.Για "πρωτοφανή αλαζονεία" κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα ο Ε. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι "πρακτικά απολύτως αδύναμη".

Άμεσες εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό "καθαρά, υπεύθυνα και συγκεκριμένα, για το πού πορεύεται η χώρα" ζητά εκ νέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για "*πρωτοφανή αλαζονεία*" επειδή δεν έχει απαντήσει ακόμη στη σχετική ερώτησή του στη Βουλή. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανήλθε σήμερα για τέταρτη φορά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι "*ρητορικά αυτάρεσκη και πρακτικά απολύτως αδύναμη*, κινείται ερήμην της Βουλής και αγνοεί τα κόμματα και όσους χειρίστηκαν προηγούμενες φάσεις της διαπραγμάτευσης, ενώ δεν ενδιαφέρεται για ένα στοιχειώδες επίπεδο εθνικής συναίνεσης κα... περισσότερα »

.Τσίπρας προς βουλευτές του: Ή ψηφίζετε ή πέφτουμε

Όπως φαίνεται το τελευταίο χαρτί του Τσίπρα για να συγκρατήσει το χαμό που γίνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι το δίλημμα ή ψηφίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές τη συμφωνία ή παίρνουν την ευθύνη όσοι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να τον ρίξουν.

 Αυτό το έχει διαμηνύσει από την πρώτη στιγμή και κατέστη σαφές και το Σαββατοκύριακο στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Διόλου τυχαία σήμερα το πρωί ο Στάθης Λεουτσάκος της Αριστερής Πλατφόρμας – θεωρείται μάλιστα ο υπαρχηγός της και ουσιαστι...περισσότερα »

.Κάθε μέρα χωρίς συμφωνία, χάνονται 22,3 εκ. ευρώ από το Α.Ε.Π. υποστηρίζει η ΕΣΕΕ

 Κάθε μέρα που περνάει, μέχρι να επιτευχθεί η συμφωνία της χώρας μας με τους πιστωτές, χάνονται 22,3 εκ. ευρώ από το Α.Ε.Π. της χώρας, κάθε 24 ώρες κλείνουν 59 επιχειρήσεις και μειώνεται η πλήρης απασχόληση κατά 613 θέσεις εργασίας.

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και προσθέτει ότι η τελική συμφωνία, "έστω και ως... μέτρια να χαρακτηριστεί ή κατώτερη των προσδοκιών, θεωρείται βέβαιο πως θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία, να λειτουργήσει ως ελατήριο, αφού η αγορά θα αφεθεί επιτέλους ελεύθερη να δουλέψει, τους υπόλοιπους μήνες του 2015".

Η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι η αγορά βρίσκεται σε ακινησία, οι ενέσεις ρευστότητας δεν μπορούν να την συνεφέρουν και "πλέον θέλει "μετάγγιση αίματος" τουλάχιστον 25 δις ευρώ για να επανεκκινήσει, αφού οι απώλειες του πρώτου πενταμήνου δύσκολα θα αναπληρωθούν μέσα στο 2015". 

Μάλιστα υπενθυμίζει ότι την τελευταία πενταετία, σημειώθηκε πτώση του κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο -26,2%, στο χονδρικό -37,1% και στα αυτοκίνητα -61,9%. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέστη οριακά πλεονασματικό κατά 0,9% του Α.Ε.Π. το 2014, με τις εισαγωγές και τις εξαγωγές αγαθών να εμφανίζουν άνοδο κατά 4,7%, και 4,9% αντίστοιχα.

.Γιατί οι Ευρωπαίοι πιέζουν την Ελλάδα για δημοψήφισμα

*Τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα πρέπει να αντισταθεί σε ένα δημοψήφισμα εξηγεί ο επικεφαλής του Συμβουλίου για την Παγκόσμια Ανάπτυξη του Μπαράκ Ομπάμα, Μομάμεντ Ελ Εριάν, ερμηνεύοντας την αντιστροφή των Ευρωπαίων απέναντι στο ζήτημα σε αντίθεση με την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου το 2011.*

 Με άρθρο του στο Bloomberg, ο οικονομικός σύμβουλος της Allianz υπενθυμίζει τις αντιδράσεις που είχε πυροδοτήσει η πρόταση του τότε πρωθυπουργού το 2011 που τον ανάγκασαν να πάρει πίσω τις όποιες σκέψεις για δημοψήφισμα. «Την τελευταία εβδομάδα το σκηνικό αντιστράφηκε: Οι Ευρωπαίοι, με π... περισσότερα »

.Ρήξη με τους δανειστές ζητούν πέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

«Έφτασε η ώρα της αλήθειας» τονίζουν στην πρόσκληση που απευθύνουν πέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην ΕΣΗΕΑ, και στην οποία τίθεται επί τάπητος το ενδεχόμενο ρήξης με τους δανειστές. 

«Η µόνη διέξοδος είναι η επιλογή της ρήξης µε τους δανειστές με στάση πληρωµών των δόσεων, µέτρα περιορισµού της «ελευθερίας» φυγής κεφαλαίων, δηµόσιο έλεγχο στις τράπεζες, φορολόγηση του κεφαλαίου και των πλούσιων για την χρηµατοδότηση φιλολαϊκών µέτρων, υποστήριξη αυτής της πολιτικής µε κάθε αναγκαίο µέσο, ακόµη και µε ενδεχόµενη ρήξη µε την ΟΝΕ» αναφέρεται για την ... περισσότερα »

.''ΧΑΜΕΝΗ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ''...

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για την επίτευξη μιας συμφωνίας ...
εξαπέλυσε την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ, καλώντας την να σοβαρευτεί και να σταματήσει να αιχμαλωτίζει το μέλλον της χώρας.


Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «άλλη μια εβδομάδα πέρασε με την κυβέρνηση χαμένη μέσα στις αντιφάσεις και τις παλινωδίες της διαπραγμάτευσης που κάνει με τους μέσα, δηλαδή με τον εαυτό της και όχι με τους έξω, στο μεταξύ ο χρόνος τελειώνει και όλα τα οικονομικά μεγέθη της χώρας επιδεινώνονται διαρκώς».

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, «οι δήθεν απειλές του τύπου "δεν πληρώνω" και "θα κάνω δημοψήφισμα" αντιστρέφονται και δίνουν τελικά την εντύπωση μιας φτηνής μπλόφας για εσωτερική κατανάλωση» και καλεί την κυβέρνηση, εάν είναι δυνατόν, «να σοβαρευτεί, να ενημερώσει ουσιαστικά τη Βουλή, να σταματήσει να αιχμαλωτίζει το μέλλον της χώρας μέσα στις δικές της κομματικές σκοπιμότητες».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.