.Ντ. Μπακογιάννη: Οτιδήποτε δεν αλλάζει, πεθαίνει

«Ο,τιδήποτε δεν αλλάζει, πεθαίνει. Ένας ζωντανός οργανισμός σαν τη ΝΔ πρέπει να μπορεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση αν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ. 

Ειδικότερα, σημειώνει: «Θεωρώ ότι είναι ένα από τα θέματα που μπορεί και πρέπει να κουβεντιάσει το συνέδριο του κόμματος. Πιστεύω ότι προσερχόμαστε χωρίς κανένα ταμπού. 

Κρινόμαστε όλοι και μετά βεβαιότητος παραδεχόμαστε αυτά τα λάθη, τα οποία έχουμε κάνει. Με έχετε ακούσει πάρα πολλές φορές να μιλάω για τη φορολογική πολι... περισσότερα »

.Αλ. Τσίπρας στο Spiegel: Η ΕΚΤ έχει ένα σχοινί γύρω από τον λαιμό μας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να εκδόσει βραχυπρόθεσμο χρέος, όπως έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της κυβέρνησής του και προειδοποίησε μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» πως, αν η ΕΚΤ φέρει αντίρρηση, αναλαμβάνει μια σοβαρή ευθύνη.

«Θα επιστρέψουμε τότε στο θρίλερ που είδαμε πριν από τις 20 Φεβρουαρίου» δήλωσε αναφερόμενος στην ημερομηνία κατά την οποία η Ελλάδα συμφώνησε σε μια τετράμηνη παράταση της στήριξής της από τους εταίρους της στην ευρωζώνη.

«Η ΕΚΤ εξακολουθεί να έχει ένα σχοινί γύρω από τον λαιμό μας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν θέλει η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ «επειδή αγαπώ την Ευρώπη» και πρόσθεσε πως έχει ζητήσει απ' όλους τους υπουργούς του -και όχι μόνο από τον μαχητικό υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη- «λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα».

.Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Στο χέρι της Ελλάδας πόσο σύντομα θα εκταμιευθούν τα χρήματα

Όσο πιο γρήγορα η Ελλάδα εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, τόσο πιο γρήγορα θα εκταμιευθούν και τα χρήματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, επισήμανε ωστόσο ότι η διαδικασία δεν μπορεί να διαρκέσει πέρα από το τέλος Ιουνίου.

«Είναι στο χέρι της Ελλάδας πόσο γρήγορα θα προχωρήσει» τόνισε ο κ. Γιέγκερ και επανέλαβε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να εφαρμοστεί, να αξιολογηθεί από τους τρεις θεσμούς και, εάν η αξιολόγηση είναι θετική, τότε και μόνο το Eurogroup θα μπορεί να αποφασίσει να εκταμιευθούν τα χρήματα.

Ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει πληροφορίες που αφορούν προβλήματα ρευστότητας της ελληνικής κυβέρνησης και δημοσίευμα σχετικό με το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί εκτάκτως με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιουνκέρ.

.«Δεν ζητήθηκε καμιά συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ, πριν από το Eurogroup της Δευτέρας»

Δεν ζητήθηκε καμιά συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ, πριν από το Eurogroup της Δευτέρας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

«Με τον κ. Γιούνκερ ο πρωθυπουργός συνομιλεί τακτικά. Τελευταία τους επικοινωνία ήταν χθες, Πέμπτη, στη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

 Στη συνάντησή τους, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες, θα συζητήσουν τo πως η Ελλάδα θα αξιοποιήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανεργία» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.