.Πιστεύω τον Βαρουφάκη...

Γιάννης Παντελάκης 

Ίσως είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ με τον Βαρουφάκη. «Το δημοψήφισμα δεν έγινε για να κερδηθεί αλλά για να χαθεί, για να βρεθεί μία δικαιολογία για την επικείμενη υποταγή. Το πιστεύω πραγματικά» δήλωσε σε γαλλικό περιοδικό. 

Αυτό είπε ο Βαρουφάκης που την εποχή εκείνη βρισκόταν δίπλα στον Τσίπρα και μετείχε στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Αυτό, πιστεύω κι εγώ που βρισκόμουν σπίτι μου και απλά παρακολουθούσα τις εξελίξεις. Ο Τσίπρας, έκανε το δημοψήφισμα πιστεύοντας πως το «ναι» θα είναι μεγαλύτερο του «οχι» ή στην καλύτερη περίπτωση η μια απάντηση θα ήτα... περισσότερα »

.Το αουτσάιντερ που έγινε ακλόνητο φαβορί!

Τον μισό ενθουσιασμό που έχουν τώρα στις εσωκομματικές να είχαν επιδείξει στις γενικές εκλογές τα «στελέχη», οι ινστρούχτορες, οι παρατρεχαμένοι και οι ανεπάγγελτοι παραγοντίσκοι, η ΝΔ θα είχε κερδίσει. Ίσως διότι για κάποιους να είναι απείρως σημαντικότερο το πρόσωπο του αρχηγού, από τη νίκη στις εκλογές. 

Ίσως γιατί η διατήρηση των κομματικών προνομίων γίνεται πιο εύκολη υπόθεση σε φάση «αξιωματικής αντιπολίτευσης» και όχι σε περίοδο που ένα κόμμα μπαίνει στο «μπελά» της διακυβέρνησης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ως την 22α Νοεμβρίου θα γίνει μάχη. Με υπερβολές, λεκτικούς διαξιφισμο... περισσότερα »

.Ανατροπή στις φορολογικές δηλώσεις -Το Φεβρουάριο η υποβολή τους

Μια ακόμη ανατροπή, ως προς το διαδικαστικό, που όμως θα έχει αντίκτυπο και στο πώς θα καταβληθούν οι φόροι, ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ. 
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να ξεκινήσει από το Φεβρουάριο. Και αυτό, γιατί φέτος έφθασε Σεπτέμβριος μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, κάτι που είχε αντίκτυπο στη ροή των εσόδων του κράτους. 
Άλλωστε σύμφωνα με τον φορολογικό κώδικα η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί ως τέλη Απριλίου. 
Αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο, θα αρχίσει ανάλογα νωρίτερα και η εκκαθάριση των δηλώσεων και συνεπώς η πληρωμή των φόρων. 

.Από τους μισθούς και τις συντάξεις ξεκινάνε οι κατασχέσεις

Ενώ περιμέναμε την Απόφαση για τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες κατασχέσεων για οφειλέτες που χρωστάνε πάνω από 70.000 ευρώ, αυτό που δημοσιοποιήθηκε ήταν η εγκύκλιος για το πώς θα κατάσχονται από χαμηλότερα επίπεδα οι μισθοί και οι συντάξεις! 

Οι οδηγίες της ΓΓΔΕ «πατάνε» πάνω στον τελευταίο μνημονιακό νόμο, που προβλέπει διπλό ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις: α) εάν η κατάσχεση γίνεται εις χείρας τρίτων (π.χ. λογιστήριο επιχείρησης), το ακατάσχετο μειώνεται από τα 1.500 ευρώ στα 1.000 ευρώ και από εκεί και πάνω προβλέπεται κατάσχεση του 50% ως τα 1.500 ευρώ και του 100% για τ... περισσότερα »

.ΚΡΥΦΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ''ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ'' ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ...

Κρυφό έλλειμμα ύψους 8 δισ. ευρώ απειλεί να τινάξει στον αέρα τον δημοσιονομικό σχεδιασμό του οικονομικού... επιτελείου και να γκρεμίσει τα ασφαλιστικά ταμεία. Μόνο για τις πάνω από 300.000 συνταξιοδοτικές αιτήσεις που βρίσκονται σε αναμονή, η δαπάνη εκτιμάται σε 4 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο χρόνος αναμονής κυμαίνεται από 12 έως και 24 μήνες, με ακραίες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης να αγγίζουν τα 3 ή ακόμη και τα 4 χρόνια. Πονοκέφαλο προκαλεί στην ηγεσία του υπ. Εργασίας και η υποχρέωση της κυβέρνησης να προσδιορίσει και να θεσπίσει ισοδύναμα μέτρα για την αντιστ... περισσότερα »

.Πώς στήνουν το κόλπο με τις ταμειακές μηχανές «μαϊμού»

Διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο των πειραγμένων *ταμειακών μηχανών* και*φορολογικών μηχανισμών*, όπως αποκαλύπτουν οι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στον χώρο της εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης, όπου πολλές επιχειρήσεις παραποιούν ή και παρακάμπτουν τους φορολογικούς μηχανισμούς με διάφορους τρόπους, ενώ στην απάτη εμπλέκονται εταιρείες πώλησης λογισμικού αλλά και χάκερ που πληρώνονται ακόμη και με 15.000 ευρώ για να αλλοιώσουν το λογισμικό των ταμειακών μηχανών. Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Οικονομικής Αστυνομίας... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.