.Ευ. Βενιζέλος: Δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για εσωτερική πολιτική αξιοποίηση

 Την επισήμανση ότι ευαίσθητα θέματα εξωτερικής πολιτικής «δεν προσφέρονται για εσωτερική πολιτική αξιοποίηση» έκανε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος.
Ειδικότερα, σχολιάζοντας ορισμένα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στη σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ του Βουκουρεστίου και το θέμα της ΠΓΔΜ 

διευκρίνισε καταρχάς, ότι ο ίδιος δεν έκανε «δηλώσεις προς δημοσιογράφους», αλλά όσα του αποδίδονται προέρχονταν από την απάντηση που έδωσε στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Π.Καμμένου, Προέδρου των ΑΝΕΛ.
Επί της ουσίας, παρατήρησε ότι, ήδη, από το 2008 είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση Καραμανλή είχε χειριστεί «πολύ καλά το θέμα της διεύρυνσης της Συμμαχίας».

Όμως, προσέθεσε, τόσο ο χειρισμός της κυβέρνησης όσο και η στάση της Συμμαχίας επί του θέματος, «περιγράφεται ορθά τόσο στη χτεσινή μου ομιλία, όσο και στην ομιλία που είχα κάνει προ μηνών στη Βουλή».

.Την «ευελιξία» στην αγορά εργασίας υπερασπίστηκε στη Βουλή ο Ι. Βρούτσης

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα επίπεδα του 2009, κατά τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, «θα προκαλέσει ένα οικονομικό σοκ 2,1 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις, προκαλώντας άμεσα 100 έως 200 χιλιάδες απολύσεις» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων.
Εξάλλου, ο υπουργός Εργασίας, παρατήρησε πως η καταβολή επιδόματος ανεργίας ύψους 451 ευρώ επί δύο χρόνια, κατά τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα επιφέρει ένα κόστος 6 δισ. στον προϋπολογισμό και η επαναφορά των συντάξεων και των δώρων άλλα 5 δισ. -ποσά που είναι αδύνατον να αντληθούν από αλλού.

Ο κ. Βρούτσης, επίσης, υπερασπίστηκε τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και την «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, τονίζοντας πως αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις συντελούνται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

.Τηλεφωνήματα από ηλικιωμένους που εκλιπαρούν για λίγα τρόφιμα ή γάλα, δέχεται η «Γραμμή Ζωής»

Όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις καθημερινές πρωτογενείς ανάγκες τους και να ανταποκριθούν στις δαπάνες για τη σίτισή τους. Αυτό επισημαίνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Γραμμή Ζωής», σε ανακοίνωσή της, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του επισιτιστικού προγράμματος «Κάθε μέρα δίπλα τους», που πραγματοποίησε από τον Απρίλιο του 2012.
Συγκεκριμένα, το 56% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια με σοβαρή ύπαρξη πείνας.

Το 27% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια και διαβιεί με εντελώς ακατάλληλες «λύσεις» επιβαρύνοντας έτσι την γενικότερη υγεία τους.
Το 17% των συμμετεχόντων παρουσιάζει επισιτιστική ανασφάλεια, η οποία τους οδηγεί στις περισσότερες περιπτώσεις σε κατάθλιψη και πανικό για το μέλλον τους.

Επίσης, η «Γραμμή Ζωής» επισημαίνει ότι εκατοντάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται η Κοινωνική Υπηρεσία της από ηλικιωμένους, οι οποίοι, όπως λέει: «στην κυριολεξία εκλιπαρούν για λίγα τρόφιμα ή λίγο γάλα στην προσπάθειά τους να ανακουφίσουν την ανασφάλεια και τον φόβο που εκ των πραγμάτων συνοδεύει την ηλικία τους».

.Α.Παπαδόπουλος: Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να προχωρήσει σε διάλογο με τους «58»

 «Οφείλω να σας πω ότι από την πρώτη στιγμή μου άρεσε η λογική των «58». Ότι απευθύνθηκαν σε όλους, σε όλα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, σε όλες τις προσωπικότητες, τους φορείς, τις δυνάμεις και σ' αυτό που ονομάζουμε μεταρρυθμιστικό κέντρο και Κεντροαριστερά. Δεν μπήκαν σε μια λογική αποκλεισμών» δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

«Πάση θυσία πρέπει να προσέλθει η ΔΗΜΑΡ σ' αυτόν τον διάλογο -και πρότεινα, όταν ολοκληρωθούν οι προγραμματικοί άξονες των «58» να ζητήσουν συνάντηση με τη ΔΗΜΑΡ και τον κ. Κουβέλη.

.Διαμαρτυρίες εργαζομένων στο «Θριάσιο» νοσοκομείο

 «Θερμή» υποδοχή επεφύλαξαν οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», στον υπουργό Υγείας 'Αδ. Γεωργιάδη. Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στο προαύλιο, περιμένοντας τον υπουργό, για να του εκθέσουν τα προβλήματα του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι το νοσοκομείο βρίσκεται σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, κάνοντας λόγο για διάλυση του ΕΣΥ, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών.

«Δεν έχουμε ανάγκη από κανενός είδους φιλανθρωπία» φώναξαν οι εργαζόμενοι ζητώντας δωρεάν δημόσια υγεία για όλους, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού, στο νοσοκομείο προκειμένου να παραλάβει κοντέινερς με νοσοκομειακό εξοπλισμό, αναλώσιμα υγειονομικά υλικά και ορθοπεδικά είδη αποκατάστασης, δωρεά του IOCC (International Orthodox Christian Charities). Αμαυρώθηκε η εικόνα μιας πολύ ωραίας εκδήλωσης, σχολίασε για τα γεγονότα στο Θριάσιο ο κ. Γεωργιάδης, λίγο αργότερα, προσερχόμενος στο Οφθαλμιατρείο.

.Ανακαλύψτε τις αντικαρκινικές ιδιότητες του σκόρδου

Το σκόρδο κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ελληνική κουζίνα. Προσδίδει ιδιαίτερη γεύση στις μαγειρικές παρασκευές και τώρα, σύμφωνα με τελευταία επιστημονικά στοιχεία, προστατεύει τον οργανισμό μας και από επικίνδυνα καρκινογόνα. 

Για την ακρίβεια, περιέχει συστατικά που ενισχύουν τη δράση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος.

Πιο συγκεκριμένα ενεργοποιεί ανοσοκύτταρα που καταπολεμούν τον καρκίνο και βοηθούν στη διάσπαση ουσιών που τον προκαλούν.

Επίσης, συμβάλλει στην παρεμπόδιση της εισόδου συγκεκριμένων κατηγοριών καρκινογόνων στα κύτταρα.

Παράλληλα, στοιχεία συνδέουν το σκόρδο με προστασία έναντι του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, ενός βακτηρίου του στομάχου που ευνοεί την ανάπτυξη καρκίνου στην περιοχή. 

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς εύκολα ότι είναι σημαντική η συστηματική παρουσία φυσικών αρωματικών όπως το σκόρδο στην καθημερινή μας διατροφή, με στόχο τόσο τον περιορισμό του αλατιού όσο και όλα τα αντικαρκινικά οφέλη που αναφέρθηκαν παραπάνω.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.