.Γ. Παπακωνσταντίνου: Δεν μετανιώνω για τις μεγάλες επιλογές

Στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν μετανιώνει για τις «μεγάλες επιλογές», προσθέτοντας ότι «αν είχα πράξει διαφορετικά, τώρα δεν θα ήμασταν στο ευρώ». 

Ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου προσθέτει, όμως, ότι «λυπάται για τις επιμέρους αποφάσεις και επιλογές», διότι, όπως υπογραμμίζει «οι περικοπές στον δημόσιο τομέα έπρεπε να τύχουν πιο προσεκτικής εκτίμησης, η φοροδιαφυγή έπρεπε να καταπολεμηθεί πιο έγκαιρα και δεν έγινε ό,τι ήταν δυνατόν για να πεισθεί ο κόσμος ότι οι διάφορες παρεμβάσεις εμπνέονταν από την αρχή της ίσης κατανομής των βαρών».

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι «τη στιγμή που καταρτίσθηκε το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, η χώρα διέθετε μηδενική αξιοπιστία λόγω του ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παρουσιάσει ψευδή στοιχεία σε ό,τι αφορά τις φοροεισπράξεις, το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος ήταν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και οι Ευρωπαίοι δεν ήταν διατεθειμένοι να δώσουν χρήματα». 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θεωρεί, επίσης, ότι «το όλο σχέδιο πέτυχε διότι επέτρεψε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να μειωθεί το έλλειμμά της», αλλά σημείωσε ότι «είχε λιγότερη επιτυχία σχετικά με τη βαθιά ύφεση που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Στην ερώτηση «πώς βλέπει το μέλλον της Ελλάδας», ο πρώην επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών τονίζει ότι «έγινε σημαντική δουλειά, για παράδειγμα, στο θέμα της οικονομικής σταθεροποίησης , αλλά η ύφεση και η ανεργία είναι υψηλότερες απ’ ό,τι θα έπρεπε». 

«Χάρη στις διαρθρωτικές αλλαγές θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε μια πιο ανταγωνιστική οικονομία, αλλά το τίμημα θα είναι βαρύτατο» αναφέρει, τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τους τριαντάρηδες και τους σαραντάρηδες «μια χαμένη γενιά, η οποία δεν καταφέρνει να πεισθεί για το θετικό περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων, αφού βιώνει συνεχώς αρνητικές προσωπικές εμπειρίες».

.Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στον Κ. Μητσοτάκη

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον υπουργό Κ. Μητσοτάκη, την υφυπουργό Ε. Χριστοφιλοπούλου και τον Γ.Γ. Δ. Στεφάνου.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα θέματα που συνδέονται με την αξιολόγηση του Δημόσιου Τομέα και η εφαρμογή του προγράμματος κινητικότητας σε αυτόν. 

Η Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ κατά το διάλογο που έγινε ζήτησε:

Α) Να προχωρήσει η συνολική αξιολόγηση δομών και προσώπων στον Δημόσιο Τομέα και από αυτήν να προκύψουν τα πρόσωπα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας στις φάσεις του Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Β) Βασικό κριτήριο της αξιολόγησης να είναι ο τρόπος πρόσληψης στο Δημόσιο (ΑΣΕΠ), ώστε όσοι έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά να αντιμετωπίζονται διαφορετικά. 

Γ) Ειδικά για τη Δημοτική Αστυνομία να ληφθεί μέριμνα ώστε να αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου, ειδικά όσοι έχουν προσληφθεί με αξιοκρατικές διαδικασίες (ΑΣΕΠ) και έχουν δυνατότητες προσφοράς. 

Την Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν οι: Γ. Ντόλιος, Χ. Πρωτόπαπας, Γ. Κουτρουμάνης.

.Μέσα στον Ιούλιο η δόση από το ΔΝΤ

το οποίο θα απασχολήσει η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, που για το Ταμείο φτάνει τα 1,8 δισ. ευρώ.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν θα πρέπει να έχει παραδώσει την έκθεσή του – που ήδη έχει αρχίσει να συντάσσει – στις 22 Ιουλίου καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα αναβληθεί η συνεδρίαση του ΔΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του MEGA στις ΗΠΑ, Μιχάλη Ιγνατίου, ο κ. Τόμσεν θα ασκεί σκληρή κριτική για τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην υλοποίηση του προγράμματος και θα υποστηρίζει ότι πρόκειται για μέτρα που έπρεπε να εφαρμόσει η κυβέρνηση από τον περασμένο Δεκέμβριο και θα υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται για νέα μέτρα.

Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί διατηρούν την πλειοψηφία στο ΔΣ και ως εκ τούτου δεν διαφαίνεται πρόβλημα για την εκταμίευση της δόσης. Παρόλα αυτά οι εκπρόσωποι της Ινδίας, της Βραζιλίας, της Ρωσίας αλλά και της Σαουδικής Αραβίας, η οποία διατηρεί τους τελευταίους έξι μήνες κριτική στάση έναντι του ελληνικού προγράμματος.

.Π. Καψής: «Πρόθεση μου η αναμόρφωση της δημόσιας τηλεόρασης με τη συμβολή των εργαζομένων της»

Με τους εισηγητές όλων των κομμάτων άνοιξε η αυλαία της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

«Πρόθεση μου ήταν η αναμόρφωση της δημόσιας τηλεόρασης να γίνει με τη συμβολή των εργαζομένων» υπογράμμισε ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ. 

Παράλληλα, απέρριψε κατηγορηματικά τις επικρίσεις ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετίζεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, και τόνισε ότι η χρονική συγκυρία επιτρέπει πλέον να κοπεί ο ομφάλιος λώρος ΕΡΤ- κυβέρνησης.

Για ανάγκη ριζικής αναμόρφωσης της δημόσιας τηλεόρασης έκανε λόγο η κυβερνητική πλειοψηφία, που δέχτηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης με επίκεντρο των έντονων επικρίσεων της το «μαύρο» στην ΕΡΤ και τους χειρισμούς της. 

.«Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί ταχύτατα προς την οικονομική και πολιτική της ενοποίηση»

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Ανρί Μαλός είχε, στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης. 

Αντικείμενο της συζήτησης, στην οποία παραβρέθηκε και ο υπεύθυνος για ευρωπαϊκά θέματα της ΔΗΜΑΡ, Γεράσιμος Γεωργάτος, ήταν η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και, ειδικότερα, οι συνθήκες ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας με αύξηση των θέσεων απασχόλησης.

«Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί ταχύτατα προς την επί της ουσίας οικονομική και πολιτική της ενοποίηση, να χαλαρώσει, να αλλάξει την πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής, να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της ύφεσης και βεβαίως να δει ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας μια ανάπτυξη με ενταγμένη σε αυτήν την αύξηση της απασχόλησης» δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο Φώτης Κουβέλης.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε ότι τα ανωτέρω είναι διεκδικήσεις, όχι μόνο της Ελλάδας και των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, αλλά ολοκλήρωσης της Ευρώπης η οποία, όπως είπε, «ή θα προχωρήσει μπροστά ή θα παραμείνει καθηλωμένη, αμφισβητούμενη από τους Ευρωπαίους πολίτες».

.Παζάρι βιβλίου με τιμές από 1 ευρώ, για όσους μείνουν στην Αθήνα τον Ιούλιο

Ανάμεσα σε τρεις χιλιάδες τίτλους βιβλίων και πολλούς συγγραφείς, αλλά και με δελεαστικές τιμές που ξεκινούν μόλις από 1 ευρώ, θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν οι βιβλιοφάγοι της πόλης, στο καλοκαιρινό παζάρι βιβλίου που διοργανώνει το βιβλιοπωλείο «Ιανός» και φιλοξενείται στο πρώην πολυκατάστημα «Fokas» (Σταδίου 41).

Το παζάρι διαρκεί ένα μήνα και θα λειτουργεί έως τις 3 Αυγούστου.

Οι τίτλοι που περιλαμβάνει το παζάρι είναι πραγματικά αμέτρητοι, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μάλλον θα μπερδευτούν στα δεκάδες είδη που υπάρχουν: προσχολικής ηλικίας, παιδικό- εφηβικό, καλοκαιρινά παιδικά, ερωτική- αστυνομική- ιστορική λογοτεχνία ενηλίκων, λευκώματα, σπάνιες μελέτες, εκπαιδευτικά, ,σχολικά, λεξικά, μαγειρικής, οδηγούς. 

«Πρόκειται για βιβλία που είτε βγάλανε μεγάλο αριθμό τιράζ, είτε δεν πήγανε καλά γιατί ίσως δεν έγινε διαφήμιση από τον εκδότη», εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η διευθύντρια μάρκετινγκ του Ιανού, Μαρία Λιαποπούλου.

.Καταδίκη σε θάνατο με αναστολή για Κινέζο πρώην υπουργό

Ο πρώην υπουργός των κινεζικών σιδηροδρόμων Λιου Ζιχουάν, καταδικάστηκε τη Δευτέρα στην ποινή του θανάτου που έχει όμως ανασταλτικό χαρακτήρα και συνήθως μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Η ποινή αυτή επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης μεγάλης δίκης κατά της διαφθοράς υπό την προεδρία του νέου ηγέτη της Κίνας, Σι Ζινπίνγκ, ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Ο Λιου Ζιχουάν του οποίου η δράση αμαύρωσε βαθιά την εικόνα της ηγεσίας των κινεζικών σιδηροδρόμων, καταδικάστηκε από δικαστήριο του Πεκίνου για διάφορες ατασθαλίες και κατάχρηση εξουσίας.

Ο Λιού καθαιρέθηκε από τη θέση του υπουργού τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους και αργότερα εκδιώχθηκε και από το Κομμουνιστικό Κόμμα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.