.WSJ: Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους μπορεί ανά πάσα στιγμή να φουντώσει ξανά

Οι διεθνείς επενδυτές δεν μπορούν να χαλαρώσουν το 2015, καθώς φοβούνται ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους μπορεί ανά πάσα στιγμή να φουντώσει ξανά, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal με τίτλο: «Τι να προσέξετε στην παγκόσμια οικονομία το 2015».
«Τώρα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει την αγορά κρατικών ομολόγων για να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες- την ώρα ακριβώς που ένας νέος γύρος αβεβαιότητας έχει προβάλει σχετικά με τις ελληνικές εκλογές τον Ιανουάριο, 

με ένα αριστερό κόμμα που προκαλεί τη συντηρητική κυβέρνηση να θέλει να αποκρούσει τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Στην Ισπανία, επίσης, θα γίνουν εκλογές φέτος, εν μέσω ευρύτερης δυσαρέσκειας για το ποσοστό ανεργίας 24%», αναφέρει η WSJ.

.«Συθέμελα» θέλει να αλλάξει την Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου

Στο Μουσείο Μπενάκη, το Σάββατο στις 17.30, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ανακοινώσει την ονομασία και το σύμβολο του κόμματος, καθώς επίσης και να δώσει πληροφορίες για τα στελέχη του. Επίσης, αναμένεται να προηγηθούν και οι ανάλογες νομικές ενέργειες. Αναλυτικά η δήλωσή του: «Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. 

Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν. Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλά... περισσότερα »

.Περίπου στα 185 ευρώ ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στη Βουλγαρία

Στα 360 λέβα (περίπου 185 ευρώ) διαμορφώνεται από χθες ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στη Βουλγαρία, αυξημένος κατά περίπου 20 λέβα, και από την 1η Ιουλίου αναμένεται να ανέλθει στα 380 λέβα.

Υπάρχει, επίσης, πρόβλεψη για μικρή αύξηση της κατώτατης σύνταξης βάσει του κανόνα για την τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Έτσι, η σύνταξη των 200 λέβα θα αυξηθεί κατά περίπου τέσσερα λέβα, με δεδομένο το γεγονός ότι η τιμαριθμική προσαρμογή είναι της τάξης του 1,9%.

Οι φορολογικοί συντελεστές παραμένουν αμετάβλητοι εκτός από τη φορολογία επί των τόκων των τραπεζικών καταθέσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, ενώ φόρος 8% θα επιβάλλεται σε όλες τις καταθέσεις και όχι μόνο στις προθεσμιακές καταθέσεις, όπως ίσχυε το 2014.

.«Κάθε 15 μέρες θα τραβάνε από τις καταθέσεις των Ελλήνων»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει μόνο σε διακοπή πληρωμής τόκων, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία, αλλά και σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων», ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη, με αφορμή δηλώσεις από του Γ. Τόλιου περί αγοράς εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Σύμφωνα με τον ίδιο "κάθε δεκαπέντε μέρες θα «τραβάνε», προφανώς υποχρεωτικά, από τις καταθέσεις των Ελλήνων".

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Αποκάλυψη Τώρα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει μόνο σε διακοπή πληρωμής τόκων, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία! Επίσημα μας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμη και των μικροκαταθετών, για αγορά εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Δηλαδή, κάθε δεκαπέντε μέρες θα «τραβάνε», προφανώς υποχρεωτικά, από τις καταθέσεις των Ελλήνων.

Αυτό είναι το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ!

Επιτέλους, τι θέλουν; Δεν καταλαβαίνουν ότι και μόνη αυτή η αποκάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες; Τόσο ανεύθυνοι είναι;»

.Τι φέρνει το 2015 στους φορολογούμενους

Οι συχνές αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία σε συνδυασμό με την έλλειψη οδηγιών από τις φορολογικές αρχές έχουν αναδεχθεί από φυσικά και νομικά πρόσωπα ως τα μεγάλα προβλήματα της φορολογίας. 

Η αβεβαιότητα αυτή όπως φαίνεται θα συνεχισθεί και το 2015 δεδομένου ότι τον Φεβρουάριο του νέου έτους θα σχηματισθεί νέα κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να διαπραγματευθεί με την τρόικα το δημοσιονομικό κενό για το 2015. 

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και μέτρα που έχουν θεσμοθετηθεί όπως η μειωμένη εισφορά αλληλεγγύης κατά 30% δεν είναι σίγουρο ότι θα εφαρμοσθεί. Μάλιστα η σχετική διευκρινιστική εγκύκλι...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.