.Open Malls σε 5 πόλεις

Με στόχο την ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων αλλά και της ενίσχυσης των τοπικών εμπορικών συλλόγων, το υπουργείο Ανάπτυξης προτίθεται έως το τέλος του μήνα να προκηρύξει ανοιχτό διαγωνισμό για την δημιουργία μικρών ανοικτών εμπορικών κέντρων στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το open mall θα δημιουργηθεί στο Μοναστηράκι , η χωρητικότητα σε καταστήματα δεν θα ξεπερνάει τα 50, θα συμπεριλαμβάνονται, χώροι στάθμευσης, χώροι ψυχαγωγίας παιδιών και πρασίνου. 

Η υλοποίηση και συντονισμός των ενεργειών για τη δημιουργία του τοπικού mall θα γίνει σε συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ το κόστος μελέτης και υλοποίησης αναμένεται να φθάσει τα 2 εκ. Ευρώ. 

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός μιλώντας στην Νικολέτα Αυλωνίτη, τόνισε πως στόχος του προγράμματος είναι τόσο η τόνωση της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας όσο και η ενίσχυση του ανταγωνισμού.

Θετικά υποδέχεται ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας την πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης, εν μέσω κρίσης και λουκέτων εμπορικών καταστημάτων του κέντρου. Ο πρόεδρος των καταστημάτων Μοναστηρακίου και αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Νίκος Κουγιουμτζής, μίλησε στη Νικολέτα Αυλωνίτη.

.Σχέδιο επιστροφής στις αγορές

Στα επιχειρήματα υπέρ της επιστροφής της Ελλάδας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Στέλιος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Financial Times.
Μία «σταδιακή» επιστροφή θα επιτρέψει την επαναδημιουργία μίας καλά λειτουργούσας αγοράς ομολόγων και θα ενθαρρύνει την επιστροφή μακροπρόθεσμων επενδυτών. «Είναι το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας -όχι το παρελθόν- που πιστεύουμε ότι θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας, όταν οι θεσμικοί επενδυτές θα αξιολογήσουν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίων», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ σημείωσε ότι η επάνοδος στις αγορές θα επικεντρωθεί, τουλάχιστον αρχικά, στην επαναδημιουργία του βάθους και της ρευστότητας της ελληνικής αγοράς ομολόγων με μικρές εκδόσεις ομολόγων.
Οι εταίροι της Ελλάδας «θέλουν επίσης να δουν την Ελλάδα να αποκτά και πάλι πρόσβαση στις αγορές με έναν αξιόπιστο και μόνιμο τρόπο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι τρέχουσες υποχρεώσεις της χώρας για την εξυπηρέτηση του χρέους της είναι χαμηλές και θα βελτιωθούν περαιτέρω με τις αναμενόμενες αλλαγές στους όρους του προγράμματος διάσωσης.
Επιπλέον, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, η Ελλάδα «θα επιτύχει πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που θα προκαλέσει θετική έκπληξη και επιστρέφει στην ανάπτυξη το 2014». Αυτά «είναι χαρακτηριστικά, που οι περισσότερες χώρες, αναπτυγμένες και αναδυόμενες, θα ζήλευαν», σημείωσε ο ίδιος.
Ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι οι μεσοπρόθεσμες εκδόσεις θα βοηθήσουν «να τονιστεί η συγκριτική αξία των ελληνικών κρατικών ομολόγων, να διευκολυνθούν οι εκδόσεις τίτλων από επιχειρήσεις και τράπεζες, όλα με την προοπτική να ανοίξει ο δρόμος για μία πιο εκτεταμένη επιστροφή στις αγορές».
Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τον χρόνο της επιστροφής στις αγορές, δηλώνοντας μόνο ότι ο ΟΔΔΗΧ είναι «έτοιμος να κάνει όλα τα αναγκαία βήματα για τη σταδιακή επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, όταν οι συνθήκες είναι ώριμες».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

.Ζήτησε «ανοιχτή συζήτηση»

Στο θέμα της επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από τη Βρετανία στην Ελλάδα, επανήλθε σήμερα ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε στην Εθνική Πινακοθήκη της Αγγλίας, ο διάσημος ηθοποίος, ζήτησε να διεξαχθεί «ανοιχτή συζήτηση» για την μοίρα των αρχαίων μνημείων, που εκλάπησαν από τον Βρετανό διπλωμάτη Λόρδο Έλγιν πριν από 200 χρόνια, αναφέρει χαρακτηριστικά τηλεγράφημα του Associated Press.

Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων τάχθηκε και ο έτερος πρωταγωνιστής της ταινίας, Μπιλ Μάρει, ο οποίος ανέφερε με σκωπτικό ύφος: «Είχαν μια καλή ζωή στο Λονδίνο. Αλλά το Λονδίνο γέμισε κόσμο. Υπάρχει πολύς χώρος πίσω στην Ελλάδα». 

.Ο Ομπάμα χαιρετίζει τη συμφωνία στην Κύπρο

 Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρετίζει τη σημερινή συμφωνία στην Κύπρο, συγχαίρει τους «δύο ηγέτες» στο νησί για το «θάρρος και το όραμά» τους, καθώς και τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, Σαμαρά και Ερντογάν, για τον «εποικοδομητικό ρόλο» τους.

Επίσης, σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Ομπάμα καλωσορίζει την πρόταση του προέδρου Αναστασιάδη για «τολμηρά και καινοτόμα» Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), δίνοντας έμφαση στο θέμα της Αμμοχώστου και επαναλαμβάνοντας τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για υποστήριξη στην άσκηση των «κυριαρχικών δικαιωμάτων» της Δημοκρατίας της Κύπρου, με σκοπό την εξερεύνηση και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα και οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσορίζουν τη σημερινή συνάντηση των δύο Κυπρίων ηγετών, Νίκου Αναστασιάδη και Ντερβίς Έρογλου, και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων σχετικά με ένα διακανονισμό στη Κύπρο, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών», όπως σημειώνεται, προσθέτοντας ότι «η κοινή δήλωση που συμφωνήθηκε από τους δύο ηγέτες αντανακλά ένα πνεύμα συμβιβασμού και θέτει γερά θεμέλια για τις συνομιλίες».

.Προβληματισμός στην ΕΛΑΣ για την παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Κώστα Σακκά

Φόβους για πιθανή δραστηριοποίηση του 30χρονου Κώστα Σακκά, με συμμετοχή σε τρομοκρατική δράση, εξέφρασε σήμερα ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων από τον 30χρονο, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός δήλωσε στεναχωρημένος πάρα πολύ για την εξέλιξη της υπόθεσης του Σακκά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς, από τη μία τους πιάνουμε και από την άλλη, τους αφήνουν ελεύθερους».

Στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Σακκάς αποφάσισε να βγει στην παρανομία και γιατί σήμερα έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 15.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί μεταξύ των άλλων περιοριστικών όρων, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος μετά και την τελευταία σύλληψή του.

.Β. Κεγκέρογλου: Είναι ζήτημα ωρών και ημερών, η απονομή σύνταξης για διαδοχική ασφάλιση από τα μέσα του 2015

Ζήτημα «ωρών και ημερών» θα είναι από τα μέσα του 2015 η απονομή της σύνταξης για διαδοχική ασφάλιση και «όχι μηνών ή ετών, όπως είναι σήμερα, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου κάθε εργαζόμενου» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου. 

«Η ψηφιοποίηση θα μας λύσει τα χέρια, θα είναι η οριστική λύση του ζητήματος» σημειώνει προσθέτοντας, πάντως, ότι έως τότε «επειδή είναι σημαντικό το διάστημα, υπάρχει ανάγκη για παρέμβαση στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες απονομής της σύνταξης, κυρίως όσον αφορά την περίπτωση της διαδοχικής ασφάλισης».

Ο υφυπουργός Εργασίας εκτιμά: «Χρειάζεται παρέμβαση στο συγκεκριμένο θέμα της διαδοχικής ασφάλισης, όπως επίσης και η μεγαλύτερη δυνατή εναρμόνιση των ισχυόντων. Αυτό θα μας δώσει λύσεις και στην απονομή της προσωρινής σύνταξης... 

Επεξεργασίες υπάρχουν, προτάσεις έχουν κατατεθεί, θεωρώ, δηλαδή, ότι θα προχωρήσει. Σταδιακά, από την άνοιξη θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν να κάνουν με τη θεώρηση των βιβλιαρίων, τον Νοέμβριο υπολογίζουμε ότι θα έχουν ψηφιοποιηθεί όλα τα ταμεία έως το 1994, οι ασφαλιστικές εισφορές, ο ασφαλιστικός βίος όλων των εργαζομένων και μέχρι τα μέσα του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο».

.Ευ. Βενιζέλος: Μεγάλη ευκαιρία για εμάς να παρουσιάσουμε τα βήματα προς την υλοποίηση των προτεραιοτήτων μας

 «Αυτό είναι το πρώτο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων υπό την ελληνική Προεδρία. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για εμάς να παρουσιάσουμε, όχι μόνο τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας, αλλά και τις πρώτες μας προσπάθειες και τα βήματα προς την υλοποίηση των προτεραιοτήτων αυτών» δήλωσε ο προεδρεύων του συμβουλίου και αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, σήμερα, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το πιο κρίσιμο θέμα του σημερινού συμβουλίου είναι η συζήτηση για το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι. Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα, όχι μόνο για τα περιβαλλοντικά, αλλά και για τα θεσμικά θέματα, διότι θα πρέπει να εφαρμοστεί η συνθήκη και να αποσαφηνιστεί το πεδίο των αρμοδιοτήτων μεταξύ του συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

.Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στη Β. Ελλάδα

Με ενίσχυση των μπλόκων που ήδη έχουν στηθεί αλλά και δημιουργία νέων κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Β. Ελλάδας, προχωρώντας ταυτόχρονα σε νέο γύρο διαβουλεύσεων με στελέχη της κυβέρνησης.

 Ήδη, στον δρόμο προς την Αθήνα βρίσκεται αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας», προκειμένου να έχει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ επιδιώκεται συνάντηση για αύριο και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας Κώστας Λιολιόπουλος.

Στο μπλόκο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, οι αγρότες τηρούν στάση αναμονής και δεν αποκλείεται να προβούν σε κάποιου είδους συμβολική κινητοποίηση εντός της ημέρας. Στη Θεσσαλία, οι αγρότες έχουν προαναγγείλει για την Πέμπτη, στις 3 το μεσημέρι, την πραγματοποίηση νέου πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου, επιδιώκοντας συστράτευση και εργαζομένων από άλλους κλάδους.

Και ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας κάλεσε τους κτηνοτρόφους να πυκνώσουν τα μπλόκα συμπαρατασσόμενοι με τα αιτήματα των αγροτών

.Αρχίζουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό

Με συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, αρχίζει η νέα φάση των συνομιλιών για συνολική λύση του Κυπριακού. 

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης διαμηνύει ότι είναι αποφασισμένος να χειριστεί με ανοιχτό πνεύμα τη νέα διαδικασία των συνομιλιών.

Η σημερινή συνάντηση Αναστασιάδη- Έρογλου θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και σε αυτήν οι δύο άνδρες, θα επικυρώσουν το κοινό ανακοινωθέν με βάση το οποίο θα γίνουν οι συνομιλίες, οι οποίες στο εξής θα γίνονται από τους διαπραγματευτές, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι. 

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντώνται, όταν κρίνεται αναγκαίο από την πορεία των συνομιλιών.
Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Ρωσία, Γαλλία, αλλά και οι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν αναμένεται να προβούν σε ενθαρρυντικές, για τη νέα διαδικασία, δηλώσεις.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.