.«Καθαρές» λύσεις στη ΝΔ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ 
*Η ισορροπία* του πολιτικού συστήματος στη χώρα μας (όπως σε όλο τον δυτικό κόσμο) διασφαλίζεται από τρεις παράγοντες: τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Το κυβερνών κόμμα περνά μία από τις δυσκολότερες φάσεις από την εποχή της ίδρυσής του, καθώς είναι αντιμέτωπο με το φάσμα της διάσπασης.

 Στη ΝΔ η κατάσταση δεν είναι η ίδια, αλλά τα προβλήματα δεν λείπουν, παρά το γεγονός ότι δικαιώνεται στις επιλογές της. Αντίπαλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι για ακόμη μία φορά ο ίδιος ο εαυτός του. Τα κορυφαία τ... περισσότερα »

.Το γκρίζο σκεπάζει τα πάντα

Το πρώτο διάστημα της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως έδειχναν όλες οι δημοσκοπήσεις, δημιουργούσε μεγάλες ελπίδες. Παρ' όλον ότι η εσωτερική διακυβέρνηση ήταν ανύπαρκτη (πέραν πληθώρας «συμβολισμών»), τα βλέμματα στρέφονταν θετικά στη μαχητική διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα όμως; 

Το 61,5% των ψηφοφόρων πλέον πιστεύει πως η διαπραγμάτευση απέτυχε. Το ίδιο πιστεύει η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Κοντά στο 70% αποδοκιμάζεται το κυβερνητικό έργο. Ολα αυτά αποτελούν αιφνίδιο εφιάλτη για τον Τσίπρα. Φυσιολογικά, και με δεδομένο ότι η χώρα, ελέω Βαρουφάκη, έφθ... περισσότερα »

.Ολοι για ένα κράτος «πολεμούν»

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
Ποιος τολμά να τα βάλει με έναν φιλελεύθερο; Κανείς! Λιγότερο από όλους οι «αριστεροί». Γι’ αυτό τους βολεύει τόσο πολύ η πινακίδα που βάζουν, ως να επρόκειτο για το περιβραχιόνιο των ναζιστών, στους ιδεολογικούς αντιπάλους τους. 

Το «μετά-την-κατάποση-του-μνημονίου-δήθεν-πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να μπερδέψει τους καλούς ανθρώπους, επαναλαμβάνοντας τα αναπόδεικτα περί νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής καταπίεσης, που όπως είναι γνωστό υποχρέωσε τον κ. Τσίπρα σε επώδυνο συμβιβασμό. Εναντίον των «νεοφιλελέδων» είναι, προφανώς, οι νεοκομμουνιστές του κ. Λαφαζάνη... περισσότερα »

.Συγκρούσεις ατελέσφορες.... Η ιδιομορφία των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου είναι ότι στερούνται τυπικού διακυβεύματος

Η ιδιομορφία των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου είναι ότι στερούνται τυπικού διακυβεύματος – αυτό που κωδικώς αποκαλούμε διακριτά πολιτικά «προγράμματα».

 Με άλλα λόγια, όποια κυβέρνηση, όποιας συνθέσεως και εάν είναι, οφείλει να εφαρμόσει το μνημόνιο που υπερψηφίσθηκε από τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. 

Πιθανότης επαναδιαπραγματεύσεως δεν υφίσταται, διότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά, και ούτε οι δανειστές της χώρας είναι διατεθειμένοι να ανοίξουν πάλι τη συζήτηση επί των προαπαιτουμένων της τελευταίας συμφωνίας. Το γεγονός αυτό έπρεπε φυσιολογι... περισσότερα »

.Των οικιών ημών εμπιμπραμένων ημείς άδομεν... Η χώρα χάνεται και εμείς ασχολούμαστε με το ποιος πολιτικός είναι ο πιο μάγκας...

Ωραίες οι φιέστες στη Ρηγίλλης. Τονώθηκε το ηθικό των Νεοδημοκρατών. Ωραίες και οι περιοδείες του Τσίπρα εκεί που «σαρώνει» ο Λαφαζάνης και η Ζωή. Μια χαρά και τα συνθήματα για τους «αυτοφωράκηδες» και τα λοιπά κοσμητικά επίθετα. 

Μια χαρά και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με το ύφος το μάγκικο, το λαϊκό που προσελκύει τους απλούς πολίτες. Τέλεια και τα συνεχή δημοσιεύματα για το πώς κινείται η Ζωή, τι λέει ο Βαρουφάκης, πώς ο Λεβέντης είναι... λεβεντόπαιδο ή πώς ο Σταύρος είναι ηλιοκαμμένος και η Φώφη κάνει συμμαχίες με όλους για να διασώσει το ΠΑΣΟΚ. Ωραία όλα αυτά σε μια προεκλογική εκ... περισσότερα »

.Τρίζουν τα κόκαλα των ποιητών Αλέξη!... Δεν είναι βέβαια τυχαίο, πως ο λογογράφος του Αλέξη παράτησε το στυλό....

Ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του, ανάμεσα στις άλλες πολιτικές ανοησίες που προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν την ανανέωση της εντολής τόνισε πως “τις πιο ωραίες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα”. Που να φανταζόταν ο μεγάλος Τούρκος ποιητής Ναζίμ Χικμέτ, πως θα δεχόταν τέτοιο ιερόσυλο “πείραγμα” των δικών του στίχων

. Ούτε ο Κεμάλ Ατατούρκ δε θα έκανε κάτι τέτοιο. Ο Αλέξης Τσίπρας ανάμεσα στα υπόλοιπα “μαργαριτάρια” που πέταξε στην Πανελλαδική διάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανέφερε πως “λερώσαμε τα χέρια μας, για να ξελασπώσουμε το μέλλον”. Που να φανταζόταν ο Β... περισσότερα »

.Οριακή μάχη και θρίλερ μέχρι τις κάλπες δείχνει νέα δημοσκόπηση

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό με γαλάζιο προβάδισμα δείχνει η πρώτη σφυγμομέτρηση από το δεύτερο κύμα δημοσκοπήσεων που είδε το φως της δημοσιότητας και πραγματοποιήθηκε από την GPO για λογαριασμό του Mega. 

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 25,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί χάνοντας για πρώτη φορά την δημοσκοπική πρωτιά με ποσοστό 25%. 

Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση εμφανίζει μία δυναμική που στην πρώτη στροφή στο δρόμο για τις κάλπες προηγείται με το ισχνό προβάδισμα του 0,3%. Εξίσου ενδιαφέρον είναι το γεγονός... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.