.Θετικός απολογισμός

Ικανοποιημένος θα πρέπει να έμεινε ο πρωθυπουργός από τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Γιατί, φυσικά, δεν περίμενε να την ακούσει να υποδεικνύει στην τρόικα να μετριάσει τις απαιτήσεις της και να μην πιέζει συνεχώς για νέα μέτρα. Αλλα προσδοκούσε να ακουστούν και οπωσδήποτε ακούστηκαν.
Πρώτα απ' όλα η αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και η σημασία της επίτευξης του πρωτογενούς πλεονάσματος. Και στα δύο η θέση της Μέρκελ ήταν ιδιαίτερα εγκωμιαστική.

Και δεύτερον, και ασφαλώς σημαντικότερο, η δημόσια αναγνώριση ότι η συμφωνία για τη μείωση του χρέους ισχύει και ότι η τήρηση από πλευράς μας των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει συνεπάγεται την τήρηση και από την πλευρά των εταίρων και δανειστών μας των υποσχέσεών τους.

Οσο για τις υποχρεώσεις που θα πρέπει να εκπληρώσουμε, 
αναφέρθηκε αποκλειστικά και μόνο σε μεταρρυθμίσεις και ειδικότερα στην πάταξη της φοροδιαφυγής, όπου δεν χρειάζονται οι γερμανικές ή όποιες άλλες υποδείξεις για να συνομολογήσουμε ότι οι υστερήσεις και οι καθυστερήσεις μας είναι απαράδεκτες.

Δεν στερούνται επίσης ενδιαφέροντος και οι ειδικότερες αναφορές της Μέρκελ στη γερμανική στήριξη προς τη χώρα μας. Γιατί δεν περιορίστηκε στα ευρισκόμενα σε εξέλιξη προγράμματα συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση και δημιουργίας τράπεζας επενδύσεων. 

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην επικείμενη ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τη χώρα μας και στην προώθηση κρίσιμων θεμάτων, όπως η ανεργία των νέων, η ανάπτυξη και η παράνομη μετανάστευση. Και υποσχέθηκε ότι η Γερμανία θα βοηθήσει ώστε η ελληνική προεδρία να είναι επιτυχημένη.

Θετικός τελικά ο απολογισμός. Αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί πρωτίστως από εμάς.

.ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΑΡΔΙΑ...

Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με επιστήμονες στις ΗΠΑ η δημιουργία τεχνητής καρδιάς για ασθενείς που πρέπει να υποβληθούν σε μεταμόσχευση...

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Louisville ανακοίνωσαν ότι το αργότερο σε διάστημα δέκα ετών θα είναι σε θέση να αναπτύσσουν ολόκληρη την καρδιά με τη βοήθεια της βιοεκτύπωσης, μέσω της οποίας έχουν ήδη αναπτύξει μια στεφανιαία αρτηρία και μικρά αιμοφόρα αγγεία.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η τεχνητή καρδιά θα αναπτύσσεται από τα κύτταρα του ίδιου του ασθενή, γι' αυτό και οι πιθανότητες να απορριφθεί το μόσχευμα από τον οργανισμό θα είναι μηδαμινές.

Ο ασθενής ενδέχεται να πρέπει πρώτα να χειρουργηθεί για να του αφαιρεθεί λιπώδης ιστός, από τον οποίο οι γιατροί θα ξεχωρίζουν τα αναγεννητικά κύτταρα, τα οποία στη συνέχεια θα αναμιγνύονται με ένα διάλυμα που θα εισάγεται στον βιοεκτυπωτή και θα του επιτρέπει να προχωρήσει στην ανάπτυξη του οργάνου.

Η βιοεκτύπωση της καρδιάς θα γίνεται σε διάστημα τριών ωρών, ωστόσο στη συνέχεια θα είναι απαραίτητη μία εβδομάδα ώστε να «ωριμάσει».
Κατόπιν, θα εισάγεται στον οργανισμό και τα αγγεία της θα ενώνονται με εκείνα του ασθενή, τα οποία θα της παρέχουν αίμα για να διατηρηθεί ζωντανή.

Οι επιστήμονες έχουν ξεκινήσει ήδη την κατασκευή ειδικών βιοεκτυπωτών που αρχικά θα χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη μεμονωμένων τμημάτων του οργάνου, το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες αργότερα θα μπορεί να δημιουργηθεί ολόκληρο, δηλαδή μαζί με τον καρδιακό μυ, τα αιμοφόρα αγγεία, τις βαλβίδες και τον ιστό – από τα οποία ορισμένα θα πρέπει να «συναρμολογηθούν».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, δρ Stuart Williams, οι σχετικές μελέτες αυτές έχουν φτάσει σε προχωρημένο προκλινικό στάδιο, «όπου φαίνεται ότι τα εκτυπωμένα αιμοφόρα αγγεία θα συνδέονται με τον ιστό του ασθενή, δημιουργώντας νέα ροή αίματος στον εκτυπωμένο ιστό».

.«Δεν μπορούμε να μειώσουμε τη βουλευτική αποζημίωση»

Θέμα κατάργησης του αφορολογήτου των βουλευτών έθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Να έχουν οι βουλευτές βιβλίο εσόδων - εξόδων και να καταργηθεί το αφορολόγητο» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Ο πρόεδρος της Βουλής άφησε αιχμές για ορισμένους βουλευτές που ζητούν μείωση των βουλευτικών αποδοχών κάνοντας λόγο για υποκρισία. «Είναι κατανοητή η οργή του κόσμου, αλλά όχι οι αντιδράσεις ορισμένων βουλευτών. 

Δεν μπορούμε να μειώσουμε τη βουλευτική αποζημίωση, επειδή αυτή είναι συνδεδεμένη, από το Σύνταγμα, με τις αποδοχές των δικαστών. Όμως, δεν υπάρχουν πλέον οι 16 μισθοί, ούτε τα έξοδα κίνησης. Είναι υποκριτές όσοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να γίνει μείωση» εξήγησε.

.Ανοιχτή για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ η Λούκα Κατσέλη

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ άφησε ανοιχτό η Λούκα Κατσέλη, υπό την προϋπόθεση ότι «θα υπάρξουν οι απαραίτητες υπερβάσεις».

Η πρώην υπουργός, συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα», εξέφρασε την πρόταση για «ευρύτατη συμπαράταξη πολιτικών δυνάμεων» για την ανατροπή της σημερινής πολιτικής.

Τέλος, θεωρεί ότι το στοίχημα για το ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην διαψεύσει τις προσδοκίες των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που στράφηκαν σε αυτόν.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.