.Νίκη του Πανιωνίου 2-1 επί του Εργοτέλη

 Με εκτελεστή τον Απόστολο Γιάννου που σκόραρε στο 15ο και 85ο λεπτό ο Πανιώνιος νίκησε στη Νέα Σμύρνη με 2-1 τον Εργοτέλη, για τον οποίο είχε ισοφαρίσει στο 16΄ ο Μέγι και ξεκίνησε νικηφόρα στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, επικρατώντας των Κρητών για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια!

.Νέα ευρήματα στην Αμφίπολη

Νέα ευρήματα απέφεραν οι ανασκαφικές εργασίες που συνεχίζονται στο ταφικό μνημείο στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη από την ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, με την αφαίρεση των λιθόπλινθων από τον τοίχο σφράγισης, αποκαλύφθηκε σχεδόν ολόκληρη η πρόσοψη του ταφικού μνημείου, που αποτελεί μία εξαιρετικά πρωτότυπη σύνθεση για την αντίστοιχη αρχιτεκτονική του τύπου του μακεδονικού τάφου, του τελευταίου τετάρτου του 4 π.Χ αιώνα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πρόσοψη έχει διάκοσμο που δεν διαφέρει από τους πλευρικούς τοίχους, με νωπογραφία που μιμείται τον ευρύτερο μαρμάρινο περίβολο. Το μέγιστο άνοιγμα ανάμεσα στις παραστάδες, ανέρχεται στο 1,67μ. και η τυπολογία υποδεικνύει, ότι δεν υπήρξαν θυρόφυλλα, αλλά πρόκειται για απλό άνοιγμα εισόδου.

Επίσης, με την συνέχιση της αφαίρεσης των χωμάτων, στο εσωτερικό του προθαλάμου, εμφανίστηκε κάτω από το μαρμάρινο ιωνικό επιστύλιο, ένθετη μαρμάρινη επένδυση, από ορθοστάτες, καθ όλο το μήκος των πλευρικών τοίχων. Σε απόσταση 6μ. από το άνοιγμα της εισόδου αποκαλύφθηκε το άνω μέρος μαρμάρινου διαφραγματικού τοίχου, ελλειπούς κατά τμήμα του αριστερού μέρους του. Ενώ πίσω από αυτόν διακρίνονται δύο ακόμη χώροι.

.Πρωτοβουλία για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής ετοιμάζει η Παλαιστινιακή Αρχή, σύμφωνα με αξιωματούχους

Η Παλαιστινιακή Αρχή ετοιμάζεται να ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα να ορίσει μια καταληκτική ημερομηνία για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής στα Παλαιστινιακά Εδάφη, υποστήριξε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η αποκάλυψη για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας γίνεται εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η παλαιστινιακή διοίκηση είναι «έτοιμη να απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να τερματιστεί η κατοχή» από το Ισραήλ, είπε ο Ουάσελ Άμπου Γιούσεφ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Ο υπουργός Εργασίας Άχμαντ αλ Ματζνταλάνι ανέφερε επίσης ότι οι παλαιστινιακές Αρχές «εργάζονται για τη διεξαγωγή μιας διεθνούς συνόδου» στην οποία θα οριστεί «ένα χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό της κατοχής».
Κανείς από τους δύο ωστόσο δεν διευκρίνισε το πότε θα παρουσιαστεί επισήμως η πρωτοβουλία αυτή.

Το αίτημα αυτό υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες ότι θα μπλοκαριστεί από τις ΗΠΑ που, κατά παράδοση, ασκούν βέτο σε κάθε πρόταση που κατατίθεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και την κρίνουν αντι-ισραηλινή.

Οι Παλαιστίνιοι απειλούν ήδη ότι θα προσχωρήσουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, μια ενέργεια που θα τους επέτρεπε να κινήσουν μια δικαστική έρευνα σε βάρος Ισραηλινών αξιωματούχων για τους χειρισμούς τους κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας. 

Η Χαμάς, που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι υπέγραψε ένα έγγραφο με τον οποίο καλεί τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να ζητήσει την ένταξη τους στο ΔΠΔ.

.Η Λαγκάρντ «ελπίζει» πως η Γερμανία θα συμμετάσχει στην κίνηση για ανάκαμψη

Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την ελπίδα πως η Γερμανία θα διαδραματίσει ρόλο κινητήρα στην «επίπονη», όπως την χαρακτήρισε, οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη, σύμφωνα με συνέντευξή της που μεταδόθηκε σήμερα από την Ελβετική Ραδιοτηλεόραση (RTS). «Αυτό που είναι, πιστεύω, πολύ σημαντικό για τη Γερμανία, είναι να συμμετέχει με εντατικό τρόπο στην κίνηση ανάκαμψης. Έχει τα μέσα για να το πράξει» δήλωσε η Λαγκάρντ. 

Σύμφωνα με τη διεθνή αξιωματούχο, η Γερμανία διαθέτει πράγματι «περιθώρια ελιγμών» όπως έδειξαν οι μισθολογικές διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν στη χώρα. «Διαπιστώνει κανείς ότι κατά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις εργοδοτικές οργανώσεις προέκυψαν περιθώρια ελιγμών. Πρέπει να ελπίζουμε ότι αυτή η κίνηση θα διευρυνθεί και θα επιτρέψει να δοθεί ώθηση στην ευρωπαϊκή ανάκαμψη» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα από το RTS αναφορικά με τη σχέση ανάμεσα στη «λιτότητα» και την «ανάκαμψη», η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε πως «εφαρμόζεται πολλή λιτότητα. Είχαμε μια πολύ ισχυρή διαδικασία δημοσιονομικής σταθεροποίησης στη διάρκεια των 3 τελευταίων ετών. Ευτυχώς το 2014, 2015, αυτή η δημοσιονομική σταθεροποίηση είναι πολύ πιο ασθενής. (...) Αυτή η ρύθμιση μας φαίνεται ικανοποιητική αυτή τη στιγμή. Δεν πρέπει να κάνουμε περισσότερα γι' αυτό».

.Αύξηση στην εξάπλωση κακόβουλου λογισμικού στην Ελλάδα

Αύξηση στην εξάπλωση κακόβουλου λογισμικού μέσω φορητών συσκευών αποθήκευσης αρχείων USB, CD αλλά και DVD καταγράφηκε στην Ελλάδα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας Kaspersky Security Network. 

Συγκεκριμένα, πάνω από 2.615.000 περιστατικά εντοπίστηκαν στους υπολογιστές των χρηστών που συμμετέχουν στο Kaspersky Security Network. Όπως υπογραμμίστηκε, την ίδια περίοδο του 2013 είχαν σημειωθεί σχεδόν 1.901.000 περιστατικά. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 117η θέση παγκοσμίως. 

Αναφορικά με τις διαδικτυακές απειλές που δέχθηκαν χρήστες από την Ελλάδα, το ποσοστό που επηρεάστηκε έφτασε το 31,6%. Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν σε 40,5% το πρώτο εξάμηνο του 2013. Ωστόσο, το ποσοστό εξακολουθεί να είναι υψηλό, καθώς τοποθετεί την Ελλάδα στην 26η θέση παγκοσμίως αναφορικά με τις απειλές που σχετίζονται με την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

.Προετοιμασίες και συναντήσεις ενόψει τρόικας

Σε ρυθμούς τρόικας από σήμερα η κυβέρνηση ενόψει της συνάντησης με την τρόικα στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Παρίσι. Συνάντηση έχουν αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη  για το θέμα των απολύσεων και της κινητικότητας. 
Την ίδια ώρα, σειρά επαφών περιλαμβάνονται στην πρωθυπουργική ατζέντα τις επόμενες ημέρες, μεταξύ των οποίων και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να κλείσουν όλα τα εκκρεμή θέματα, μεταξύ αυτών ο ΕΝΦΙΑ, οι απολύσεις στο δημόσιο και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Στο Παρίσι η κυβέρνηση θα δώσει διαβεβαιώσεις πως οι εκκρεμότητες θα δρομολογηθούν στο επόμενο διάστημα. Στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης η μείωση στη φορολογία επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων και η αναθεώρηση των υψηλών στόχων στο πρωτογενές πλεόνασμα των επόμενων ετών, αλλά και η μορφή που θα έχει το ελληνικό πρόγραμμα μετά τα τέλη του έτους με την ελληνική πλευρά να διεκδικεί χαλαρότερη εποπτεία.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.