.Με πρόεδρο τον Στέφανο Γιούργα η νέα διοίκηση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντα του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΑΞΙΑΔΗΖ που διορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόεδρος της Μονομετοχικής Εταιρείας του Δήμου που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του εκλέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος και φοροτεχνικός Στέφανος Γιούργας. 

Αναλυτικά η νέα διοίκηση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, όπως ψηφίστηκε από το ΔΣ έχει ως εξής: Πρόεδρος *Στέφανος Γιούργας* Αντιπρόεδρος *Θέλκα Χριστοφορίδου* Διευθύνων Σύμβουλος *Χρήστος Φασίτσας* Τακτικά Μέλη · *Αγησίλαος (Αγης) Παπακωνσταντίνου* (Πολίτες σε Δράση) με αναπληρωματικό μέλος την *... περισσότερα »

.Ι. Δημαράς: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση

 «Με την ψήφο μας τους γυρίζουμε την πλάτη και περιφρονούμε όσους επιχειρούν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό», τόνισε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο εισηγητής Γιάννης Δημαράς δηλώνοντας ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την κυβέρνηση.

Ο κ. Δημαράς καταλόγισε υποκρισία στην πρωθυπουργική πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης λέγοντας πως δεν θα συμβεί αυτό που ισχυρίζονται από την κυβερνητική πλευρά ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης θα τεθεί τέρμα στην προεδρολογία και στην εκλογολογία. 

Εξάλλου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει δεδηλωμένη και δεν έχει δικαίωμα η κυβέρνηση να αδιαφορεί για το τι επιθυμεί ο ελληνικός λαός και διαπίστωσε μικροκομματικά ερείσματα στην υποβολή της πρότασης.

.Π. Ρήγας: Η ψήφος εμπιστοσύνης, είναι ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα

 «Αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι προς την κυβέρνηση, είναι ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα, για τις προσπάθειες που έκανε ο ελληνικός λαός» τόνισε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, υποστηρίζοντας την πρόταση του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και επιτέθηκε με δριμύτητα στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως επιχειρεί ρεσάλτο στην εξουσία, ενώ καν δεν διαθέτει πρόταση διακυβέρνησης.

Ο κ. Ρήγας χαρακτήρισε απαράδεκτα τα όσα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αιτιάται περί δυσαρμονίας της σημερινής Βουλής και του λαϊκού αισθήματος, μίλησε για πρωτοφανείς ισχυρισμούς και «κομματικό μικρομεγαλισμό» όταν με βάση τις δημοσκοπήσεις υποστηρίζει ότι ο ελληνικός λαός αποφάνθηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως είπε, με το σκεπτικό αυτό θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ο Ομπάμα πριν αναλάβει δεύτερη θητεία και ο Ολάντ επειδή καταπίπτει στις σφυγμομετρήσεις ενώ αιτιολογώντας την πρωθυπουργική πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ανέφερε ότι ήταν επιβεβλημένη ώστε να δοθεί «θεσμική απάντηση» αφού ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας ρεσάλτο στην εξουσία και με «άρπα κόλα» κινήσεις δημιουργεί ανασφάλεια στην κοινωνία.

.Το μυστικό γεύμα Σαμαρά με Στουρνάρα

Κρυφά και χωρίς να ανακοινωθεί τίποτα, ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε χθες το μεσημέρι το κατώφλι της Τραπέζης της Ελλάδος προκειμένου να γευματίσει με τον Γιάννη Στουρνάρα, όπως αποκάλυψε η Σοφία Δήμτσα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Η συνάντηση ήταν «άτυπη», όμως στο μενού κυριάρχησαν πολύ σημαντικά θέματα.

Πρώτα απ' όλα, τα κόκκινα δάνεια, καθώς λίγες ώρες πριν είχε προκύψει σοβαρότατη εμπλοκή με την τρόικα.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί από τον διοικητή για την κατάσταση των τραπεζών τόσο σε σχέση με τις επιπτώσεις της ρύθμισης, 

αλλά ενόψει και των αποτελεσμάτων των stress test που αναμένεται να ανακοινωθούν στις 26 Οκτωβρίου και, φυσικά, για το εάν θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί τα όποια κεφάλαια περισσέψουν στο ΤΧΣ, να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους.

Όπως φαίνεται, όμως ο κ. Στουρνάρας αναλαμβάνει και ενεργό ρόλο στη διαπραγμάτευση για το χρέος και για το λόγο αυτό κλήθηκε -λίγη ώρα μετά το γεύμα- στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη σύσκεψη προετοιμασίας για τη σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Εκεί, θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το χρέος, με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος να παίρνει μέρος στη συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη (μαζί με τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού, Σταύρο Παπασταύρου) με την Κριστίν Λαγκάρντ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.