.Ξαναρχίζουν τον Απρίλιο οι εργασίες στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους


Τον ερχόμενο Απρίλιο υπολογίζει ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ότι θα ξεκινήσουν εκ νέου τα έργα στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, τα οποία έχουν “παγώσει” για οικονομικούς λόγους.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η διαπραγμάτευση του υπουργείου Ανάπτυξης με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε αυτοκινητοδρόμων ολοκληρώθηκε με επιτυχία, και έτσι ξεκινά άμεσα το δεύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης, με τις δανείστριες τράπεζες και την Κομισιόν.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε θετικά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. Το δεύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου και μέσα στον Απρίλιο θα ξαναρχίσουν οι εργασίες. Δεν θα γίνουν νέες συμβάσεις, ενώ θα παραμείνει και το ίδιο φυσικό έργο.

Ωστόσο, για οικονομικούς λόγους, αλλά και επειδή προέκυψαν προβλήματα τεχνικής φύσεως, αποφασίστηκε η Ολυμπία Οδός να φθάσει άμεσα μέχρι την Πάτρα, ενώ το υπόλοιπο περίπου 20% του έργου, μέχρι την Τσακώνα, θα μετατεθεί για δύο ή τρία χρόνια μετά. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Ε – 65, με το τμήμα Τρικάλων – Γρεβενών. 

Η ολοκλήρωσή του θα μετατεθεί για δύο ή τρία χρόνια μετά. Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός, όλα τα τμήματα θα ολοκληρωθούν και δεν αλλάζει ο αρχικός σχεδιασμός του έργου. Επίσης, διευκρινίστηκε πως δεν αλλάζει η πολιτική των διοδίων, όπως έχει συμφωνηθεί.

.Αυτή είναι η πιο περιζήτητη νύφη της Βουλής: 35 ακίνητα και 700.000 ευρώ


Μπορεί να είναι γνωστό ότι η Έλενα Ράπτη ανήκει σε μια από τις πιο ευκατάστατες οικογένειες της Θεσσαλονίκης, αλλά είναι άλλο πράγμα να γνωρίζεις κάτι και άλλο να το βλέπεις μπροστά σου αναλυτικά, όπως συνέβη με την δημοσίευση του πόθεν έσχες της.

Η πλέον περιζήτητη «νύφη» της Βουλής είναι για άλλη μια χρονιά η βουλευτής της ΝΔ καθώς πέρα από την εντυπωσιακή της εμφάνιση διαθέτει εξίσου «εντυπωσιακή» κινητή και ακίνητη περιουσία.

Συγκεκριμένα -σύμφωνα με το πόθεν έσχες της που μόλις δημοσιεύτηκε- η Έλενα Ράπτη δήλωσε εισοδήματα της τάξεως των 138.868 ευρώ, ενώ επίσης διαθέτει καταθέσεις αξίας 691.000 σε ευρώ, 5.548 σε ελβετικά φράγκα και 7.243 σε αγγλικές λίρες.

Αν και, όπως συνηθιζόταν παλιά στις προίκες, αυτό που έχει σημασία είναι η ακίνητη περιουσία της «νύφης». Ένας τομέας στον οποίο η νεαρή βουλευτής επίσης διακρίνεται καθώς διαθέτει 35 συνολικά ακίνητα. 

Από αυτά τα 31 βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνουν έξι διαμερίσματα στο κέντρο, 13 αποθήκες, 4 καταστήματα και 8 γραφεία, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται στην Χαλκιδική ( τρία σπίτια των 65 περίπου τ.μ. και ένα οικόπεδο 3,3 στρεμμάτων).

.«Πλέουμε σε καταιγίδα με 10 μποφόρ», δηλώνει ο Κ. Χατζηδάκης


«Καταφέραμε να διασφαλίσουμε την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη», τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt», ενόψει της επίσκεψής του, αύριο, στο Βερολίνο. Ο κ. Χατζηδάκης ομολογεί ότι η μεγάλη του ανησυχία είναι η ανεργία και η φτώχεια και επισημαίνει ότι προτεραιότητα αποτελεί τώρα η στήριξη της πραγματικής οικονομίας. 

«Πλέουμε σε μια καταιγίδα με δυνατό άνεμο 10 μποφόρ. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε, είναι να μην αναποδογυρίσουμε. Αυτό μπορέσαμε έως τώρα να το αποφύγουμε. Καταφέραμε, επίσης, να διασφαλίσουμε την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. 

Τώρα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία», δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης και προσθέτει ότι θα διαβεβαιώσει τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, στη συνάντησή τους, αύριο, ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου η χώρα να προχωρήσει μπροστά. 

«Αυτό περιμένει η Ευρώπη από την Ελλάδα και αυτό είναι και το πατριωτικό καθήκον», υπογραμμίζει και αναφέρει ότι το ερώτημα της παραμονής της Ελλάδα στην ευρωζώνη έχει ήδη απαντηθεί, τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους Ευρωπαίους. 

.Στην κοινοπραξία του ΟΠΑΠ τα κρατικά λαχεία


Στην κοινοπραξία του ΟΠΑΠ περνούν για τα επόμενα 12 χρόνια τα κρατικά λαχεία, μετά από την κατάθεση βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς, ύψους 190 εκατ. ευρώ. Τη συγκεκριμένη προσφορά αποδέχθηκε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο και ανακήρυξε τη σύμπραξη των εταιριών OPAP Investment Limited, Lottomatica Giochi e Partecipazioni S.r.l., Intralot Lotteries Limited και Scientific Games Global Gaming S.?.r.l, ως προσωρινό επιτυχόντα πλειοδότη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση των κρατικών λαχείων.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η συνολική αξία του οικονομικού ανταλλάγματος για το Δημόσιο, σε ονομαστικές τιμές, συμπεριλαμβανομένου του εφάπαξ τιμήματος των 190 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ στη 12ετία, δηλαδή περίπου 125 εκατ. ευρώ κατ' έτος. 

Επίσης με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ, το 2010 τα συνολικά κέρδη του Δημοσίου από τη λειτουργία των κρατικών λαχείων ήταν περίπου 80 εκατ. ευρώ, ενώ τα έτη 2011 και 2012 η πορεία τους ήταν έντονα πτωτική, με τα εκτιμώμενα κέρδη να διαμορφώνονται στα επίπεδα των 60 εκατ. ευρώ κατ' έτος.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, μετά την ολοκλήρωση του οποίου θα υπογραφεί η σχετική Σύμβαση Παραχώρησης, που θα κυρωθεί με νόμο από τη Βουλή (εκτιμάται ότι θα γίνει τον Μάρτιο 2013). 

Ο νέος παραχωρησιούχος θα αρχίσει να λειτουργεί τα κρατικά λαχεία έξι μήνες αργότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Σύμβασης Παραχώρησης για τη μετάβαση στο νέο καθεστώς.

.Κρίσιμες αποφάσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους


Κρίσιμες αποφάσεις για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αναμένεται να λάβει το αυριανό Eurogroup στις Βρυξέλλες, προκειμένου να επιτευχτεί ο στόχος για την μείωση του ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ έως το 2020. 

Το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων ολοκληρώθηκε χθες επιτυχώς, ωστόσο η διαδικασία δεν οδήγησε στον απόλυτο στόχο μείωσης του χρέους και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν 5 δισ. ευρώ που χωρίζουν Eurogroup και ΔΝΤ από το στόχο βιωσιμότητας και ως εκ τούτου από την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 34,4 δισ. ευρώ.

Οι τελικές πολιτικές αποφάσεις για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα ληφθούν στο αυριανό Eurogroup στις Βρυξέλλες , στο οποίο θα μετάσχει και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως το κενό που χωρίζει τις δύο πλευρές θα καλυφθεί μέσα από την αύξηση των κονδυλίων που θα λάβει η Ελλάδα από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 από τα 11 δισ. ευρώ στα 14 δισ. ευρώ, είτε μέσα από την καθολική αποδοχή των προσφορών που κατατέθηκαν στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους, κάτι που θα απαιτούσε δάνειο 13 δισ. ευρώ από 10 δισ. ευρώ που είναι σήμερα διαθέσιμα από τον EFSF. 

Οι επίσημες ανακοινώσεις για την επαναγορά ομολόγων θα γίνουν σήμερα στις 9 το πρωί από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Πάντως, ήδη από χθες οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στην δευτερογενή αγορά καταγράφουν πτώση με το 10ετές ομόλογο να διαπραγματεύεται με επιτόκιο χαμηλότερο του 13%, κάτι που έχει να συμβεί από το 2011.

.Συνάντηση με ξένους δημοσιογράφους


Συνάντηση με 40 δημοσιογράφους από χώρες της Ευρωζώνης είχε το πρωί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απήντησε σε ερωτήσεις για την οικονομική και πολιτική κατάσταση στη χώρα ενώ τους ενημέρωσε και για την πρωτοβουλία του κόμματος κατά του νεοναζισμού, της ρατσιστικής και κοινωνικής βίας.

."Δεν έχω αλλάξει απόψεις, άλλοι έχουν μετακινηθεί", είπε ο Χρ. Ζώης


«Με το χάος δεν μπορώ να συνομιλήσω» είπε ο πρώην εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, διαμηνύοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία.
«Από τη Νέα Δημοκρατία με διέγραψαν για τις απόψεις μου. Εγώ δεν έχω αλλάξει απόψεις. 

Άλλοι έχουν μετακινηθεί. Έκτοτε αγωνιστήκαμε και προσπαθήσαμε πολλοί άνθρωποι να ψάξουμε να βρούμε έναν άλλο δρόμο. Νομίζουμε ότι τον βρήκαμε, δεν έχει δοκιμαστεί αυτός ο δρόμος» δήλωσε σε συνέντευξή του στον Σκάι.

«Είναι πολύ σημαντικό» συνέχισε «να μην παρασύρουμε τους Έλληνες σε ιδεολογήματα, τα οποία δεν έχουν καμία ισχύ. Πρέπει να πούμε στους Έλληνες ότι αυτή η τοποθέτηση περί δολαρίου ισοδυναμεί με έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε και πρόσθεσε: «Να θυμόμαστε ότι αυτές είναι επικίνδυνες ιδέες, οι οποίες οδηγούν στο πουθενά. 

Όσες χώρες δολαριοποίησαν την οικονομία τους, πιστεύοντας ότι θα σωθούν, κατέληξαν στο χάος».
Αναφερόμενος στην υπόθεση του non paper, ο Χρ. Ζώης είπε ότι είχε πιστέψει πως άκουγε την αλήθεια από τον Πάνο Καμμένο, ότι δηλαδή δεν δόθηκε ποτέ το non paper από τον ίδιο. 

«Εγώ δεν έχω στοιχεία. Αυτό όμως που έχω είναι, πριν από ενάμισι περίπου μήνα, μία ανάρτηση στο διαδίκτυο μίας ομάδας νέων επιστημόνων, οι οποίοι μ' έναν τρόπο λίγο συνθηματικό και υπαινικτικό, αλλά σαφή κατά τη βολή του, λέει ότι μέχρι να αναλάβει την πατρότητα του συγκεκριμένου εγγράφου ο φυσικός του πατέρας το υιοθετούμε εμείς» υποστήριξε ο Χρήστος Ζώης, λέγοντας ότι αυτή είναι μία πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί.

.Φόβοι για επιδημία γρίπης των πτηνών στην Ινδονησία


Οι αρχές της Ινδονησίας εντείνουν τους ελέγχους για την πιθανότητα επιδημίας της γρίπης των πτηνών μετά το θάνατο χιλιάδων πουλερικών τους τελευταίους μήνες στην Ιάβα.
Στέλεχος του εξαιρετικά παθογόνου ιού H5N1 πιστεύεται ότι ευθύνεται για τους θανάτους αυτούς, δήλωσε ο Εμίλ Αγκουστιόνο από την Εθνική Επιτροπή Ζωονόσων.

"Εξετάζουμε την πιθανότητα η αρχή της επιδημίας να προήλθε από εισαγόμενο πουλερικό. Αν προήλθε από μία πηγή θα είναι ευκολότερο να την περιορίσουμε", πρόσθεσε.
"Πρέπει να διατηρήσουμε την επαγρύπνησή μας και να αυξήσουμε τα μέτρα βιοπροστασίας για να εμποδίσουμε την διάδοση", τόνισε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ινδονησίας, δεν υπάρχουν προς το παρόν θύματα ανάμεσα στους ανθρώπους. Μετάλλαξη του στελέχους αυτού της γρίπης των πτηνών έχει εντοπιστεί στο Βιετνάμ, την Καμπότζη, το Νεπάλ, την Ινδία, το Μπανγκλαντές, το Μπουτάν, την Ιαπωνία και το Χονγκ Κονγκ. 

.Ίχνη δηλητηρίου βρέθηκαν στα λείψανα του Οζάλ, ωστόσο ασαφή τα αίτια θανάτου του


Ίχνη δηλητηρίου βρέθηκαν στα λείψανα του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, όμως τα αίτια του θανάτου του παραμένουν ασαφή, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σήμερα επικαλούμενα τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Φήμες υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό πως ο Οζάλ, που πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1993 σε ηλικία 65 ετών, είχε δολοφονηθεί από το "βαθύ κράτος" της Τουρκίας, εξαιτίας των προσπαθειών του να επιλύσει το Κουρδικό ζήτημα. Ο Οζάλ επέζησε απόπειρας δολοφονίας το 1988.

Το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο της Τουρκίας ολοκλήρωσε τη νεκροψία χθες Τρίτη και τα αποτελέσματά της θα σταλούν στους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

"Στα λείψανα του Οζάλ εντοπίστηκε δηλητήριο, όμως οι ειδικοί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν αν αυτό προκάλεσε το θάνατό του", μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.