.ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων

 Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε ότι είναι συνταγματικός και νόμιμος ο νόμος 4178/2013 για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, ενώ αντίθετα έκρινε αντισυνταγματική και μη νόμιμη μια μόνο διάταξη του επίμαχου νόμου.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια (πρόεδρος ο Σωτήρης Ρίζος και εισηγητής ο Σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνος Κουσούλης), αποφάνθηκε ότι δεν προσκρούει σε καμία συνταγματική διάταξη ο νόμος 4178/2013 για την αυθαίρετη δόμηση, που προβλέπει την διατήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα των αυθαιρέτων, την εξαίρεση αυθαιρέτων από την κατεδάφιση, κ.λπ.

Παράλληλα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι είναι αντίθετη στην Συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών (άρθρο 26 του Συντάγματος), η διάταξη του επίμαχου νόμου που προβλέπει ότι μπορούν να τακτοποιηθούν τα ακίνητα που έχουν κριθεί αυθαίρετα και κατεδαφιστέα με τελεσίδική δικαστική απόφαση.

.Μάλλον θα ζήσετε παραπάνω από ό,τι νομίζετε, αλλά θα έχετε αρκετά χρήματα;

Αν νομίζετε ότι θα ζήσετε μέχρι τα 75, μάλλον θα ζήσετε λίγα χρόνια ακόμη. Μία νέα αμερικανική μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι -παρόλο που εύχονται ο ένας στον άλλο να τα εκατοστίσει- στην πραγματικότητα έχουν την τάση να υποεκτιμούν πόσο θα ζήσουν οι ίδιοι και, όταν ερωτώνται σχετικά, συνήθως προβλέπουν λανθασμένα (όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων) ότι θα ζήσουν λιγότερο απ' ό,τι ζουν πραγματικά.

Η μελέτη παρακολούθησε 26.000 Αμερικανούς άνω των 50 ετών, οι οποίοι είχαν ερωτηθεί το 1992 αν πίστευαν ότι θα φθάσουν στην ηλικία των 75 ετών και ποιά πιθανότητα έδιναν αυτό να συμβεί (π.χ. 10% 50% ή 99%;)

Τώρα, μετά από σχεδόν 23 χρόνια, οι ερευνητές έψαξαν να δουν πόσο μέσα είχαν πέσει στις προβλέψεις τους οι απαντήσεις που είχαν δοθεί τότε. Η γενική διαπίστωση είναι ότι τα πράγματα εξελίχτηκαν καλύτερα από ό,τι νόμιζαν οι περισσότεροι.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι οι σύγχρονες κοινωνίες ίσως έχουν αποκτήσει υπερβολικές φοβίες θανάτου από διάφορες πιθανές αιτίες, από τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα και τον καρκίνο έως τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τον ιό Έμπολα. Έτσι, υποτιμούν έναν άλλο αφανή κίνδυνο: να ζήσουν αρκετά για να μην τους φθάνουν στο τέλος οι αποταμιεύσεις που έχουν κάνει στην προηγούμενη ζωή τους.

.Αντιπαράθεση για «κόκκινα» δάνεια και αναδρομικά

Η αντιπαράθεση για τις κυβερνητικές τροπολογίες που αφορούν τα "κόκκινα δάνεια" των επιχειρήσεων και την μερική μισθολογική αποκατάσταση των ενστόλων και των δικαστικών, κυριάρχησε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη σημερινή, δεύτερη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την αμοιβαία αναγνώριση των ποινικών αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Στην πολύωρη συζήτηση στην Ολομέλεια, κυριάρχησε ο αντιπολιτευτικός λόγος, καθώς δεν έλειψαν φωνές ακόμα και από την συμπολίτευση που ζητούσαν βελτίωση της ρύθμισης για τα "κόκκινα δάνεια" - ενώ δεν παρουσιάστηκε και εκπρόσωπος του υπουργείου Ανάπτυξη... περισσότερα »

.Εκτός δόσεων ο ΕΝΦΙΑ

Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων μένουν τελικά οι οφειλές για τον ΕΝΦΙΑ, με εξαίρεση την πρώτη δόση του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις νωρίτερα της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαίδου ότι θα περιληφθεί στην ρύθμιση και ο ΕΝΦΙΑ. 
Μάλιστα εντός των επομένων ημερών αναμένεται κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη αλλαγή στο νόμο που να δικαιολογεί την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις. 

.«Η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας»

«Υπάρχει μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και συνεργασίας που μαζί με τους βουλευτές που τη στηρίζουν αγωνίζεται για να ολοκληρωθεί μια σύνθετη διπλή διαπραγμάτευση αφενός για την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτήρηση της τρόικας και αφετέρου για τη μετάβαση σε μια άλλη φάση, ουσιαστικής ισοτιμίας στην ΕΕ 

χωρίς μνημόνιο, τρόικα, ταπεινωτικές διαδικασίες, αλλά με τη στήριξη των εταίρων που είναι αναγκαία στην μεγάλη παγκόσμια διαμάχη κρατών-αγορών». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε εκδήλωση για τη δραστηριοποίηση και τη συμμετοχή στην πορεία προς το ...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.