.Εμβάσματα δημοσίων υπαλλήλων ύψους 1,45 δισ. ευρώ στο μικροσκόπιο

Λίστα με 415 δημοσίους υπαλλήλους, που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους εν μέσω του ελέγχου για υψηλά τραπεζικά εμβάσματα στο εξωτερικό (άνω των 100.000 ευρώ), παρέδωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δια του ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), στη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), Κατερίνα Σαββαΐδου,

 ενώ όπως ενημερώθηκε από τον ειδικό γραμματέα ΣΕΕΔΔ, Παρασκευά Νομικό, συνολικά 5.260 υπάλληλοι έστειλαν μέσω εμβασμάτων σε τραπεζικά ιδρύματα της αλλοδαπής αθροιστικά το ποσό των 1,45 δισ. ευρώ. Όπως... περισσότερα »

.Απάντηση Λοβέρδου

«Η μεταπολιτευτική παρεξήγηση πως τα Πανεπιστήμια ανήκουν στον οποιονδήποτε και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει πρέπει να λάβει τέλος εδώ και τώρα». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί στο ΕΚΠΑ όπου φοιτητές απέκλεισαν τη σύγκλητο στην Πρυτανεία.

«Ο κ. Φορτσάκης έχει απόλυτο δίκιο: Πιστεύει ότι οι φοιτητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους στη Σύγκλητο, όχι όμως και να "μπουκάρουν" στη συνεδρίαση διακόπτοντάς την» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Αύριο εξάλλου αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής νέας συνεδρίασης της Συγκλήτου.

.«Κλειστά» ασφαλιστικό και ομαδικές απολύσεις

Δεν τίθεται θέμα ασφαλιστικού, ούτε ομαδικών απολύσεων, όπως συμφώνησαν σήμερα οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, καθώς, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, τα θέματα αυτά θεωρήθηκαν «κλειστά».

Σχετικά, πάντως, με το ενδεχόμενο προσφυγής μιας επιχείρησης στη Δικαιοσύνη, με βάση τον αστικό κώδικα, επικαλούμενη οξύτατη δυσμενή κατάσταση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα συζητηθεί η αναμόρφωση της σχετικής νομοθεσίας, με στόχο οι αποφάσεις να εκδίδονται ταχύτατα, ώστε να μη παραμένουν εγκλωβισμένοι οι εργαζόμενοι σε μια ατέρμονη διαδικασία.

Τα θέματα του ενιαίου μισθολογίου και του συνδικαλιστικού νόμου παραπέμφθηκαν προς συζήτηση σε διμερή συνάντηση, στην οποία από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα μετάσχουν οι Χρ. Πρωτόπαπας, Γ. Κουτρουμάνης, Π. Ρήγας, Κ. Πιερρακάκης και Γ. Κουτσούκος, που θα έχουν συζήτηση με τον υπουργό Επικρατείας, Δημ. Σταμάτη και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Σχετικά με το θέμα του ενιαίου μισθολογίου, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι αυτό αναμορφώθηκε πριν από δύο χρόνια και ότι χρειάζεται συζήτηση για να φανεί τι αλλαγές πρέπει να γίνουν.

.Νίκη με 3-1 για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Παναιτωλικό

Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 τον Παναιτωλικό και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η επιστροφή του Μπεργκ μετά από 66 μέρες καθόρισε το παιχνίδι, αφού με το «καλημέρα» ο Σουηδός κέρδισε την αποβολή του Κούσα και διαμόρφωσε με φανταστικό σουτ το τελικό σκορ στο 84'.

Καλό παιχνίδι μετά από ένα αναιμικό μισάωρο στη Λεωφόρο, με τους «πράσινους» να χτυπούν τελικά στις αρχές του δευτέρου με Κλωναρίδη και Μπούι (το πρώτο γκολ του Ολλανδού με την πράσινη φανέλα) και τους Αγρινιώτες να μειώνουν προσωρινά με τον Κουτρουμάνο που πάντως ήταν σε θέση οφ σάιντ. Εκτός συνέχειας ο Παναιτωλικός.

.Εκπαιδευτικοί οι μισοί από τους δημοσίους υπαλλήλους που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό

Το γεγονός ότι οι μισοί σχεδόν από τους 5.260 δημοσίους υπαλλήλους που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό είναι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχολίασε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Κοτσιφάκης. 

Ο κ. Κοτσιφάκης ζητά να μη λασπώνουν το σύνολο των εκπαιδευτικών και να ψάξουν να βρουν τους ελάχιστους που παρανομούν. Επίσης δεν παραλείπει να αναφέρει ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί εργάζονται με μισθούς των 600-700 ευρώ, αρκετοί είναι σε διαθεσιμότητα και μερικοί απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες. Παραθέτουμε τα όσα έγραψε ο... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.