.Δεν θα υπαρξει άλλη μείωση του κατώτερου μισθού


Δεν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού διαβεβαιώνει κατηγορηματικά  ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης.

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας προσθέτει, ότι «ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός και στα σημερινά επίπεδα τουλάχιστον έως το 2017 οπότε και μετά το τέλος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα εφαρμοσθεί ο νέος μηχανισμός υπολογισμού του».

«Σε λίγες ημέρες η Ελλάδα θα αποκτήσει μια νέα διαδικασία προσδιορισμού του κατώτατου μισθού, στο πρότυπο που ακολουθούν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες» αναφέρει ο κ. Βρούτσης και τονίζει, ότι η «νέα διαδικασία θα βασίζεται σε έναν ευρύ και εξαντλητικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και - για πρώτη φορά - στις τεχνοκρατικές προτάσεις των επιστημονικών φορέων της χώρας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας «ο νέος μηχανισμός διαμόρφωσης επιτυγχάνει ένα διπλό στόχο:

- Την κατοχύρωση ενός κατώτατου (απαράβατου) ενιαίου ορίου αμοιβών για όλη τη χώρα, ως «δίχτυ προστασίας» των εργαζομένων, πάνω από το οποίο όμως θα μπορούν εργοδότες και εργαζόμενοι να συμφωνούν όποιες αμοιβές θέλουν

- Την αύξηση της απασχόλησης, την καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων

Ο νέος μηχανισμός θα εφαρμοστεί μετά το τέλος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος (από το 2017) και μέχρι τότε θα παραμείνει σταθερός στα σημερινά επίπεδα».

.Η τρόικα μπλόκαρε το deal Εθνικής-Eurobank


Στη διεμβόλιση του deal Eθνικής-Eurobank προχώρησε τελικά η τρόικα. Σε λίγη ώρα αναμένεται να εκδοθεί από την τράπεζα της Ελλάδος, ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρεται ότι ως τις 30 Απριλίου θα πρέπει να δρομολογηθούν 4 διαφορετικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, από τις τράπεζες, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς και Αlpha.

Η τρόικα προχώρησε στη ματαίωση στης ενιαίας ανακεφαλαιοποίησης των δύο τραπεζών καθώς εκτιμούσε ότι το συνολικό κόστος, θα ήταν 2 δισ υψηλότερο σε σχέση με τους αρχικούς της υπολογισμούς.

Πλέον η Eurobank θα πρέπει να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της, προκειμένου να προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τις εκτιμώμενες κεφαλαιακές ανάγκες να υπολογίζονται στα 6,5 δισ ευρώ. 

Η Εθνική κατέχει το 84% της Eurobank και θα πρέπει στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής. Το συνολικό ποσό της ιδιωτικής συμμετοχής υπολογίζεται σε 650 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το ΤΧΣ θα καλύψει τα υπόλοιπα 5,9 δισ. 

Ανώτατη τραπεζική πηγή,ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία αυτή δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο ούτε για τους επενδυτές ούτε για τους καταθέτες, ότι δεν υπάρχει περίπτωση διαχωρισμού σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, και ότι η τράπεζα θα είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη, γεγονός που συνεπάγεται τη διασφάλιση όλων των εμπλεκομένων πλευρών. 

Κύκλοι προσκείμενοι στην Εθνική Τράπεζα, δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις, και τόνιζαν ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε ύστερο χρόνο.

.«Αντίο» στα πλέι οφ είπε ο Παναθηναϊκός


«Αντίο» στα πλέι οφ είπε ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός, που μένει εκτός Ευρώπης καθώς σε ένα ακόμη ματς στην έδρα του δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Μετά την ήττα από τον Πλατανιά, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να νικήσουν ούτε τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, με τον οποίο αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) στο προτελευταίο χρονικά ματς της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ολυμπιακός δεν...χαρίστηκε στον Πλατανιά, επικράτησε με 4-0 στα Περιβόλια κι έβαλε σε μπελάδες του Κρητικούς, που θέλουν οπωσδήποτε ένα βαθμό στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για να παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα. Ο Αμπντούν στο 20΄ άνοιξε το σκορ, στο 62΄ ο Φουστέρ έκανε το 2-0, στο 80΄ ο Μήτρογλου το 3-0 και στην τελευταία φάση του αγώνα ο Βλαχοδήμος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Μεγάλη νίκη μέσα στην Τρίπολη επί του Αστέρα με 1-0 πήρε η Ξάνθη και παραμένει γερά στο παιχνίδι της κατάκτησης της 5ης θέσης. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στην ακριτική ομάδα πέτυχε στο 17΄ ο Φλίσκας με ατομική προσπάθεια.

«Ζωντανός» στο παιχνίδι της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα έμεινε ο Πανθρακικός, μετά τη νίκη του με 3-1 επί του ΟΦΗ στην Κομοτηνή.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.