.''OI ΦΟΒΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''...

Έλλειψη δικαιοσύνης, ανεργία, φτώχεια, εγκληματικότητα, αρρώστια, αποτελούν τους φόβους των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα της Καπα Research...
για λογαριασμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
Τα αποτελέσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν σε συνέδριο με θέμα «Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Δημόσια Υγεία».

Σύμφωνα με την έρευνα, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (91,7%) εξέφρασε φόβο για την έλλειψη δικαιοσύνης, ακολουθούν η ανεργία ( 84,4%), η φτώχεια ( 83,6%) η εγκληματικότητα (82,6%) και η αρρώστια ( 81,4%).

Το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η οικονομική κρίση επηρέασε την υγεία τους, το 56,9% ότι επηρέασε την ψυχική τους υγεία και το 52,6% τις σχέσεις τους.
Την ίδια στιγμή το 55,7% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολία να αγοράσουν φάρμακα, ενώ το 28,4% καταφεύγει στη μείωση της δοσολογίας της φαρμακευτικής αγωγής.

Όσον αφορά τον τρόπο ενημέρωσης για θέματα υγείας, τα σκήπτρα φαίνεται να κρατάει ο γιατρός. Σε ποσοστό 76% δήλωσαν ότι ενημερώνονται από το γιατρό, το 53,5% από τον φαρμακοποιό, το 58,8% από ιστοσελίδες, το 25,4% από τα social media και το 24% από εφημερίδες, ενώ σε ποσοστό 79,7% δήλωσαν ότι είναι πολύ και αρκετά ενημερωμένοι για θέματα υγείας.

Τέλος σύμφωνα με την έρευνα η αναζήτηση πληροφοριών από μη γιατρούς ενέχει κινδύνους, καθώς το 61,6% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι έκαναν αυτοδιάγνωση μέσω Διαδικτύου, το 35,2% ότι έκαναν αυτοδιάγνωση με βάση τηλεοπτική εκπομπή και το 34,2% δήλωσε ότι εμπιστεύονται διαγνωστικές μεθόδους που υπάρχουν στο Ίντερνετ, υπογραμμίστηκε στο συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

.Αντ. Σαμαράς: «Η Ελλάδα επέστρεψε»

«Η Ελλάδα επέστρεψε» διακήρυξε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Hellenic Initiative με θέμα «Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας» στη Νέα Υόρκη. «Επέστρεψε ως ισοδύναμο μέλος της Ευρωζώνης στον δρόμο της σταθερότητας, της ανάκαμψης και της ανάπτυξης» εξήγησε. Αναφερόμενος στο ταξίδι του είπε ότι «το βασικό θέμα είναι η σταθερότητα. 

Η Ελλάδα σταθεροποιείται οικονομικά και πολιτικά και έχει γίνει προπύργιο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Η σταθεροποίηση της Ελλάδας έχει θετικές επιπτώσεις πέρα από τα σύνορά της. Η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που...περισσότερα »

.''TEΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ''...

Τη δυσφορία και την αντίθεσή του στις διαδικασίες οι οποίες οδήγησαν στην κατάρτιση του υγειονομικού χάρτη της χώρας εξέφρασε ο Πανελλήνιος...
Ιατρικός Σύλλογος, χαρακτηρίζοντάς τον τερατούργημα.
Όπως τονίζεται, ο χάρτης, με κόστος έργου έξι εκατ. ευρώ, αποδείχτηκε ότι περιλαμβάνει μόνο λάθη, με αποτέλεσμα ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ του υπουργείου Υγείας, Πάνος Ευσταθίου, να δώσει

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ο υγειονομικός χάρτης δεν μπορεί να περιλαμβάνει μόνο απόλυτους αριθμούς και μεγέθη, χωρίς να περιλαμβάνει πιστή καταγραφή του συνόλου των υγειονομικών αναγκών της χώρας.

Ο σύλλογος χαρακτηρίζει σκανδαλώδες το να «ξοδεύονται πακτωλοί χρημάτων χωρίς να απεικονίζεται η πραγματικότητα και χωρίς να οδηγούμαστε σε χρήσιμα και τεκμηριωμένα αποτελέσματα» και καλεί το υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του.

.Συνελήφθη ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή και ακόμη ένα άτομο

Στη σύλληψη του γραμματέα της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή και ενός ακόμη ατόμου, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, συνελήφθη ένας στρατιωτικός - ΕΠ.ΟΠ., ο οποίος φορούσε μαύρη μπλούζα με λογότυπα Χρυσή Αυγή - "Τ.Ο. Κομοτηνής". Ο 29χρονος εντοπίστηκε να βγαίνει από το κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του κινήματος και στην κατοχή του βρέθηκε ένα γκλοπ.

Σήμερα το πρωί, συνελήφθη και ο 47χρονος γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, "σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν δύο κοντάρια, το ένα εκ των οποίων με σημαία".

Τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ οι δράστες, με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

.ΥΠΕΚΑ: Έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Θερμαϊκό κόλπο και τον κόλπο του Ορφανού

Την ενεργοποίηση της διαδικασίας για τη διεξαγωγή ερευνών υδρογονανθράκων στο Θερμαϊκό κόλπο και τον κόλπο του Ορφανού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, με απόφασή του αποδέχεται την κοινή αίτηση των εταιρειών "ENERGEAN OIL & GAS S.A." και "RATIO OIL EXPLORATION LTD" (υπεβλήθη στις αρχές Σεπτεμβρίου), με την οποία εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή ερευνών στις συγκεκριμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα ακολουθήσει προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τυχόν άλλους ενδιαφερόμενους. 

Η διακήρυξη θα περιλαμβάνει τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα κριτήρια επιλογής, τα σημεία συναγωνισμού, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για τη διενέργεια του διαγωνισμού και την επιλογή του αναδόχου. Θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στην 

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προσφορές σε 90 ημέρες από την τελευταία δημοσίευση.
Οι υπό παραχώρηση περιοχές θα προσδιοριστούν με Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τις γεωγραφικές συντεταγμένες των περιοχών.

.Συνεδριάζει η Γερουσία για την αποπομπή του Μπερλουσκόνι

Στις εννέα και μισή ώρα Ιταλίας (δέκα και μισή ώρα Ελλάδας) ξεκίνησε η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της γερουσίας της Ρώμης για την αποπομπή από το σώμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρός της, Ντάριο Στεφάνο, του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία» ο οποίος δεν εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός θα πρέπει να εκπέσει από το αξίωμα του γερουσιαστή, αλλά αναφέρθηκε μόνον στις μέχρι τώρα εργασίες της επιτροπής.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν πρόκειται να πάρει μέρος στην συνεδρίαση και ούτε να κάνει χρήση του δικαιώματος να παρέμβει για να υπερασπισθεί τον εαυτό του.

Πριν από έξι ημέρες, με γραπτό του υπόμνημα, ο «πρώην Καβαλιέρε» ζήτησε την αντικατάσταση όλων των μελών της επιτροπής της Γερουσίας που έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να ψηφίσουν κατά της παραμονής του εντός του κοινοβουλίου «από την στιγμή που αυτό αποδεικνύει ότι δεν είναι αμερόληπτοι».

Η τελική ψήφος της επιτροπής προβλέπεται για απόψε, μετά από πολύωρη συνεδρίαση «κεκλεισμένων των θυρών» και η αποπομπή του «πρώην Καβαλιέρε» θεωρείται δεδομένη.

Στην συνέχεια, όμως, θα πρέπει να εκφραστεί σχετικά το σύνολο της ολομέλεια της ιταλικής γερουσίας, σε συνεδρίαση που δεν έχει ακόμη ορισθεί.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παράλληλα, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, θα πρέπει να υποβάλει επίσημα αίτηση για την μετατροπή του ενός έτους φυλάκισης που πρέπει να εκτίσει, σε δυνατότητα να προσφέρει σε κοινωνικά χρήσιμη εργασία.

Στις 19 του μηνός, τέλος, η εισαγγελία του Μιλάνου θα επανακαθορίσει την ακριβή διάρκεια της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του ζάμπλουτου πρώην πρωθυπουργού. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισής του, όμως αναμένεται να προσφύγουν στον 'Αρειο Πάγο, σε μια ακόμη προσπάθεια να καθυστερήσει η εφαρμογή του μέτρου αυτού.

.Σταθερές προοπτικές για την Ελλάδα "βλέπει" ο Standard & Poor's

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Β-/Β για την Ελλάδα, με σταθερές προοπτικές (outlook).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, η ελληνική οικονομία εξισορροπείται, όπως φαίνεται και από το μειωμένο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, από την αξιοσημείωτη προσαρμογή του προϋπολογισμού και από τη βελτιωμένη ανταγωνιστικότητά της. Ωστόσο, το χρέος της γενικής κυβέρνησης και το εξωτερικό χρέος της οικονομίας παραμένουν τεράστια.
Η S&P θεωρεί πως τα κράτη μέλη της ΕΕ, παραμένουν αποφασισμένα να διατηρήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη και ως εκ τούτου επιβεβαιώνει την αξιολόγηση B-/B για τη χώρα μας.

Ο οίκος κάνει επίσης λόγο για προσήλωση της κυβέρνησης στη δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή αλλά και για οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις.
Συγκεκριμένα, η S&P αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση: 

"Η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση «Β-» για την Ελλάδα αντικατοπτρίζει την άποψή μας για τις αβέβαιες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, το υψηλό -αν και με μακροπρόθεσμες ημερομηνίες αποπληρωμής- κρατικό χρέος και τη σημαντική θέση εξωτερικού χρέους. 

Παράλληλα, η αξιολόγηση στηρίζεται από το συγκριτικά υψηλό (αν και ακόμη βαίνει μειούμενο) κατά κεφαλήν ΑΕΠ, από τις σημαντικές διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και τις μεγάλες πιστωτικές γραμμές που δίνονται υπό προϋποθέσεις από την ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

Ο οίκος αξιολόγησης συνεχίζει: "Εκτιμούμε ότι το πραγματικό ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 4% το 2013 και κατά 1% το 2014 καθώς μειώνεται το διαθέσιμο εισόδημα από την περαιτέρω μείωση της απασχόλησης, την υποχώρηση των μισθών, τις φορολογικές αυξήσεις και τη σοβαρή μείωση του προϋπολογισμού εν μέσω πιστωτικής συρρίκνωσης. 

Εκτιμούμε ότι οι επενδύσεις θα συνεχίσουν να σημειώνουν πτώση καθώς οι εγχώριες τράπεζες θα συγκρατούν τη χρηματοδότηση, ενώ παράλληλα οι επιχειρήσεις προχωρούν σε απομόχλευση. 

Παράλληλα, όμως, πιστεύουμε ότι η οικονομία εξισορροπείται. Εκτιμούμε ότι το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα μειωθεί στο 1% του ΑΕΠ το 2013, από σχεδόν 15% το 2008, με σημαντική κάμψη των εισαγωγών και χαμηλότερες πληρωμές σε τόκους μετά τις δύο αναδιαρθρώσεις χρέους το 2012. 

Μεσοπρόθεσμα, αναμένουμε ότι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα ενισχυθεί σταδιακά, ως αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου επαναπροσανατολισμού της οικονομίας προς την εξωτερική ζήτηση. 

Εκτιμούμε ότι αυτό θα γίνει καθώς η παρούσα αδύναμη πορεία των εξαγωγών θα ενισχυθεί με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ειδικότερα εάν συνοδεύεται από πολιτική σταθερότητα".

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.