.'' ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ''...


«Ακραία και αντιδημοκρατική» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των εργαζομένων των ΜΜΜ, μιλώντας στον Real Fm,ενώ κάλεσε ... 
την κυβέρνηση σε διάλογο.

«Οι εργαζόμενοι που επιστρατεύτηκαν είναι κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη μιας ακραίας και αντιδημοκρατικής επιλογής της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος, και πρόσθεσε ότι «δεν είχαν άλλο περιθώριο».

Αναφορικά με τα αιτήματα των εργαζομένων ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επισήμανε ότι «ζητούν να συζητήσουν για τη συλλογική σύμβαση και οι προσαρμογές να γίνουν μέσω των συμβάσεων αυτών», υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, γεγονός που είναι παράνομο».

Παράλληλα, ο κ. Παναγόπουλος κάλεσε σε διάλογο την κυβέρνηση, για να ακούσει, όπως είπε, «τη φωνή των εργαζομένων και των σωματείων αλλά και τις λύσεις που προτείνουν».

.'' NA ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ''...


Μανιφέστο υπέρ της αποχώρησης των οικονομικά ισχυρότερων κρατών της Ευρώπης από τη ζώνη του ευρώ παρουσίασαν, πέντε Ευρωπαίοι οικονομολόγοι, σε εκδήλωση της δεξαμενής σκέψης "Notre Europe" στις Βρυξέλλες...

Το Μανιφέστο υποστηρίζει ότι στοχεύει να δώσει στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση μία ευκαιρίανα βγουν από την ύφεση και να επιστρέψουν στην ανάπτυξη. 

Οι πέντε οικονομολόγοι υποστήριξαν ότι η εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος ήταν ένα λάθος και πρότειναν την «ευθανασία» για το ευρώ, ως τρόπο διεξόδου από τη σημερινή κρίση.

Το νέο που παρουσίασαν οι οικονομολόγοι, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν είναι ευρωσκεπτικιστές, είναι ότι δεν προτείνουν την αποχώρηση των πιο αδύναμων κρίκων αλλά αντίθετα των πιο εύρωστων οικονομικά χώρων, καθώς αυτό θα προκαλούσε μία de facto υποτίμηση του ευρώ. 

Οι πιο ισχυρές χώρες θα επέστρεφαν είτε στο παλιό τους νόμισμα ή θα υιοθετούσαν ένα κοινό νόμισμα, που θα ανταποκρινόταν καλύτερα στις ομοιογενείς οικονομίες τους.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Agence Europe ένας από τους οικονομολόγους, ο Alfred Steinheer, που εργαζόταν στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και έχει υπάρξει ένθερμος υποστηρικτής του ευρώ, παραδέχθηκε ότι αυτό αποτελεί ένα βήμα οπισθοχώρησης. 

Ο ίδιος δήλωσε ότι «το ευρώ προκάλεσε την κρίση και πλέον δεν μπορεί να θεωρείται ως ιδανικό καθώς η ανεργία κάνει θραύση, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους».

Από την πλευρά του ο Hans Olaf Henkel, καθηγητής στη Γερμανία, υποστήριξε ότι «το ευρώ αποτελεί μία κοινωνική καταστροφή για το νότο και μία οικονομική αποτυχία καθώς δεν μπόρεσε να επιτύχει τους κοινωνικούς του στόχους. Είναι ώρα να το αναγνωρίσουμε».

.«Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών»


Την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του μετρό εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

«Ο τερματισμός της ταλαιπωρίας των πολιτών επιτρέπει να λειτουργήσει ο διάλογος και, χωρίς να θιγούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και το ενιαίο μισθολόγιο, να γίνουν οι πολύ συγκεκριμένες διορθώσεις που έχει εξαρχής προτείνει με τροπολογία του το ΠΑΣΟΚ», αναφέρει σε δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

.Συνάντηση Κομμουνιστών


Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από χώρες των Βαλκανίων, με θέμα «Η ανάπτυξη της ταξικής πάλης και ο προλεταριακός διεθνισμός ως απάντηση στον αστικό εθνικισμό και στον κίνδυνο του ιμπεριαλιστικού πολέμου» θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.
Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί και αναμένεται να πάρουν μέρος Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κροατία, την ΠΓΔΜ, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Τουρκία.
Την εισαγωγική τοποθέτηση του ΚΚΕ θα κάνει η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στις 10:30 το πρωί.

.Αμετακίνητη δηλώνει η κυβέρνηση


 Μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγο μετά την ανακοίνωση της επίταξης των απεργών εργαζομένων, από τον υπουργό Ανάπτυξης και Μεταφορών, Κωστή Χατζηδάκη.

Το νέο μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς καμία εξαίρεση, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας, μετά από συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για σήμερα και παναττικής πανεργατικής στάσης εργασίας (από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα) αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για την επίταξη στο μετρό.

Σήμερα, ακινητοποιημένα βρίσκονται έως τη λήξη της κυκλοφορίας τους, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. 24ωρη απεργία πραγματοποιεί και ο ΟΣΕ.
Oι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στον προαστιακό σιδηρόδρομο και στα τρένα προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το Σάββατο 26 Ιανουαρίου έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, εφόσον η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την επίταξη.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς δηλώνουν ότι η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε διάλογο μαζί τους επέλεξε τον «αυταρχικό δρόμο» της επίταξης και διαμηνύουν πως οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν όσο διαρκεί η επίταξη των εργαζομένων.

Την κάλυψη των κινητοποιήσεων στις συγκοινωνίες, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.

.Tα μετρητά φεύγουν, το "ψηφιακό πορτοφόλι" έρχεται


Επανάσταση στις συναλλαγές και στον τρόπο πληρωμών αναμένεται να φέρει τα αμέσως επόμενα χρόνια η ραγδαία αύξηση της χρήσης των λεγόμενων "έξυπνων" κινητών τηλεφώνων (smart phones) και γενικότερα των φορητών συσκευών (Tablets).

Τα στοιχεία που παρουσίασε σε πρόσφατη ενημέρωση ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, 
Βουλγαρία και Κύπρο Nίκος Καμπανόπουλος και η Ανδριάνα Παππά διευθυντικό στέλεχος για Ελλάδα και Κύπρο, είναι χαρακτηριστικά και δείχνουν την εκρηκτική άνοδο χρήσης φορητών συσκευών: 
Χρειάστηκαν 38 χρόνια για να ανέλθει ο αριθμός των χρηστών σταθερού τηλεφώνου σε 50 εκατομμύρια παγκοσμίως,
 όταν για χρειάστηκαν 13 χρόνια για την τηλεόραση, και μόλις 4 χρόνια για το διαδίκτυο, 3 χρόνια για το I Pod, 2 χρόνια για το Facebook και το i-phone και ένα χρόνο για το Android.

Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν πλέον σε ριζική και ταχύτατη αλλαγή του τρόπου συναλλαγών και πληρωμών σε διεθνές επίπεδο που θα έχει αποτέλεσμα στο προσεχές μέλλον τα μετρητά να αποτελούν τρόπο πληρωμής από πολύ μικρό αριθμό πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι χαρακτηριστικό όπως είπε ο κ. Καμπανόπουλος, ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της Visa, μέχρι το 2020, το ένα τρίτο όλων των Ευρωπαίων καταναλωτών, θα χρησιμοποιεί το νέο ψηφιακό πορτοφόλι «V.me». 

Το V.me της Visa προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να ολοκληρώνουν τις online συναλλαγές τους με ένα μόλις κλικ, αφού κάνουν login από το internet browser του κινητού, του tablet, ή του φορητού υπολογιστή τους, χρησιμοποιώντας κάρτες από διαφορετικούς παρόχους. 

Ήδη το αρχικό λανσάρισμα του ψηφιακού πορτοφολιού γίνεται στην Μ.Βρετανία, την Ισπανία, την Γαλλία θα ακολουθήσει σε Ιρλανδία και Πολωνία ενώ μέχρι το 2015 εκτιμάται ότι θα έρθει και στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση πλαστικού χρήματος, ενός ακόμη τρόπου πληρωμών που περιορίζει την χρήση μετρητών με θετικές επιπτώσεις στον περιορισμό της φοροδιαφυγής και του κόστους χρήσης μετρητών, έχει ανέλθει σε υψηλά επίπεδα. 

H online δαπάνη με κάρτες Visa στην Ευρώπη ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 200 δισ. ευρώ, αντιστοιχώντας στο 20% των συναλλαγών που έχει διαχειριστεί η Visa Europe. Ένα ευρώ στα 6,75 ευρώ δαπάνης στην Ευρώπη γίνεται με κάρτες Visa με τη Βρετανία να βρίσκεται στην πρώτη θέση καθώς ένα ευρώ δαπάνης στα 3 ευρώ γίνεται με τις κάρτες της Visa.

Γενικότερα, όπως εκτιμούν αρμόδια τραπεζικά στελέχη είναι πλέον θέμα χρόνου η επέκταση και η μετέπειτα ραγδαία ανάπτυξη νέων τρόπων πληρωμών και στην Ελλάδα. 

Η εποχή όπου η πλειονότητα των καταναλωτών θα κάνει τις συναλλαγές τους "ψηφιακά" μέσω της φορητής συσκευής που έχει μαζί του δεν ανήκει πλέον σε καμιά περίπτωση στο μακρινό μέλλον αλλά προσδιορίζεται να συμβεί στα αμέσως επόμενα χρόνια. 

Τραπεζικοί λογαριασμού, πιστωτικές κάρτες, «μετρητά» όλα πλέον θα έχουν ενσωματωθεί στο κινητό τηλέφωνο του κάθε πολίτη και θα του προσφέρουν τη δυνατότητα να αγοράσει από ένα εισιτήριο για το λεωφορείο μέχρι ένα αυτοκίνητο με ένα απλό "κλικ".

.Κ. Λαγκάρντ: Ευρωπαίοι, με το μαλακό τη λιτότητα!


Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε σήμερα τους Ευρωπαίους να αποφασίσουν "συλλογικά" να διαθέσουν "λίγο περισσότερο χρόνο" για να μειώσουν τα ελλείμματά τους.

"Πρέπει οι Ευρωπαίοι να διανύσουν μαζί το δρόμο", δήλωσε η Λαγκάρντ στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, ερωτηθείσα σχετικά με το στόχο της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Γαλλίας να επαναφέρει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ το 2013, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της.

Ο στόχος αυτός "μάς φαίνεται πως είναι εξαιρετικά φιλόδοξος", συνέχισε η πρώην υπουργός Οικονομίας της γαλλικής κυβέρνησης, απαντώντας σε ερωτήσεις από το Νταβός της Ελβετίας, όπου βρίσκεται για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

"Δεν πρέπει μόνη της η Γαλλία, μόνη της η Ισπανία, μόνη της η Ελλάδα να πει: 'είναι πολύ δύσκολο για μένα, θα το κάνω πιο σιγά'", δήλωσε η Λαγκάρντ.
"Είναι καλύτερο να το κάνουν συλλογικά, να διαθέσουν λίγο περισσότερο χρόνο μάλλον παρά να προχωρούν με βήμα ταχύ", επέμεινε η διευθύντρια του ΔΝΤ, υπενθυμίζοντας πως η Ισπανία υπέφερε πέρυσι επειδή μπήκε υπερβολικά γρήγορα στη λιτότητα.

Ενώ οι τελευταίες προβλέψεις του ΔΝΤ προβλέπουν μια ύφεση το 2013 στη ζώνη του ευρώ, η Λαγκάρντ παραδέχθηκε και πάλι ότι "οι επιπτώσεις των σχεδίων λιτότητας επί της ανάπτυξης είναι πιο ισχυρές απ' ό,τι είχαμε προβλέψει πριν από 3-4 χρόνια".

Ήταν μια "εσφαλμένη προσδοκία", δήλωσε η Λαγκάρντ, η οποία υπογράμμισε ωστόσο πως τα σχέδια αυτά ήταν αναγκαία, αλλά έπρεπε να εφαρμοστούν "λίγο πιο μαλακά" για να μην θυσιαστεί η ανάπτυξη.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.