.Η ευκαιρία των ευρωεκλογών

Επί περίπου δύο ώρες το απόγευμα της Κυριακής το πολιτικό προσωπικό της χώρας, δημοσιογράφοι και αναλυτές συζητούσαν επί μιας εντελώς σαθρής βάσης, με αποτελέσματα δημοσκοπήσεων και exit polls στην καλύτερη περίπτωση πρόχειρα. Τα αποτελέσματα αυτά κυκλοφορούσαν (ανεπισήμως) από νωρίτερα, πριν κλείσουν οι κάλπες, με συνέπειες ασφαλώς στο πολιτικό κλίμα και πιθανόν στο εκλογικό αποτέλεσμα. Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) διαμορφωνόταν από ανυπόστατες τελικά φήμες, ενώ η ίδια η χώρα ήταν έρμαιο αυτής της ανεύθυνης κατάστασης. Στη συνέχεια, όταν το αποτέλ... περισσότερα »

.Είσαι ΠΑΣΟΚ; Ελιά στηρίζεις;

Η χώρα περνάει δύσκολα, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα Χώρα των Λωτοφάγων. Υπάρχει ακόμα μνήμη. Η σκέψη αυτή με περιτριγυρίζει από τότε που άκουσα τον Γ. Παπανδρέου και τον Φώτη Κουβέλη να αναζητούν από κοινού, στην παρουσίαση του βιβλίου της κ. Κοππά, την Κεντροαριστερά με «προοδευτικό πρόσημο», όπως είπαν. Εννοούσαν ότι η παρούσα Κεντροαριστερά και κυρίως το ΠΑΣΟΚ, που σηκώνει το βάρος της συγκυβέρνησης, έχει χάσει τον προοδευτικό προσανατολισμό του. Είναι μια μεγάλη συζήτηση για το τι είναι προοδευτικό στην κορύφωση της κρίσης και ποια είναι η στάση της Κεντροαριστεράς της ευθύνης. ...περισσότερα »

.«Η χώρα το βράδυ της Κυριακής δεν πρέπει να μπει σε μια περιδίνηση»

Να ψηφίσουν εν γνώσει των ιστορικών συνεπειών της ψήφου τους «ώστε η χώρα το βράδυ της Κυριακής να μην μπει σε μια περιδίνηση και σε μια αμφισβήτηση», «να μην αποκτήσουμε και πολιτική κρίση, τώρα που βγαίνουμε από την κρίση και πρέπει να κάνουμε μια τελική εθνική προσπάθεια όλοι μαζί», κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενόψει των ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ. Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Epsilon» (η οποία θα μεταδιδόταν αργότερα και στον τηλεοπτικό σταθμ... περισσότερα »

.Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 2,5% έναντι της ΝΔ - Στο 24% η αδιευκρίνιστη ψήφος


Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Public Issue, για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται της ΝΔ κατά 2,5% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ στο 24% διαμορφώνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 30%, με το κυβερνών κόμμα να βρίσκεται στο 27,5%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελιά (ΠΑΣΟΚ) με 8,5% και στην κατάταξη ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ και το Ποτάμι με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Τα ποσοστά στην κατηγορία «Λοιπά», με σύνολο 7,5%, κατανέμονται ως εξής: ΛΑΟΣ 1,6%, ΕΠΑΜ 1%, Οικολόγοι Πράσινοι-Πειρατές 0,9%, Γέφυρες-Δημιουργία Ξανά! Θ. Τζήμερος-Δράση Θ. Σκυλακάκης 0,8%, Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες 0,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5%, Ένωση Κεντρώων 0,5%, Λοιπά 1,4%

.Κουβέλης: Δώστε δύναμη στη ΔΗΜΑΡ

Να ψηφίσουν ΔΗΜΑΡ στις Ευρωεκλογές, για προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα της χώρας, κάλεσε τους πολίτες ο Φώτης Κουβέλης, δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

«Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες. Ξέρω την εκτίμησή σας στη Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία. Αυτή η εκτίμηση πρέπει την Κυριακή να μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης. Δώστε μας δύναμη για να επιβάλλουμε προοδευτικές λύσεις» τόνισε. 

«Δώστε μας δύναμη για μια νέα πορεία της χώρας. Δώστε μας δύναμη για να γίνει ισχυρή η πολιτική μας. Η πολιτική για την προοδευτική έξοδο από την κρίση. Η προοδευτική πολιτική για την κοινωνία και τη χώρα. Με ευθύνη και σταθερότητα. Η Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία είναι η εγγύηση για την κοινωνία και την Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

.Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών σε εφημερίδα

Επικρίσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, διατυπώνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην εφημερίδα RealΝews, αναφέροντας ότι κανει την ύστατη προσπάθεια «να εκτροχιάσει την πορεία της χώρας» και προσθέτει: «Αυτή η προσπάθεια πρέπει να αποδοκιμαστεί. Για να προχωρήσουμε απερίσπαστοι με σταθερότητα μπροστά». 

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει: «Θέλω να επιβεβαιωθεί η σταθερή πορεία της χώρας για να φέρουμε επενδύσεις, για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη θέση και τις συμμαχίες της Ελλάδας, για να προχωρήσω την Αναθεώρηση του Συντάγματος, για να διορθώσουμε τις αδικίες που έγιναν...». Τονίζει ακόμη... περισσότερα »

.«Σχίζω τα μνημόνια κάθε μέρα»

Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του στο Σύνταγμα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας «θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος» και διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν καινούργια μέτρα και καινούργια μνημόνια. «Είμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της πιο μεγάλης μάχης, η Ελλάδα θα πάει μπροστά, θα κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα» είπε ο πρωθυπουργός. 
«Βγαίνουμε από τα μνημόνια και την κρίση. Δεν θα πω ούτε γι αυτό, ούτε για τα πλεονάσματα, ούτε για την ανεργία, που πέφτει, ούτε που η Ελλάδα δανείζεται από τις αγορές. Αυτά τα ξέρετε. Όπως ξέρετε ότι κάποιοι δεν θέλουν να βγει από την κρίση, θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν στο χάος. Θέλουν, λέει, να ρίξουν την κυβέρνηση. 
Η ΝΔ τους απαντά: γιατί να ρίξουν την κυβέρνηση τώρα που βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο; Τώρα που στο τέλος του καλοκαιριού θα ρυθμίσουμε το χρέος, τώρα που έρχονται μεγάλες καινούργιες επενδύσεις; Γιατί θέλουν να παγώσουν τα πάντα και να φέρουν αστάθεια; Να σας πω, γιατί θέλουν να γυρίσουν την χώρα πίσω στην κρίση. 
Όλες οι απίστευτες ασυναρτησίες που λένε αρκούν για να δημιουργήσουν ξανά κίνδυνο να βγούμε από το ευρώ. Ο καθένας από εσάς με την ψήφο του πρέπει να αποτρέψει τον κίνδυνο επιστροφής στην αβεβαιότητα».
Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η χαλαρή στάση των πολιτών, που βλέπουν να βγαίνει η χώρα από την κρίση, είναι ο κίνδυνος. «Ας μην παίξει κανένας το παιχνίδι εκείνων, που θέλουν τον φόβο την αστάθεια και τον πανικό« είπε.
«Πρόωρες εκλογές ζητούν εκείνοι», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, «καινούργιο Σύνταγμα, απαντάμε εμείς. Να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος και να εκλέγεται από τον λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε με έμφαση: «Εγώ σχίζω τα μνημόνια κάθε μέρα, εδώ και δύο χρόνια».

.«Ο λαός θα φέρει τη νέα αλλαγή»

«Ο λαός με την ψήφο του στις ευρωεκλογές θα φέρει πιο κοντά τη νέα αλλαγή που κανένας δεν θα μπορέσει να σταματήσει» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης. «Η Ελλάδα των Καννών, που η Μέρκελ, ο Γιούνγκερ, ο Σόιμπλε και ο Μπαρόζο, αποφάσιζαν και διόριζαν κυβερνήσεις, πέρασε ανεπιστρεπτί ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: Από Δευτέρα ο λαός μας με τη ψήφο του, βάζει τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.