.Ιστορική η ευθύνη

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ


Μόνο αφελείς ή εθελοτυφλούντες θα ήταν δυνατό να αμφισβητήσουν ότι η χώρα διέρχεται την κρισιμότερη φάση της κρίσης στην οποία έχει βυθιστεί τα τελευταία. Και μόνο αφελείς ή ανεύθυνοι θα ήταν δυνατό να ισχυριστούν ότι η έξοδος από την κρίση δεν προϋποθέτει τη διασφάλιση πολιτικής σταθερότητας και την άσκηση υπεύθυνης κυβερνητικής πολιτικής.

Δυστυχώς οι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων είναι τέτοιοι που δεν αφήνουν περιθώρια για πολιτικές εξελίξεις οι οποίες να εγγυώνται την ομαλή πορεία της χώρας και την οριστική έξοδο από την κρίση. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η εκλογική αναμέτρηση θα καθιστούσε αδύνατο τον σχηματισμό κυβέρνησης ικανής να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών.

Μόνο ένας τρόπος εξόδου από το αδιέξοδο υπάρχει. Κι αυτός εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την υπευθυνότητα την οποία θα επιδείξουν τα κόμματα, οι κινήσεις και οι προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς. 

Οσο οι δυνάμεις αυτές παραμένουν διάσπαρτες και αρνούνται να συνενωθούν και να καθορίσουν με την παρουσία και τη στάση τους τις πολιτικές εξελίξεις, τόσο ο κίνδυνος υποτροπής της κρίσης θα καραδοκεί και ο εφιάλτης του αδιεξόδου θα διατηρείται ζωντανός.

Είναι ιστορική η ευθύνη για τον χώρο της Κεντροαριστεράς και τους ανθρώπους της. Και αποτελεί συνολικό χρέος για όλους αλλά και ατομικό για τον καθέναν, αφού ο κίνδυνος αφανισμού στις εκλογές είναι υπαρκτός, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και παραμερίζοντας κομματικούς εγωισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες να ενώσουν τις δυνάμεις και να αγωνιστούν από κοινού ώστε να επαναφέρουν τον τόπο στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.

Υποτίθεται ότι πολιτεύονται με κυρίαρχη επιδίωξη το καλό του λαού και του τόπου. Τώρα είναι η ευκαιρία να το αποδείξουν. Και να κινηθούν ενωτικά, δημιουργικά και αποτελεσματικά.

.Οριακή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σε δυο νέες δημοσκοπήσεις

Σε δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Τύπο της Κυριακής καταγράφεται η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, με οριακή όμως διαφορά. Συγκεκριμένα διαφορά 0,6% μονάδων δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,2%, η ΝΔ 21,6%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι ΑΝΕΛ 4,3% και η ΔΗΜΑΡ 3,2%. Το 45% των πολιτών θεωρεί πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 37% μαζί με τις ευρωεκλογές και το 16% με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το 33% θεωρεί πιο αξ... περισσότερα »

.Το καμπανάκι του αποπληθωρισμιού κρούει η Λαγκάρντ για την Ευρωζώνη

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη "απέχει πολύ από τον στόχο" και οι χώρες της ζώνης του ευρώ κινδυνεύουν με αποπληθωρισμό, δήλωσε σήμερα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός η  επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. 
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,  Μάριο Ντράγκι,  είπε από την πλευρά του  ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει αν ο πληθωρισμός μειωθεί περισσότερο από το προβλεπόμενο και επανέλαβε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά ή θα μειωθούν περαιτέρω για μία παρατεταμένη περίοδο.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα η ΕΚΤ να υιοθετήσει την αποκαλούμενη «ποσοτική χαλάρωση», δηλαδή την πολιτική που έχουν ακολουθήσει οι κεντρικές τράπεζες στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ιαπωνία, ο Μάριο Ντράγκι απάντησε: "Δεν λέω ούτε ότι πρέπει, ούτε ότι δεν πρέπει να γίνει".

Η συνθήκη της ΕΕ απαγορεύει τη νομισματική χρηματοδότηση κυβερνήσεων, είπε ο Ντράγκι. Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αγοράσει τιτλοποιημένα δάνεια αν διαμορφώνονταν ως ABS (χρεόγραφα που καλύπτονται από περιουσιακά στοιχεία) με έναν διαφανή τρόπο, που θα απαιτούσε αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου, πρόσθεσε ο Ντράγκι.

.Σε έξαρση η εποχική γρίπη στην Ελλάδα

Σε φάση αυξημένης δραστηριότητας, συνεχίζει να βρίσκεται η γρίπη στη χώρα μας και την 3η εβδομάδα του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα δεδομένα των συστημάτων επιτήρησης της εποχικής γρίπης, που υποστηρίζει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Μέχρι χθες, είχαν καταγράφει 53 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Οι ασθενείς έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 14 θάνατοι, όλοι σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα. H συντριπτική πλειονότητα των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχει από γρίπη Α(Η1Ν1)2009pdm, στέλεχος το οποίο κυκλοφορεί σταθερά κάθε έτος και στην Ελλάδα, μετά την πανδημία γρίπης 2009.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επιστημονικού προσωπικού του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., η αυξημένη δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθήσει στη χώρα για τις επόμενες εβδομάδες. Κατά συνέπεια αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων

.«Άδικος» ο ενιαίος φόρος ακινήτων, λέει το 73% των πολιτών

Το 73% των πολιτών χαρακτηρίζουν τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ ) ως άδικο φόρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Kapa Research που παρουσιάστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΠΟΜΙΔΑ, από την οποία προκύπτει γενική επιδείνωση της κατάστασης στη μισθωτική αγορά και δυσκολία των ιδιοκτητών να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις.

Μεταξύ άλλων η έρευνα καταγράφει: 

-Σε υψηλά επίπεδα (38%) παραμένει το ποσοστό των ιδιοκτητών που δηλώνουν ότι δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις φορολογικές υποχρεώσεις της νέας χρονιάς.

-Περίπου ένας στους δέκα ιδιοκτήτες έχει προχωρήσει σε ρύθμιση για την πληρωμή των ΦΑΠ 2011, 2012 και 2013 (που βεβαιώθηκαν μαζικά την περασμένη χρονιά από το υπουργείο Οικονομικών).

.«Παίχτηκαν απαίσια παιχνίδια στην υπόθεση του μικρού Άλεξ»

«Η αλήθεια εμποδίζει την προβολή μερικών στα ΜΜΕ», καταγγέλλει ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας. Ο πραγματογνώμων της οικογένειας ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση του μικρού Άλεξ, μιλώντας στο newsbeast.gr, υποστηρίζει ότι τα τελευταία στοιχεία αποδεικνύουν-για μία ακόμη φορά- ότι ο μικρός Άλεξ πέθανε από τρικλοποδιά που του έβαλαν τέσσερα ανήλικα παιδιά, μεταφέρθηκε τελικά στις όχθες ενός ποταμού και στη συνέχεια κάποιοι… εξαφάνισαν το σώμα του για να αθωώσουν τα παιδιά.

Ο κ. Σούρας, που στην υπόθεση του μικρού Άλεξ ήταν ο πραγματογνώμων της οικογένειας ενός εκ των κατηγορουμένων, σε επικοινωνία που είχε με το newsbeast.gr δήλωσε: 

«Η υπόθεση του Άλεξ άρχισε και τέλειωσε με την απολογία του μικρού βορειοηπειρώτη που από την αρχή μέχρι το τέλος έλεγε πάντοτε την αλήθεια. 

Μια τρικλοποδιά ανήλικων παιδιών έστειλε τον Άλεξ στο θάνατο. Από κει και μετά, το σώμα του Άλεξ μεταφέρθηκε στις όχθες του ποταμού και στη συνέχεια κάποιος φρόντισε να το εξαφανίσει. Η δίκη που έγινε, απέδειξε αυτή την αλήθεια. 

Ο μικρός βορειοηπειρώτης δεν άλλαξε ποτέ την απολογία του σε σχέση με τα άλλα παιδιά που διαφοροποιήθηκαν κάτω, πιθανώς, από πιέσεις και ανταλλάγματα. Το δικαστήριο επέβαλε τις ποινές και θεώρησε την απόφαση τελεσίδικη. 

Δυστυχώς, πάνω σε αυτή την απόφαση και στις πλάτες μιας μάνας που θρηνούσε και θρηνεί, παίχτηκαν απαίσια παιχνίδια από πολλά άτομα που το μόνο τους μέλημα ήταν να πουλήσουν την εικόνα τους στα ΜΜΕ. Έτσι, ακούστηκαν ανακρίβειες, σενάρια επιστημονικής φαντασίας, παραληρήματα και μυθοπλασίες

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.