.Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες του 49χρονου δασκάλου που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης

 Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής διάταξης της εισαγγελίας πρωτοδικών Σερρών , τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 49χρονου δασκάλου δημοτικού από τις Σέρρες που συνελήφθη κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης.
Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Αμπατζίδη, του Στυλιανού και της Μαγδαληνής, που γεννήθηκε το 1965 στην Κοζάνη. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό κατ' εξακολούθηση και αποπλάνηση παιδιού νεότερου από 15 ετών κατ' εξακολούθηση.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, που επικυρώθηκε κι από την εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης, αποσκοπεί -σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.- στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων και των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων. 
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 23210-90805 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

.Αντιπαράθεση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τα επικουρικά ταμεία

Αντιπαράθεση πυροδότησε, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου ότι η κυβέρνηση εκ προμελέτης οδηγεί τα ταμεία σε κατάρρευση. «Τρομοκρατείτε τον κόσμο και τους συνταξιούχους. Το κράτος εγγυάται για τα ταμεία και τις συντάξεις. Η Αργεντινή δεν τα εγγυάται», απάντησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Η αρχή της αντιπαράθεσης έγινε όταν ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας και οι βουλευτές έχουν δεσμευτεί για εξεταστική για τα αποθεματικά των ταμείων» και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει διάταξη του πολυνομοσχεδίου που μιλάει για «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».

.Γκ. Χαρδούβελης: Τα μέτρα που προωθούνται θα έχουν περισσότερο διαρθρωτικό χαρακτήρα

«Όσο βαίνουμε προς το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, τα μέτρα που προωθούνται θα έχουν περισσότερο διαρθρωτικό χαρακτήρα. Δηλαδή το πολύ "ξύλο", το δημοσιονομικό, το έχουμε "φάει". 

Ο δρόμος όμως αυτός δεν έχει τελειώσει, είμαστε σε δύσκολες στιγμές και πρέπει να τα δούμε όλα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στους βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και συζητούν το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος για πρώτη φορά μιλά στη Βουλή προκειμένου να εισηγηθεί νομοσχέδιο που υπογράφει, έσπευσε να υπενθυμίσει ότι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανεξάρτητα αν προσέφυγαν στον μηχανισμό στήριξης, αναγνωρίζουν εμπράκτως ότι ο δρόμος των τολμηρών αλλαγών με προοδευτικό πρόσημο και οι μεταρρυθμίσεις για να είναι βιώσιμη η ευρωπαϊκή οικονομία, είναι μονόδρομος.

Ο Γκ. Χαρδούβελης έσπευσε, εξάλλου, να υπογραμμίσει ότι «η ανάπτυξη και η συνεπακόλουθη αύξηση της απασχόλησης δεν είναι έργο μόνο της κυβέρνησης. Είναι υπόθεση και του Κοινοβουλίου και της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά και κάθε μεμονωμένου επιχειρηματία, επαγγελματία, εργαζόμενου. Είναι του κάθε πολίτη. Η ανάπτυξη είναι στοίχημα για όλους μαζί εμάς τους Έλληνες».

.Πλεκτό καλάθι θα θυμίζει το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού

Νέα εξωραϊσμένη όψη που θα θυμίζει... πλεκτό καλάθι και θα δίνει την αίσθηση της πλαστικότητας και της κίνησης, αποκτά το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Μετά την ακύρωση, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, της οικοδομικής άδειας ανέγερσης του εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό, που διαδέχθηκε την αναστολή εφαρμογής της δημιουργίας του όμορου γηπέδου, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε την ανακατασκευή και χρήση του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η αρχιτεκτονική μελέτη αναβάθμισης του γηπέδου, που παρουσιάστηκε χτες στα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, αφορά στην προσθήκη 4.700 θέσεων, με τη δημιουργία ελαφριάς μεταλλικής κατασκευής, στη δημιουργία δημοσιογραφικών θεωρείων και θεωρείων επισήμων και στα τέσσερα πέταλα του γηπέδου, στην προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων- εστιατορίου πάνω από τη θύρα 7, στην πλευρά της οδού Κυριάκου, και στην τροποποίηση των υφιστάμενων κερκίδων.

Εντυπωσιακή θα είναι η αλλαγή που θα συντελεστεί στην όψη του γηπέδου, καθώς αφαιρούνται οι κολώνες που «πατούσαν» επάνω στο πεζοδρόμιο, τα υπάρχοντα στέγαστρα και οι κολώνες φωτισμού και προστίθεται πρόβολος επάνω στον οποίο θα κατασκευαστούν οι πρόσθετες κερκίδες και με τον οποίο «ελευθερώνεται» ο δημόσιος χώρος. 

Επίσης, θα τοποθετηθούν νέα στέγαστρα, που θα εδράζονται απευθείας στον υφιστάμενο φέροντα οργανισμό του γηπέδου κατά μήκος της λεωφόρου Αλεξάνδρας και της οδού Τσόχα.

Το γήπεδο θα «ντυθεί» εξωτερικά με διάτρητα φύλλα αλουμινίου που θα δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός πλέγματος, ως άλλο πλεκτό καλάθι, και θα δίνουν την αίσθηση πλαστικότητας και κίνησης στο χώρο.

.Πλεόνασμα εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ και σενάρια μείωσης των επιβαρύνσεων

Έσοδα υψηλότερα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις αναμένεται να αποφέρει ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, όπως αναφέρει σε σημερινό της ρεπορτάζ η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, τα βεβαιωθέντα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ θα προσεγγίσουν τα 3,7 δισ. ευρώ, έναντι 3,250 δισ. ευρώ που προέβλεπαν οι αρχικές εκτιμήσεις, (ώστε τα εισπραχθέντα να ανέλθουν στα 2,650 δισ. ευρώ).

Πρόκειται για μια σημαντική υπέρβαση των προβλεπόμενων εσόδων από το φόρο για αυτό και η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σενάρια μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης για τους ιδιοκτήτες χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.

Στο μεταξύ, από σήμερα ξεκινά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ με βάση τα οποία οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν εφάπαξ ή σε 5 μηνιαίες δόσεις την οφειλή τους.

Η πρώτη δόση λήγει στο τέλος Αυγούστου.

.Οι ΗΠΑ ξεκινούν δοκιμές σε εμβόλιο κατά του ιού Έμπολα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόκειται να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους ενός πειραματικού εμβολίου κατά του ιού Έμπολα από τον Σεπτέμβριο, αφού υπάρχουν θετικά αποτελέσματα από δοκιμές που έχουν διεξαχθεί σε πρωτεύοντα θηλαστικά, μετάδωσαν χθες τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι μονάδες μολυσματικών νόσων των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας συνεργάζονται με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ώστε να ξεκινήσουν οι δοκιμές του εμβολίου το συντομότερο δυνατόν, μετέδωσε το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, ενώ το ίδιο αναφέρει σε άρθρο της και η εφημερίδα USA Today

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.