.Τελικά μας αφορά η Ελλάδα...

Αφού συνυπάρχουμε στον Πλανήτη με άλλα κράτη, πρέπει να φροντίζουμε να υπάρχει μια κοινή συνισταμένη. Γι' αυτό άλλωστε έγινε και ο ΟΗΕ και άλλοι θεσμοί. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και στο εσωτερικό του κράτους μας. Να υπάρχει μια οργανωμένη κοινωνία ώστε να συνομολογούμε κοινούς κανόνες.

 Π.χ. να μην παρκάρουμε ενοχλώντας τους άλλους. Να μη σφάζουμε πρόβατα στα μπαλκόνια. Υπάρχουν αφελείς. Το δόγμα «εξαγωγή της δημοκρατίας», που στήριζε κάποιους που αποκαλούσαν τον εαυτό τους απελευθερωτές για να γίνουν χειρότεροι από τους άλλους σε πολλές περιπτώσεις, κατέρρευσε. Πιθανόν ο πόλ...περισσότερα »

.Προτιμότερη η αντιγραφή

*Δεν ξέρω* πόσες ακριβώς είναι οι μεταρρυθμίσεις που κάναμε και πόσες εκείνες που πρέπει να κάνουμε. Υποθέτω ότι στο υπουργείο Οικονομικών θα ξέρουν. 

Αντίθετα δεν υποθέτω, αλλά είμαι βέβαιος ότι εκείνο που αγνοούν στο υπουργείο Οικονομικών, και όχι μόνο, είναι ότι οι λόγοι για τους οποίους κάνουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις είναι επειδή οφείλουμε ως κράτος και κοινωνία να λειτουργούμε ορθολογικότερα και αποτελεσματικότερα. 

Ισως να ακούγεται τρελό, αλλά η πράξη αυτό αποδεικνύει. *Εκείνο* που προκύπτει από την ανάγκη όλων αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι ότι οι εταίροι μας τα έχουν καταφ... περισσότερα »

.Δυνατότητα υπαγωγής και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ρύθμιση των 12 δόσεων

Ακόμη και μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, μπορούν οι φορολογούμενοι να εντάξουν στη ρύθμιση των 12 μηνιαίων δόσεων. Ωστόσο, μέχρι να δημιουργηθεί η διαδικασία υποβολής της αίτησης υπαγωγής των οφειλών αυτών στη ρύθμιση, μέσω του TAXISnet, οι οφειλέτες θα πρέπει να την υποβάλουν στην εφορία.
Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέα Εσόδων κας Αικατερίνης Σαββαΐδου στην οποία καταγράφονται οι διατάξεις της νομοθεσίας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Αναλυτικά στην εγκύκλιο προβλέπονται τα ακόλουθα:
- Στη ρύθμιση, υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων στις Φορολογικές Αρχές (Δ.Ο.Υ., Ελεγκτικά Κέντρα) ληξιπρόθεσμων, έως και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, οφειλών που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ΚΦΔ) και δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο (αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών). 

Στις οφειλές αυτές συγκαταλέγονται και τυχόν συμβεβαιωμένες υπέρ τρίτων (Ν.Π.Δ.Δ. κλπ.).
-Στη ρύθμιση, με τους ίδιους όρους δύνανται να υπαχθούν, εφόσον αιτηθεί ο οφειλέτης και:
α) βεβαιωμένες οφειλές που τελούν σε αναστολή είσπραξης και εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κ.Φ.Δ.,

β) βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλές που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κ. Φ. Δ.

.«Μείωση έως και 50% στον εσωτερικό τουρισμό»

Η μείωση σε ορισμένους προορισμούς, όσον αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, ξεπερνά και το 50%, αποκάλυψε το πρωί της Τρίτης η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κάνοντας λόγο για «μεγάλο πρόβλημα». Σημείωσε, πάντως, πως «έξω πάμε καλά».

«Ανάλογα με τον προορισμό υπάρχουν μειώσεις έως και 50%. Μπορεί και παραπάνω…», δήλωσε, μιλώντας στο Mega. Σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού, πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα που γίνεται προσπάθεια να λυθεί μέσω των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού από τα υπουργεία Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά το λουκέτο του μεγάλου ρωσικού τουριστικού πρακτορείου Labirint η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε πως η αγορά λειτούργησε πολύ θετικά, καθώς οι ρώσοι τουρίστες κλείνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα με άλλα πρακτορεία. «Φαίνεται πως δεν έχουμε ακυρώσεις», τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.

«Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι σε μια τέτοια έκτακτη περίπτωση η Ελλάδα αντιδρά θετικά», επισήμανε η υπουργός.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.