.Μια παλιά αλλά επίκαιρη απορία

*Αν κάτι* με εξέπληξε στην αντιπαράθεση Βενιζέλου-Παπανδρέου τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα δεν ήταν οι θέσεις του ενός ή του άλλου. Γνωστές ήταν και απλώς επαναβεβαιώθηκαν. Ούτε, αν θέλετε, και το κλίμα που επικράτησε. Οι εντάσεις πάντα θα χαρακτηρίζουν τις πολιτικές αντιθέσεις. Εκείνο που κυρίως με ξάφνιασε ήταν η Royal Bank of Scotland. 

Το «σχοινί» που ο Παπανδρέου έδωσε στον Βενιζέλο για να τον κρεμάσει. Και ο οποίος, φυσικά, το αξιοποίησε. *Δεν ξέρω* πώς και πότε προέκυψε η συγκεκριμένη «υποχρέωση», αλλά σίγουρα δεν δικαιολογεί την απουσία, για χάρη της, ενός πολιτικού αρχηγού... περισσότερα »

.Η «Νιου Γιορκ Τάιμς» σκιαγραφεί την προσωπικότητα του Μ. Γλέζου

 «Από τη ναζιστική κατοχή, μια γροθιά υψωμένη στην αντίσταση» είναι ο τίτλος παρουσίασης-σκιαγράφησης της προσωπικότητας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Νιου Γιορκ Τάιμς».

«Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο άνθρωπος, ο Μανώλης Γλέζος, ο 92χρονος γνωστός Έλληνας αγωνιστής της Ελευθερίας, είχε ενεργό ρόλο μαχόμενος για τις πεποιθήσεις του. 

Για περισσότερα από 70 χρόνια, είναι ακτιβιστής στις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανταπόκριση από την Αθήνα, σημειώνοντας ότι «έχει τρεις φορές καταδικαστεί σε θάνατο, έχει βιώσει 12 χρόνια βασανιστηρίων στη φυλακή και 4 χρόνια στην εξορία».

.Αντ. Σαμαράς: Όλα θα τιναχθούν στον αέρα, εάν γίνουν πρόωρες εκλογές

Όλο και περισσότεροι θεωρούν ως δεδομένο ότι αυτή η Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκραατίας, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και άσκησε κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα. Τάχθηκε κατά της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές για το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί, όπως είπε, η χώρα θα μπει σε «περιπέτεια» και θα «τιναχθούν όλα στον αέρα». 

Χαρακτήρισε «επικίνδυνους» όσους θέλουν να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές και εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον χαρακτήρισε «σκιά από το παρελθόν», είπε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «παίζουν τα ρέστα τους» και προέβλεψε ότι θα χάσουν και αυτό το στοίχημα. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «δημαγωγία» και «λαϊκισμό», ότι δεν έχει πρόγραμμα και ότι θέλει την Ελλάδα «ξέφραγο αμπέλι», τονίζοντας παράλληλα: «Τους έχει καταλάβει πια ο λαός». 

Έκανε, δε, ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του στο θέμα της τρομοκρατίας, λέγοντας ότι υπερασπίζονται τρομοκράτες και αντιδρούν στη δημιουργία φυλακών υψηλής ασφάλειας. Αναφέρθηκε και στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ΝΑΤΟ και αναρωτήθηκε: «Αν δεν υπήρχε το ΝΑΤΟ, πώς θα έλεγα στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν ότι η Κύπρος είναι μία;».

.Η Μόσχα προειδοποιεί ότι θα απαντήσει εάν τεθούν σε ισχύ νέες κυρώσεις της ΕΕ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε σήμερα ότι θα αντιδράσει εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόσει νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση. Η ΕΕ ανακοίνωσε τα πρόσθετα μέτρα αργά το βράδυ της Παρασκευής, σημειώνοντας όμως ότι θα ανασταλούν εάν η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία και τηρήσει την εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών ανταρτών στις ανατολικές επαρχίες.

Οι νέες κυρώσεις περιλαμβάνουν την προσθήκη άλλων 24 ονομάτων στον κατάλογο των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η είσοδος στις χώρες-μέλη της ΕΕ και των οποίων «παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία. Οι κυρώσεις προβλέπεται ότι θα τεθούν σε εφαρμογή την Δευτέρα. «Εάν εφαρμοστούν (οι νέες κυρώσεις) φυσικά θα υπάρξει αντίδραση από την πλευρά μας» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

.Μπλόκο σε 100,2 κιλά ηρωίνης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Ποσότητα ηρωίνης, βάρους 100 κιλών και 230 γραμμαρίων, μπλόκαραν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τα μεσάνυκτα, οι άνδρες του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού. Η ηρωίνη εντοπίστηκε σε φορτηγό για μεταφορές ζώων, το οποίο είχε προορισμό την Ανκόνα. 

Κατά τον έλεγχο στην πύλη του λιμένα εξωτερικού, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος μύρισε το ναρκωτικό και αμέσως άρχισε η έρευνα σε όλο το όχημα. Μέσα σε ειδικές κρύπτες στην καρότσα του φορτηγού, οι λιμενικοί εντόπισαν 190 συσκευασίες με την ηρωίνη.

Η επιχείρηση διήρκεσε πολλές ώρες έως ότου εντοπιστεί όλη η ποσότητα του παράνομου φορτίου. Εκτός από την ηρωίνη κατασχέθηκε το φορτηγό και συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι, ο οδηγός και ο συνοδηγός, 37 και 35 ετών αντίστοιχα. Σύμφωνα με στοιχεία, που προέκυψαν από την έρευνα στο φορτηγό, η ηρωίνη ενδέχεται να έχει φορτωθεί στο Ιράν.

.«Τηρείται η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία»

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο συμφώνησαν σήμερα σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία τηρείται σε γενικές γραμμές αλλά είπαν ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα ώστε αυτή να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια.

Η εκεχειρία ανάμεσα στις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις και στους φιλορώσους αυτονομιστές τέθηκε σε ισχύ το απόγευμα της Παρασκευής, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ειρηνευτικού σχεδίου που στοχεύει στον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία που μαίνεται εδώ και περίπου πέντε μήνες.

«Οι δύο ηγέτες» τόνισαν ακόμη την ανάγκη να υπάρξει η μέγιστη ανάμειξη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για την επιτήρηση της κατάστασης...και συνεργασία στην παροχή ουκρανικής και διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ποροσένκο.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.