.Θα ωριμάσουμε ποτέ;

Πάνε τέσσερα χρόνια τώρα που περιμένω με αγωνία να βρεθεί επιτέλους ο άνθρωπος που θα με κάνει να δηλώσω δημόσια ότι έσφαλα θεωρώντας πως το Μνημόνιο ήταν σωστή επιλογή. Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, δεν εννοώ ότι οι ρυθμίσεις που προβλέπονταν και οι υποχρεώσεις που μας επιβάλλονταν δεν ήταν σε πολλά σημεία τους υπερβολικές ή και άδικες.

Γνωρίζω πολύ καλά πόσο άδικες και υπερβολικές ήταν. Αλλά γνωρίζω και πόσο ανόητες και γελοίες ήταν οι «αντιπροτάσεις» που ακούστηκαν. Από τα λεφτά που υποτίθεται ότι μας έδιναν οι Κινέζοι και οι Ρώσοι και ο Παπανδρέου δεν τα έπαιρνε μέχρι τον τσαμπουκά του Τσίπρα και του Λαφαζάνη που θα γονάτιζε τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε.

Θα περίμενα, κατά συνέπεια, να είχαμε αρχίσει να σοβαρευόμαστε, τώρα που κάτι μοιάζει να αχνοφέγγει στο βάθος του τούνελ και να αφήναμε κατά μέρος τα καουμποϊλίκια της ενασχόλησης με το παρελθόν. Καμία αντίρρηση να ψάξουμε το πώς φτάσαμε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, έτσι ώστε να μας γίνει μάθημα. 

Αλλά αν είναι να ψάχνουμε πώς και γιατί βρεθήκαμε μπλεγμένοι με Μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, τότε μάλλον σε ψυχιάτρους θα πρέπει να απευθυνθούμε.

Ηδη έχουμε επιδείξει καλπάζουσα υποκρισία στην περίπτωση του ελλείμματος. Οι Βρυξέλλες μάς «έφτυναν» για τις στατιστικές λαθροχειρίες μας κι εμείς προωθούμε διαδικασίες για να καθίσουν στο σκαμνί όχι εκείνοι που έκαναν τις λαθροχειρίες, αλλά εκείνοι που τις διόρθωσαν. 

Και τώρα κάποιοι αβαντάρουν την ιδέα να ελεγχθούν αυτοί που μας έμπασαν στο Μνημόνιο χωρίς μάλιστα να είναι σε θέση να μας πουν τι άλλο θα μπορούσαν να είχαν κάνει, όταν κανένας δεν μας δάνειζε και μηχανισμός αλληλεγγύης και στήριξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν υπήρχε.

Και το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι πως δεν καταλαβαίνουν ή δεν τους νοιάζει αν με τον λαϊκισμό που υπηρετούν και τον φανατισμό που συντηρούν επιτρέπουν στον Τόμσεν, στην παρέα του και στους εντολοδόχους τους να διατείνονται ότι είμαστε ανώριμοι και δεν μπορούν να μας εμπιστευθούν γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να υποτροπιάσουμε.

Υ.Γ.: Εκτός κι αν κάποιος -πολιτικός, ακαδημαϊκός ή και δημοσιογράφος- μας αποκαλύψει επιτέλους την άλλη λύση. Στην περίπτωση αυτή, κι εγώ μαζί του.


.Βενιζέλος: «Κάνουμε στέρεα βήματα ασκώντας την εθνική μας κυριαρχία»

Οι στόχοι της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τα ενεργειακά, αλλά και οι στόχοι της Ελλάδας μέσα στον ευρωπαϊκό και διεθνή ενεργειακό χάρτη, ήταν τα σημεία στα οποία επικεντρώθηκε η εναρκτήρια ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στο πλαίσιο του «Athens Εnergy Forum 2014», που διεξάγεται σήμερα και αύριο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. 

Παρουσία πολιτικών, διπλωματών, επιχειρηματιών και οικονομικών παραγόντων, που σχετίζονται με τον χώρο τής ενέργειας, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η ελληνική Πρ... περισσότερα »

.Το λαθρεμπόριο ιδεών

Σχόλια Αντώνης Παπαγιαννίδης 
Ο Θόδωρος Πάγκαλος -μην αυταπατάσθε -κουβαλάει, ενδιάθετα, σημαντική πολιτική ανάλυση. Αλλά και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, είναι πολιτικό ζώο, αληθινά. Όταν, λοιπόν, καλωσόρισαν και οι δυο Το Ποτάμι με δηλητηριώδη σχόλια, δεν έκαναν ρηχή τοποθέτηση ή καν βιασμένη προσπάθεια πλάκας. (Καλά, για τον Βαγγέλη ποτέ δεν μπορεί να είναι κανείς βέβαιος). 

Ανέδειξαν «κάτι» από το περιεχόμενο, από την ουσία του Ποταμιού -που και οι δυο (άλλωστε και Το Ποτάμι) γνωρίζουν ότι έναν θα έχει κριτή: την κάλπη. Ο Πάγκαλος, λοιπόν, παρατήρησε ότι η ίδια η επιλογή του όρου «ποτά... περισσότερα »

.Στρατιωτικά γυμνάσια ξεκίνησαν οι Ρώσοι κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

 Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι άρχισαν στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, προβαίνοντας πιθανόν σε άλλη μια επίδειξη ισχύος έναντι του Κιέβου και της Δύσης στο πλαίσιο της διένεξης για την Κριμαία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι οι ασκήσεις άρχισαν στη νότια περιοχή ευθύνης των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων και σε αυτές συμμετέχουν 8.500 άνδρες του πυροβολικού, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών, οι οποίες απεικονίζουν στρατιωτικά οχήματα να κινούνται στην περιοχή.

Στην άσκηση συμμετέχει μεγάλος αριθμός ανδρών του πυροβολικού, καθώς και στελεχών συστοιχιών πυραύλων Γκραντ, Χαρικέιν και Τορνέιντο, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό του. Συμμετέχουν επίσης στοιχεία του πυροβολικού όπως Χόβιτσερ, αλλά και αντιαρματικών πυροβόλων Ράπιερ. 

Στόχος των γυμνασίων είναι να βελτιωθεί η συνεργασία ανάμεσα στο μηχανοκίνητο πεζικό, τα τεθωρακισμένα, τις αερομεταφερόμενες μονάδες εφόδου και τις δυνάμεις του ναυτικού και των πεζοναυτών.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass συμμετέχουν 4.000 αλεξιπτωτιστές, 36 αεροσκάφη και 500 οχήματα. Μεγάλο μέρος των γυμνασίων θα γίνει στην περιοχή Ροστόφ επί του Ντον, κοντά στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.

.Νέο σενάριο για την εξαφάνιση του Boeing

Νέα τροπή παίρνει το θρίλερ με την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines ύστερα από σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι το Boeing παρέμεινε στον αέρα για περίπου τέσσερις ώρες μετά τη στιγμή που έδωσε το τελευταίο του στίγμα. 

Η είδηση αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που οι αρχές παραμένουν αβέβαιες ως προς το που να αναζητήσουν το αεροπλάνο το οποίο αγνοείται από το Σάββατο λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ. Η πληροφορία αυτή οδηγεί τις αμερικανικές αρχές στην εξέταση ενός νέου σεναρίου σχετικά με την εξαφάνιση του αεροσκάφους. 

Οι αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν τώρα την πιθανότητα ένας από τους πιλότους ή κάποιος άλλος στο αεροσκάφος να το οδήγησε σε άγνωστη τοποθεσία, ή να το έριξε,  αφότου απενεργοποίησε σκόπιμα τους αναμεταδότες του στίγματός του για να αποφύγει τα ραντάρ, όπως αναφέρει μία από τις δύο πηγές που επικαλείται η εφημερίδα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Aμερικανοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι οι αρχές που ερευνούν την εξαφάνιση του αεροσκάφους εξετάζουν ως επικρατέστερο σενάριο το Boeing να άλλαξε κατεύθυνση «με στόχο να χρησιμοποιηθεί αργότερα για κάποιον άλλον λόγο». 

.Με διαρροές η ψήφιση στη Βουλή

Με επτά διαρροές από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, μια διαφοροποίηση στις τάξεις της ΝΔ και άλλη μια στη ΔΗΜΑΡ, και την υποχώρηση από την πλευρά του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση των άρθρων και των τροπολογιών του νομοσχεδίου για την κατάργηση ή συγχώνευση φορέων του δημοσίου.
Παρών στην τροπολογία για τη διαδημοτική κινητικότητα ψήφισε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονομου είπε ναι στην κατάργηση του οργανισμού Κοπαίδας αντίθετα με τους υπόλοιπους συναδέλφους του που ψήφισαν οχι. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.