ΑΓΟΡΑΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ


.Συνεδριαση της ΔΑΔΑ για την αναδειξη του νεου υποψηφιου...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Ένταση, αποχωρήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις στην συνεδρίαση της ΔΑΔΑ για την ανάδειξη του νέου υποψήφιου Δημάρχου.



Σε μία θυελλώδης συγκέντρωση που έγινε στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ζωγράφου στην οδό Ανακρέοντος, ο Κος Παναγιώτης Αγγελόπουλος πήρε τελικά την υποστήριξη της ΔΑΔΑ ως υποψήφιος Δήμαρχος στις ερχόμενες εκλογές. Έντονες ενστάσεις υπήρξαν από τους...
Μετικαρίδη Θεόδωρο, Δαβουρλή Διονύση και Βούρτση Γιάννη.
Οι ενστάσεις ήταν για το ότι ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είναι «ξένο» σώμα και δεν έχει  «προϋπηρεσία»στην ΔΑΔΑ.
 Ο Κος Μετικαρίδης  μάλιστα  ανακοίνωση επίσημα την αυτόνομη κάθοδο στις ερχόμενες εκλογές και έθεσε εαυτόν εκτός ΔΑΔΑ αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά του Κου Καζάκου ότι«πριμοδότησε» την υποψηφιότητα του Κου Αγγελόπουλου, και  ότι δεν έλαβε υπόψιν του   την δικιά τουπροσφορά στην παράταξη.
Αιχμές άφησε και ο Κος Καζάκος κατά του Κου Μετικαρίδη ότι «εκβίασε» την ανάδειξή του ως επικεφαλής της ΔΑΔΑ με διάφορες συγκεντρώσεις και αυτοανακηρύξεις  ως υποψηφίου Δημάρχου.

.Ομόφωνη καταδίκη της βίας από τους πολιτικούς αρχηγούς


Την ανάγκη να υψωθεί ένα «οχυρό» απέναντι στη βία από σύσσωμες τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού και συνταγματικού τόξου υπογράμμισαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενοι από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.

Η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών πραγματοποιήθηκε με φόντο την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή για να αποφασιστεί εάν πρέπει να στηθούν τρεις κάλπες, όσες δηλαδή και οι προτάσεις για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής ή τέσσερις κάλπες όσα δηλαδή και τα πρόσωπα που προτείνονται για παραπομπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Οι κ.κ. Κουβέλης και Βενιζέλος, πάντως, διευκρίνισαν σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης ότι στην σημερινή σύσκεψη, την πρώτη για το 2013, δεν τέθηκε το ζήτημα για το πόσες κάλπες θα στηθούν, τονίζοντας ότι πρόκειται για ζήτημα της Ολομέλειας της Βουλής. 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επισήμανε ότι «μας απασχόλησε έντονα το θέμα της βίας. Σύσσωμες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου πρέπει να σηκώσουν ένα οχυρό απέναντι σε αυτούς που επιτίθενται στην κοινωνία».

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «απευθύνουμε μία ανοιχτή πρόσκληση συνεννόησης σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου για την αντιμετώπιση της βίας».

Για μηδενική ανοχή απέναντι στη βία και την τρομοκρατία μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος κλήθηκε στην σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών να ενημερώσει διεξοδικά για την πορεία των ερευνών της Αστυνομίας για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ.


Αποχωρώντας από τη σύσκεψη ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης του Ιανουαρίου αλλά και τις αποφάσεις που αναμένονται στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

«Μου ζήτησαν και τους έκανα μία σύντομη ενημέρωση για τις αποφάσεις του Eurogroup την επόμενηΔευτέρα, για την επόμενη δόση και μιλήσαμε πολύ περιληπτικά για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε και επίσης, για το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Άνοιξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

.Μ. Μόντι: Ο Μπερλουσκόνι πουλάει ψευδαισθήσεις


Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «καλλιεργεί ψευδαισθήσεις στους πολίτες, προσπαθεί να τους εξαπατήσει, όπως συμβαίνει με τα ποντικάκια στον Μαγικό Αυλό», δήλωσε ο Μάριο Μόντι μιλώντας σε μια εκπομπή του κρατικού καναλιού Rai Uno, αναφερόμενος σε μια από τις πιο γνωστές όπερες του Μότσαρτ.

O υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του και στην κρίση στην Ελλάδα. «Ηβοήθεια προς την Ελλάδα για εμάς τους Ιταλούς έχει σημαντικό κόστος. 

Το επαναλαμβάνω πάντα στις συναντήσεις μου με την γερμανική ηγεσία», τόνισε ο Μόντι, συμπληρώνοντας, παράλληλα, ότι «αν η Ελλάδα κατέρρεε, και η Ιταλία θα βρισκόταν σαφέστατα σε πιο κρίσιμη κατάσταση».

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων Μπερλουσκόνι, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας πρόσθεσε ότι «ο [πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γεώργιος] Παπανδρέου, όταν του παρέδωσε ο [πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος] Καραμανλής, προχώρησε σε έλεγχο της κατάστασης της δημόσιας οικονομίας», ενώ, αντιθέτως «ο ίδιος δεν το έπραξε».

Γίνεται σαφές ότι ο Μόντι αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης με τον μεγιστάνα του Τύπου και πρώην πρωθυπουργό: «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν μπορεί να συγκρατήσει το σπρεντ, διότι δεν χαίρει διεθνούς εκτίμησης. 

Δεν μπόρεσε να προχωρήσει σε μια ουσιαστική ζύμωση με τους ευρωπαίους ηγέτες, όπως λένε, άλλωστε,  και οι ίδιοι», υποστήριξε

.Αντ.Σαμαράς: «Βασικός στόχος η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας»


Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τους επικεφαλής των παραγωγικών υπουργείων και με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας.
"Βασικό μέλημα είναι μέσα σε αυτή τη χρονιά, να δούμε πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά που δυσκολεύονται να βρουν δουλειά και σκέφτονται να μεταναστεύσουν" τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός "έχει σημάνει συναγερμό", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος τόνισε: "ξεκινάμε πόλεμο κατά της ανεργίας, με έδρα το γραφείο του πρωθυπουργού".

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και οι υπουργοί Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης, Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.

.Αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των αυτοκτονιών σε μέλη του στρατού των ΗΠΑ


Ο αριθμός αυτοκτονιών που διαπράττονται από μέλη του στρατού στις ΗΠΑ αυξήθηκε δραματικά το 2012, φτάνοντας τις 349, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για την ψυχολογική ακεραιότητα των στρατιωτών.

Τραγικό αποτελεί το γεγονός ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών το 2012 είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των μαχών στο Αφγανιστάν, την ίδια περίοδο, επισημαίνει σε άρθρο του η στρατιωτική εφημερίδα Star and Stripes.

 Ο αριθμός, τον οποίο επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του υπουργείο Άμυνας, Σίνθια Ο Σμιθ, έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες. Το 2011 ο αριθμός ήταν 301, σε σχέση με το 2010 που είχε φτάσει τις 295 αυτοκτονίες. Σχετικές εκθέσεις δημοσιεύονται κάθε χρόνο από το 2008.

Ο υπουργός Άμυνας, Λιόν Πανέτα, τον περασμένο Μάιο χαρακτήρισε το θέμα των αυτοκτονιών ως «ένα από τα πιο σύνθετα και επείγοντα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η υπηρεσία». 

Σε έκθεση του ο Πανέτα αναφέρει ότι «οι αρχηγοί, σε ολόκληρη την αλυσίδα της διοίκησης, πρέπει να προωθούν ένα εποικοδομητικό κλίμα εντολών που να ενισχύει τη συνοχή και να ενθαρρύνει όσους χρειάζονται βοήθεια να μη φοβούνται να τη ζητήσουν».

.Οι "σούπερ" τροφές της ελληνικής γης


Εδώ και χρόνια, έχει αναγνωριστεί η μεγάλη αξία της ελληνικής χλωρίδας που είναι από τις πλουσιότερες στην Ευρώπη, 6.200 φυτικά είδη, από τα οποία τα 1.150 είναι ενδημικά ή ενδοχώρια κατά τον Ιπποκράτη.
Μακρύς επίσης, ο κατάλογος με ονόματα, πολλά από τα οποία γνωστά, των ελληνικών υπερτροφών (super foods), δηλαδή των φυτικών ειδών υψηλής, για τον ανθρώπινο οργανισμό, διατροφικής και φαρμακευτικής αξίας.

Ανάμεσα στα παραδοσιακά, που καλλιεργούνται ήδη συστηματικά στην ελληνική ύπαιθρο και η φήμη τους έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας, όπως η μαστίχα Χίου και ο κρόκος Κοζάνης, υπάρχουν και τα λιγότερο γνωστά, τα «καινοτόμα», τα οποία έχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και δίνουν προοπτική σε νέους καλλιεργητές.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δρ βοτανολόγος-γεωπόνος ΑΠΘ, Νίκος Σαμαρίδης «πρόκειται για θαμνώδη και δενδρώδη δασικά φυτά, που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη διατροφική ενίσχυση του οργανισμού, αλλά έχουν και ευεργετική ωφελιμότητα για την υγεία. 

Καλύπτουν την άμυνα του οργανισμού, προστατεύουν από κρύο και λοιμώξεις, είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, και ακόμη δεν είναι πολύ γνωστά στους αγρότες».

Οι «ρίζες» τους όμως, χάνονται στην αρχαιότητα. Όπως τονίζει ο δρ Σαμαρίδης, «ο Όμηρος στην Ιλιάδα αναφέρει ότι η Κίρκη παρέθεσε γεύμα στον Οδυσσέα και τους συντρόφους του με καρπούς κρανιάς».
Τέτοια φυτά είναι η κουμαριά, η κρανιά, ο κράταιγος, η άγρια τριανταφυλλιά, η βατομουριά και άλλα πολλά.

Οι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και φλαβονοειδή, δηλαδή αντιοξειδωτικές ουσίες. Ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και προστατεύουν από τις λοιμώξεις. Από τους καρπούς της είναι δυνατόν να παρασκευαστεί σιρόπι και μαρμελάδα.

Το αφέψημα από τα φύλλα της κουμαριάς, περιέχει αρβουτίνη και τανίνες, που έχουν αντισηπτικές ιδιότητες για το ουροποιητικό σύστημα. Επίσης, ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε τα φύλλα ως κατάπλασμα για θρομβοφλεβίτιδες. Σήμερα, στην κλασική φαρμακευτική κυκλοφορούν κουμαρινικά αντιπηκτικά. Ενώ, από τα κούμαρα μπορούν να παρασκευαστούν τσίπουρο, λικέρ, κονιάκ και μαρμελάδα.

Ο κράταιγος είναι το φυτό που κάνει κραταιό τον καρδιακό μυ. Ως αφέψημα τα φύλλα και τα άνθη του είναι ωφέλιμα για τη ρύθμιση και της υπέρτασης και της υπότασης, έχει δηλαδή αμφότερη ρυθμιστική δράση. 

Οι καρποί του είναι πλούσιοι σε βιταμίνη C και φλαβονοειδή (αντιοξειδωτικά). Σύμφωνα με τον δρ. Σαμαρίδη, Γερμανοί έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για την ανάδειξη των φαρμακευτικών τους ιδιοτήτων. Από τους καρπούς του μπορούν επίσης να παρασκευαστούν αλκοολικά εκχυλίσματα (βάμματα).
Η κρανιά έχει υψηλή αντιοξειδοτικότητα, στυπτικές (αντιαιμορραγικές) και αντιπυρετικές ιδιότητες. 

Τα κράνα, οι καρποί της, περιέχουν φλαβονοειδή, σίδηρο και ανθοκυάνες, ισχυρότατες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες. Από τους καρπούς παρασκευάζεται επίσης χυμός που καταναλώνεται ως αναψυκτικό, ενώ ιδιαίτερα ανθεκτικό είναι το ξύλο της. 

Από ξύλο κρανιάς κατασκευάζονται οι γκλίτσες, ενώ λέγεται ότι από κρανιά είχε κατασκευαστεί και ο εμπνευσμένος από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, Δούρειος Ίππος.

.Η αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών


Συνάντηση θα έχει, το απόγευμα στις 6 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και τα πρόσφατα περιστατικά βίας, που κορυφώθηκαν με την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού και τους πυροβολισμούς στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά στο κτίριο.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.