.Το πρόβλημα της κυβέρνησης

Με δυo λόγια το πρόβλημα της κυβέρνησης έχει ως εξής. Δεν μπορείς να κατηγορείς τον ΣΥΡΙΖΑ για παροχολογία και την ίδια στιγμή η πολιτική σου να είναι υποσχέσεις για παροχές και φοροελαφρύνσεις. Ιδίως όταν στη χώρα το κύριο ίσως θέμα συζήτησης εξακολουθεί να είναι η επιβολή ενός νέου φόρου, του ΕΝΦΙΑ. 

Οπως δεν μπορείς να μιλάς για «success story» και να επιδιώκεις την έξοδο από το Μνημόνιο και την ίδια στιγμή να υποστηρίζεις ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα κινδυνεύσει με χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Οχι γιατί δεν έχεις δίκιο. Ολα αυτά μπορεί να ισχύουν - για τον γράφοντα ... περισσότερα »

.Οι «λεπτομέρειες»

*Μεγάλη* υπόθεση οι λεπτομέρειες. Και καλό είναι να τις προσέχουμε, αν θέλουμε να ξέρουμε πού βρισκόμαστε και πού πάμε. Ή τι κουτόχορτο πασχίζουν να μας πλασάρουν όσοι συστηματικά και μεθοδευμένα δυναμιτίζουν την πολιτική ζωή. Γιατί οι λεπτομέρειες είναι συχνά αποκαλυπτικότερες κι από τα ίδια τα γεγονότα. 

«Λεπτομέρεια»* για παράδειγμα ότι πριν από ενάμιση μήνα μίλησε ο άλλοτε πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος για κίνδυνο εξαγοράς βουλευτών προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας. Ο ισχυρισμός εκείνος δεν προσέλαβε διαστάσεις. *«Λεπτομέρεια»* ότι πριν από τρεις εβδομ...περισσότερα »

.Στ. Θεοδωράκης: «Προσβλητική» για τον κόσμο της Αριστεράς, η σχέση Τσίπρα - Καμμένου

«Η σχέση του Π. Καμμένου με τον Α. Τσίπρα είναι προσβλητική για τον κόσμο της Αριστεράς» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τεσσάρων περιφερειακών ραδιοσταθμών της χώρας από το ιντερνετικό ραδιόφωνο του Ποταμιού.

«Δεν έχει σημασία τι λες για ένα μερικό ζήτημα, αλλά τι λες για τη χώρα» σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Αν πιστεύεις ότι η χώρα είναι έρμαιο σκοτεινών συμφερόντων, αν πιστεύεις ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κάποια στιγμή θα αναστηθεί και θα σώσει τη χώρα και θα κάνει μια εκστρατεία και θα πάρει τα χαμένα εδάφη, δεν μπορεί να διαλέγεσαι με τον χώρο της Αριστεράς. 

Είναι προσβολή για τον χώρο της Αριστεράς αυτή η συζήτηση. Και δεν έχει και τίποτα καινούργιο, γιατί, από όσο θυμάμαι, ο κ. Καμμένος ήταν για κάποια χρόνια υπουργός. Άρα, με την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να κυβερνήσει, θα πρέπει να αναζητήσει και άλλους υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι στα αζήτητα και πιθανότατα πολύ εύκολα θα του προσφέρουν στήριξη».

.Τηλεδιάσκεψη Ομπάμα, Κάμερον, Ολάντ, Μέρκελ και Ρέντσι για Έμπολα, Ισλαμικό Κράτος και Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα συμμετάσχει σήμερα το απόγευμα σε μια τηλεδιάσκεψη με τον Αμερικανό πρόεδρο και με ευρωπαίους ηγέτες για την επιδημία του Έμπολα και την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι θα συμμετάσχουν στη συνομιλία, η οποία πρόκειται να αρχίσει στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) και προβλέπεται να διαρκέσει μία ώρα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Εκτός από τον Έμπολα και το Ισλοαμικό Κράτος, οι ηγέτες πρόκειται να συζητήσουν και για άλλες διεθνείς κρίσεις όπως αυτή στην Ουκρανία, πρόσθεσε ακόμη.

.Υπουργικό με φόντο το κραχ στο ΧΑ

Με φόντο τις δραματικές απώλειες νωρίτερα κοντά στο 10% του γενικού δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών που τελικά τις περιόρισε κατά το κλείσιμο στο 6,25% και την εκτίναξη του 10ετούς ομολόγου πάνω από το 7%, συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να δώσει οδηγίες για επίσπευση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης, έως τις 27 Οκτωβρίου, οπότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα. Αύριο ο Αντώνης Σαμαράς, θα αναχωρήσει για το Μιλάνο, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ευρωασιατική Σύνοδο Κορυφής.

.«Αθλιότητα τα περί χρηματισμού βουλευτών»

«Το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχουμε αυτήν τη στιγμή στη δύσκολη διαπραγμάτευση για την έξοδο από την κρίση και από το Μνημόνιο, για την αλλαγή σελίδας στην πορεία της χώρας, είναι η αμφισβήτηση της πολιτικής σταθερότητας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει την πτώση του χρηματιστηρίου και την άνοδο των spreads των τελευταίων ημερών. 

Όπως επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με την αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας Ναταλία Γκέρμαν, «βλέπουμε τώρα σκηνές από ένα μέλλον, που πρέπει να απο...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.