.Πρωτοσέλιδο στο Spiegel η φοροδιαφυγή στην Ύδρα


Πρωτοσέλιδο στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel έγιναν όσα συνέβησαν στην ύδρα ότα κάτοικοι επιτέθηκαν σε άνδες του ΣΔΟΕ που έλεγξαν ταβέρνα που δεν έκοβε αποδείξεις. Στην ηλεκτρονική του έκδοση τα χαρακτηρίζει ως κλασικό παράδειγμα «του πνεύματος φοροδιαφυγής που διακρίνει την Ελλάδα».
«Ένα κράτος το οποίο ολισθαίνει στη λιτότητα και ένας λαός που ακόμα και τώρα δεν θέλει να πληρώσει τους φόρους του» αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό 

προσθέτοντας ότι «η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και ότι «τα επεισόδια σημειώνονταν στο νησί ολόκληρη την νύχτα». Μάλιστα κάνει λόγο για οργή κατά των εφοριακών που επισκέφθηκαν το νησί.

.Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δ. Στρατούλη


Συνεχίζεται η κόντρα της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις δηλώσεις του Δ. Στρατούλη σήμερα, ότι αν o ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση θα σταματούσε η αποπληρωμή του χρέους. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Flash σημείωσε ότι το κόμμα του είχε ξεκαθαρίσει ότι θα ακύρωνε το μνημόνιο και θα προχωρούσε σε καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, ενώ αν η τρόικα σταματούσε να χορηγεί δόσεις ή εκβίαζε τότε η Ελλάδα δεν θα πλήρωνε το χρέος της. Πρόσθεσε ακόμη ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ που αναφέρει: «Τρίτος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 48 ώρες, ζητάει τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή.

Από τον κ. Τσίπρα δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση. Είναι φανερό, ότι η χρεοκοπία της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή, αποτελεί την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

.Έφριξαν στον Άρειο Πάγο από τα στοιχεία - σοκ για τις απάτες στα Ταμεία


Αποκαλυπτικά στοιχεία από τον Άρειο Πάγο για το σκάνδαλο των εικονικών συντάξεων και επιδομάτων φέρνει στη δημοσιότητα το «Έθνος της Κυριακής».

Συνταξιούχος που έπαιρνε αναπηρική σύνταξη, αλλά δούλευε και ως τραπεζικός υπάλληλος, ένας υγιέστατος εργαζόμενος σε θεσσαλική εταιρία που εντούτοις λάμβανε και επίδομα βαριάς αναπηρίας 
και ένα ζεύγος που έχοντας «ξεχάσει» να δηλώσει ότι παντρεύτηκε ξανά, εξακολουθούσε να απολαμβάνει συντάξεις χηρείας, είναι μερικές, μόνο, από τις εξωφρενικές περιπτώσεις προκλητικής διασπάθισης του χρήματος των ασφαλισμένων.

Ωστόσο, ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές υποθέσεις που έστειλαν τα ταμεία στην Εισαγγελία είναι αυτή του γιου μιας συνταξιούχου δικηγόρου, η οποία έξι χρόνια μετά τη συνταξιοδότηση της πέθανε τον Φεβρουάριο του 1992.

Ο θάνατος της δεν δηλώθηκε στο Ταμείο Νομικών, με συνέπεια μέχρι τον Μάρτιο του 2011 να καταβάλλεται παράνομα η σύνταξη επί 19 ολόκληρα χρόνια. 

Για το σχετικό ποσό που ανέρχεται σε 208.966 ευρώ, το Ταμείο έχει προχωρήσει σε καταλογισμό σε βάρος του συνδικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος όμως δεν ανευρέθηκε στη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλώσει στο κέντρο της Αθήνας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα υποβάλλεται μήνυση ενώ σε άλλη υπόθεση αναζητείται μέσω της Εισαγγελίας Χαλκίδας η συνδικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού συνταξιούχου δικαστικής υπαλλήλου που πέθανε το 2004 και μέχρι πριν λίγους μήνες η σύνταξη εξακολουθούσε να μπαίνει στο λογαριασμό της.

Οι εισαγγελείς «τρίβουν τα μάτια τους» από την έκταση της διαφθοράς και τη διασπάθιση των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων και φέρονται αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στο όργιο της παρανομίας, οδηγώντας στο εδώλιο όχι μόνο όσους παράνομα εισέπρατταν συντάξεις και προνοιακά επιδόματα που δεν δικαιούνταν, αλλά και όσους τους συνέδραμαν στην παραβατική συμπεριφορά.

.Σόιμπλε: Δεν υπάρχει λόγος να ρίχνουμε χρήματα σε πηγάδι δίχως πάτο


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος στις υπάρχουσες εκτιμήσεις, στην ευρωζώνη, περί νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα τόνισε σχετικώς : "δεν συντρέχει λόγος σε πηγάδι, που δεν έχει πάτο, να ρίχνουμε χρήματα".

Απαντώντας, εν συνεχεία, στις διατυπούμενες από πολλούς αιτιάσεις, ότι η πολιτική λιτότητας που η γερμανική κυβέρνηση προωθεί στην ευρωζώνη "είναι υπέρμετρα αυστηρή", ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε ότι σήμερα, πλέον, "ο πληθωρισμός σε όλη την ευρωζώνη έχει υποχωρήσει, σε σύγκριση με την εποχή που κυκλοφορούσε το γερμανικό μάρκο".

Εξάλλου, ο κ. Σόιμπλε εναντιώθηκε, εκ νέου, στην αγορά κρατικού χρέους από την ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη αποκλείοντας, με τρόπο κατηγορηματικό, κάθε γερμανική συναίνεση στο ορατό μέλλον όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. "Πώς θα σταματήσουμε κάτι τέτοιο(αν αρχίσει;)" διερωτήθηκε.

Συγχρόνως, περιέγραψε ο κ. Σόιμπλε τη λύση στο πρόβλημα κρατικού χρέους : η ΕΚΤ στην αγορά των ομολόγων να αγοράζει ομόλογα υπερχρεωμένων μελών της ευρωζώνης, ως την εικόνα στην οποία ο ναρκομανής με τη χρήση των ουσιών αυταπατάται ότι, έτσι, θα μπορέσουν να επιλυθούν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει.

.ΠΑΣΟΚ: Η φοροδιαφυγή δεν αποτελεί αντίσταση


Δεν υπάρχει καμία κοινωνική ευαισθησία, ούτε καμία προοδευτική θεωρία που να μετατρέπει τη φοροδιαφυγή σε "αντίσταση"» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα συμβάντα στην Ύδρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, «η υπόθεση της Ύδρας εξέθεσε διεθνώς τη χώρα και επέτρεψε να αναπαράγονται αρνητικά και άδικα στερεότυπα κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων. 

Στερεότυπα που δυστυχώς αποκρύπτουν όσα πολύ σημαντικά έχει πετύχει έως τώρα η Ελλάδα στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και στις διαρθρωτικές αλλαγές, με τη μείωση του ελλείμματος και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής είναι αταλάντευτος σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας» και επισημαίνει πως «οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους πρέπει, είτε με φυσικό είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, να είναι διαρκώς παρούσες, ώστε οι έλεγχοί τους να μη συνιστούν επικοινωνιακό γεγονός».

.Οι Έλληνες προτιμούν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

Ένα στα τέσσερα προϊόντα που ψωνίζουν οι Έλληνες καταναλωτές είναι… ιδιωτικής ετικέτας.

Σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε σε 800 οικογένειες, τα νοικοκυριά προτιμούν «ανώνυμα» και πιο φθηνά προϊόντα.

Το ποσοστό που επιλέγει αυτά τα είδη είναι 26,5% από 21,5% πέρυσι, ενώ το 68,7% των καταναλωτών δηλώνει ικανοποίηση από τα προϊόντα αυτά.

Δυσαρεστημένοι έδειξαν να είναι το 6% των ερωτηθέντων, ενώ το 25,3% απάντησαν «ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι».

Όπως δείχνει η έρευνα το 98,1% του δείγματος επιλέγει τα προϊόντα αυτά κυρίως για οικονομικούς λόγους

.Διαδοχικές συναντήσεις


Με κλειδωμένο το πακέτο των 11,5 δις ευρώ στη φαρέτρα των όπλων του ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις από την Τετάρτη με τον τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην Αθήνα, την Ά.Μέρκελ στο Βερολίνο και τον Φρ.Ολάντ στο Παρίσι, με στόχο να αναστρέψει το αρνητικό για τη χώρα μας κλίμα αλλά και να πείσει για χαλάρωση του χρονοδιαγράμματος της δημοσιονομικής προσαρμογής. 
Στο Βερολίνο αυτή την ώρα και ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα ξεκινήσει την κούρσα των συνομιλιών με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίτο Βεστρβέλε.
Στο μεταξύ αντιφατικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και ποικίλα δημοσιεύματα συντηρούν το σκηνικό αστάθειας τόσο για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όσο και για το μέλλον της ίδιας της νομισματικής ένωσης.
«Δεν υπάρχει περιθώριο ελιγμών ούτε όσον αφορά τον χρόνο, ούτε την ουσία», προειδοποιεί ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Φόλκερ Κάουντερ, με συνέντευξης του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Η Γαλλία και η Γερμανία πρέπει πρώτα να εξετάσουν την έκθεση της τρόικα για τη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας και έπειτα να λάβουν ένα συγκεκριμένο αίτημα για βοήθεια από την Αθήνα προτού αποφασίσουν τη στάση που θα τηρήσουν προς τη χώρα μας, όπως δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζαβέβ κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.
Σε πραγματικό Αρμαγεδών θα εξελιχθεί η οικονομική κρίση στην Ευρώπη εάν η Ελλάδα εξωθηθεί σε έξοδο από το ευρώ, υποστηρίζει σε κεντρικό άρθρο της η ιταλική Ρεπούμπλικα. 
«Η διεθνής κερδοσκοπία θα ποντάρει στην έξοδο της Ιταλίας και της Ισπανίας από το Ευρώ, απογειώνοντας τα σπρεντ, ενώ ενδεχόμενη στάση πληρωμής των ελληνικών δανείων, θα δημιουργούσε τεράστιες τρύπες στις οικονομίες όλων των χωρών του Ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, αλλά και της ΕΚΤ» τονίζει η εφημερίδα. 
Η διάσωση της Ελλάδας με όποιο κόστος, ίσως να είναι τελικά η μόνη λύση για τη διάσωση της ίδιας της Ευρωζώνης, καταλήγει η έγκριτη εφημερίδα.
«Υπονομευμένο εξ΄αρχής» χαρακτηρίζει το ταξίδι του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. 
«Και επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους. Ας τους κρίνουν οι πολίτες», απαντα ο κυβερνητικος εκπρόσωπος.

.Π. Λαφαζάνης: Δεν πρότεινα, ούτε ευχήθηκα πτώχευση της Ελλάδας


Επίθεση στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε για «επιχείρηση ψεύδους, παραπληροφόρησης και συκοφαντίας» εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε σημερινή συνέντευξή του στον ραδισταθμό FLASH 9,60. 

O κ. Λαφαζάνης είπε ότι η ΝΔ, με αφορμή τις δηλώσεις του για το ευρώ και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, κάνει έναν ευτελή αντιπερισπασμό απέναντι στα μεγάλα αδιέξοδα που έχουν οι κυβερνητικές επιλογές. Η ΝΔ, σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, 
προέβη στην κίνηση αυτή, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, την ώρα που καταστρέφει τη χώρα, την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, 

επιχειρώντας με το πακέτο των 11,5 δισ., αυτό το τρομακτικό πακέτο το οποίο απ' ό,τι φαίνεται θα πάει 14 και 15 δισ., να κόψει ξανά μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες, να περιορίσει τη χρηματοδότηση στα σχολεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με δυο λόγια, πρόσθεσε, να δώσει τη χαριστική βολή σε αυτό τον τόπο.

Σε ερώτηση σχετικά με το περιεχόμενο προηγούμενων δηλώσεών του, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η δήλωσή του δόθηκε πλήρης στη δημοσιότητα, αλλά όπως ανέφερε 
«τα κέντρα ψεύδους, διαπλοκής και παραπληροφόρησης προφανώς δεν αναπαρήγαγαν αυτά τα οποία είπα, αλλά αυτά που θέλανε να πούνε, προκειμένου να εξαπολύσουν αυτή την αυγουστιάτικη επιχείρηση αντιπερισπασμού που σας είπα. Αυτά, λοιπόν, τα οποία είπα ήταν σαφέστατα. 

Εγώ ποτέ δεν είπα ότι η πολιτική απάντηση στο ελληνικό πρόβλημα είναι η πτώχευση και πολύ περισσότερο δεν ευχήθηκα μια τέτοια πτώχευση. Αυτό είναι σαφές από τις δηλώσεις μου».

.Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Τσιάβου στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών


 Λίγες ημέρες μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Λονδίνο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, η Αλεξάνδρα Τσιάβου στέφθηκε και παγκόσμια πρωταθλήτρια. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων και μη Ολυμπιακών κατηγοριών, η αθλήτρια από την Ηγουμενίτσα κατέκτησε την πρώτη θέση στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών στη διοργάνωση που φιλοξενείται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας με επίδοση 7:32.37. 
Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Μιχαέλα Τάουπε-Τράερ από την Αυστρία (7:37.04) και στην τρίτη η Αλένα Κριβασέγιενκα από τη Λευκορωσία (7:38.93).
"Ξύπνησα το πρωί και ήθελα το χρυσό μετάλλιο. Δεν το είχα νιώσει μέχρι σήμερα (σ.σ. Κυριακή). Κατά τη διάρκεια του αγώνα επιχείρησα να τεθώ επικεφαλής. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένη και έτοιμη για οποιαδήποτε τακτική είχαν ετοιμάσει οι αντίπαλοι μου. 

Η ανάδειξη μου σε παγκόσμια πρωταθλήτρια με κάνει να αισθάνομαι πως δικαιώθηκαν οι κόποι μου" τόνισε η Τσιάβου με την ολοκλήρωση του αγωνίσματος

.Αεροπορική τραγωδία στο Σουδάν


 Στους 31 ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αεροσκάφος το οποίο μετέφερε μια επίσημη αντιπροσωπεία της σουδανικής κυβέρνησης στο Νότιο Κορντοφάν όπου επρόκειτο να γιορτάσουν το Αΐντ ελ-Φιτρ, το τέλος του Ραμαζανιού.
"Όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους σκοτώθηκαν", δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Σουδάν, Αμπντελχαφίζ Αμπντελραχίμ.
 
Το αεροπλάνο επιχειρούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της πόλης Ταλόντι γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) όταν "ακούστηκε μια έκρηξη και διαλύθηκε", πρόσθεσε.
Ο Αμπντελραχίμ δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια της έκρηξης.
 
Αδιευκρίνιστο επίσης παραμένει πόσοι και ποιοι υπουργοί της σουδανικής κυβέρνησης επέβαιναν στο αεροπλάνο. 
Το αραβικό δορυφορικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε νωρίτερα ότι στην αντιπροσωπεία μετείχε ο υπουργός Καθοδήγησης και Παραγωγικών Πόρων Χαλίλ Αμπντάλα. Σύμφωνα ωστόσο με το Αλ Τζαζίρα οι υπουργοί ήταν δύο και συνοδεύονταν από δημοσιογράφους και σωματοφύλακες.
 
Τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι συχνά στο Σουδάν λόγω του γερασμένου στόλου που διαθέτουν οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τους έχει απαγορεύσει τις πτήσεις προς ευρωπαϊκά αεροδρόμια γιατί τα αεροσκάφη τους δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας των αερομεταφορών.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.