.Απασφάλισε ο Σόιμπλε: Δεν ευθύνονται Ε.Ε. και τρόικα για τα προβλήματα στην Ελλάδα. Μόσχα και Κίνα δεν χαρίζουν… χρήμα

«Σκληρή» κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ο οποίος τόνισε ότι, είναι λάθος να επιρρίπτει κανείς ευθύνες στην τρόικα, την Ευρώπη ή τη Γερμανία για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας. «Ούτε η τρόικα, ούτε η Ευρώπη ούτε η Γερμανία μπορούν να κατηγορηθούν για τα προβλήματα της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 «Η Ελλάδα επί πολλά χρόνια ζούσε υπεράνω των δυνατοτήτων της», ενώ οι πλούσιοι είχαν συνηθίσει να μην πληρώνουν καθόλου φόρους. «Αυτούς πρέπει να τους πιάσεις», τόνισε ο Βολφγκανγκ Σόμπλε. «Πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθάμε(την Ελλάδα), αλλά η ... περισσότερα »

.H Ζωή «καρφώνει» την κυβέρνηση για την κατάργηση της Διαύγειας

Βραδινή ψυχρολουσία επιφύλαξε χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου στους υπουργούς της κυβέρνησης. Ο λόγος για τις υπουργικές τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του Γιώργου Κατρούγκαλου, αλλά και για τις 15 τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τις οποίες έκανε δεκτές χωρίς συζήτηση ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Οι τροπολογίες αφορούν την χρηματοδότηση των κομμάτων, τη Διαύγεια και την κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχες για να μην καταπατούνται ο... περισσότερα »

..Γ. Ντάισελμπλουμ: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις γύρω από την χρηματοδότηση της Ελλάδας, έπειτα από συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν. 

Ο Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι υπάρχουν «πιο θετικές προοπτικές για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία απ' ότι τις τελευταίες εβδομάδες» σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Σαπέν, ο οποίος έκανε λόγο για «μια περίοδο που το πνεύμα είναι θετικό και από την μία και από την άλλη πλευρά». 
Ωστόσο οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν ότι δεν αναμένεται συμ... περισσότερα »

.«Το 10-12% των Ελλήνων πάσχει από ψυχικές ασθένειες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης»

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν οι ψυχικές παθήσεις στην Ελλάδα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, με το 10-12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών να πάσχει από ψυχικές ασθένειες και μόλις το μισό από αυτούς να προσφεύγει στη στήριξη του γιατρού, επισήμανε κατά την ομιλία του στην επιστημονική ημερίδα του Ψυχιατρικού τομέα του Σισμανογλείου νοσοκομείου με θέμα: «Ψυχική Υγεία στην σύγχρονη κοινωνία» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Η οικονομική κρίση τα τελευταία πέντε χρόνια έπληξε την ψυχική υγεία όχι μόνο των πασχόντων αλλά και των υγιών ανθρώπων είπε ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας ότι ο άνθρωπος χωρίς δουλειά αισθάνεται ανασφάλεια και έντονο στρες γιατί αδυνατεί να στηρίξει τον εαυτό του και την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να αναπτύσσει ψυχολογικά προβλήματα.

.Δ. Στρατούλης: Δεν κάνουμε πουθενά πίσω στη διαπραγμάτευση

«Οι δανειστές ζητούν να εφαρμόσουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, αλλά η κυβέρνηση θα καταθέσει την κατάργησή της» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Στρατούλης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπογραφεί καμία συμφωνία που θα ακυρώνει το πρόγραμμα της κυβέρνησης. «Δεν κάνουμε πουθενά πίσω στη διαπραγμάτευση. Ότι έχουμε πει στις προγραμματικές μας δηλώσεις είναι οι κόκκινες γραμμές μας και δεν υποχωρούμε. Οι γραμμές της κυβέρνησης είναι βαθιά κόκκινες» ανέφερε, μεταξύ άλλων.
 Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων εκτίμησε ότι οι δανειστές θα μας δώσουν ρευστότητα, γιατί «αν πάμε σε ρήξη οι επιπτώσεις θα είναι χειρότερες γι' αυτούς»

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.