευκαιρία την ειδική,τιμητική προβολή της «Νονάς» στο Φεστιβάλ: όμως η συζήτηση είναι για την Ελλάδα και τις σημερινές εκλογές. Δεν είμαστε ο μοναδικός λαός που βράζει στο ζουμί του. Ακόμη και οι Ιταλοί, που φημίζονται για την εξωστρεφή τους κουλτούρα και την προσήλωση τους στην Ε... περισσότερα »

.Τέλος στην πολιτική του ενός παιδιού βάζει η Κίνα

Η κινεζική κυβέρνηση τερματίζει έπειτα από δεκαετίες τη λεγόμενη πολιτική του ενός παιδιού και επιτρέπει πλέον σε όλα τα ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά αντί για ένα. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας ανακοίνωσε επίσημα σήμερα, Πέμπτη μία ιστορικής σημασίας απόφαση, σύμφωνα με την οποία χαλαρώνει τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στον οικογενειακό προγραμματισμό από το 1979 και επιτρέπει πλέον σε εκατομμύρια ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά, έπειτα από δεκαετίες εφαρμογής της αυστηρής πολιτικής του ενός παιδιού. Τα ζευγάρια που παραβίαζαν την αμφιλεγόμενη απαγόρευση έρχονταν αντιμέτωπα... περισσότερα »

.Ξεπουλάτε την Ελλάδα κύριε Τσίπρα;

Πολύς λόγος γίνεται για τη διαπραγμάτευση που είναι δύσκολη, για το πρόγραμμα που δε βγαίνει, για τα ισοδύναμα που δεν βρίσκονται ή για τα ανοικτά μέτωπα που υπάρχουν και απειλούν να τινάξουν ξανά στον αέρα τις σχέσεις της Ελλάδας με τους δανειστές. 

Είναι πράγματι πολύ σοβαρά θέματα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής ώστε να μη φτάσει ξανά η χώρα σε καθεστώς κλειστών τραπεζών ή σε κίνδυνο να κουρευτούν οι καταθέσεις. Όμως, με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, με τις απίστευτες παλινδρομήσεις απίθανων υπουργών και με έναν πρωθυπουργό να κρύβεται διαρκώς, τα σημάδια είναι εξαιρετικά δυσοίωνα. Υπά...περισσότερα »

.Τέλη κυκλοφορίας και φοροαπαλλαγές τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στην παιδεία

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση, καθώς μέσα στις επόμενες ώρες πρέπει να καταθέσει το νομοσχέδιο με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα μέτρα, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ και την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος. 

Γόρδιος δεσμός παραμένουν ακόμη τα θέματα των «κόκκινων» δανείων, το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων (οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν αναστολή κινητοποιήσεων μέχρι... νεωτέρας) και του ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Ολα αυτά ενώ σήμερα συνεδριάζει το ΕuroWorking Group, το οποίο αν δεν ανάψει το «πράσινο φως» ούτε η δόση... περισσότερα »

.Τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας

Ούτε 3 ώρες δεν πέρασαν από τη συνάντηση του Τ. Αλεξιάδη με εκπροσώπους των αγροτών και το ζήτημα της αύξησης του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο ξεκαθαρίζεται στο νέο πολυνομοσχέδιο με τις «ουρές» των προαπαιτούμενων: Η αύξηση ισχύει κανονικά από τις 15 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται οι εξής διατάξεις φορολογικού ενδιαφέροντος: 

Αποσαφηνίζεται ότι η αναπροσαρμογή του συντελεστή ΕΦΚ του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία από 66 ευρώ σε 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, ισχύει για την περίοδο από 1/10/2015 έως... περισσότερα »

.Έντεκα νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι σε Μυτιλήνη και Σάμο

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Αιγαίο με τους πρόσφυγες, με το χθεσινό ναυάγιο ανοιχτά της Εφταλούς, κοντά στο Μόλυβο στη βόρεια Λέσβο να χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. 

Από τη θάλασσα ανασύρθηκαν *τρεις* σοροί, δυο αγόρια ηλικίας περίπου έξη και ενός έτους και ένας ενήλικας άνδρας, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέληξε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν άλλο* ένα* μικρό κορίτσι. Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στον παιδιατρική Κλινική του ιδρύματος 18 παιδιά. Από αυτά τα τρία είναι στη Μονάδα Εντατικής θε...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.