.Σαρωτικές αλλαγές και προσλήψεις προανήγγειλε ο Τ. Κουράκης

Σε σειρά αλλαγών που θα ισχύσουν από την εφετινή χρονιά προτίθεται να προχωρήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, οι μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις χωρίς την Τράπεζα Θεμάτων η οποία καταργείται, ενώ καταργούνται και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στην ανώτατη εκπαίδευση. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας τόνισε ότι όλες οι δεσμεύσεις που έχει λάβει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρηθούν και πρόσθεσε ότι οι πόρτες του υπουργείου θα ... περισσότερα »

.Ομπάμα σε Τσίπρα: Στηρίζω την προσπάθεια της Ελλάδας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν αρωγός στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να ξεφύγει από την πολιτική της λιτότητας, διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Ομπάμα είπε στον κ. Τσίπρα ότι η στήριξη αυτή θα εκφραστεί και στην πράξη μέσω της συνεργασίας των υπουργείων Οικονομικών των δύο χωρών.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος σημείωσε ότι και η Ευρώπη πρέπει να ξεφύγει από την πολιτική λιτότητας, κάτι που έκαναν και οι ΗΠΑ, και να υιοθετήσει μια ισχυρή αναπτυξιακή ατζέντα.

Ο κ. Ομπάμα συνέστησε στον κ. Τσίπρα να ξεκουραστεί μετά την εκλογική εκστρατεία γιατί θα χρειαστεί δυνάμεις για τη συνέχεια. 

Είναι δύσκολο, λόγω των συνθηκών, του απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ο κ. Ομπάμα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα καταφέρει και να ξεκουράζεται και είπε στον κ. Τσίπρα ότι «και εγώ νέος ξεκίνησα και τώρα έγιναν γκρίζα τα μαλλιά μου»

.Φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΠΕ, ανήγγειλε ο νέος υπουργός Ενέργειας

Την κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου και της διαδικασίας περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και των ΕΛΠΕ, ανήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην τελετή παραλαβής του υπουργείου από τον τέως υπουργό Γιάννη Μανιάτη και την απερχόμενη πολιτική ηγεσία.

Αναφερόμενος δε, στα θέματα των διεθνών ενεργειακών σχέσεων τόνισε: «δεν προτιθέμεθα να είμαστε δορυφόροι κανενός». Συνέδεσε το συγκεκριμένο θέμα με την αντίδραση της κυβέρνησης χθες στην έκδοση ανακοίνωσης από την ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Ο κ. Λαφαζάνης στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στην ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, επισημαίνοντας ότι «η κρίση χρέους δεν είναι στην ουσία κρίση χρέους, το χρέος αξιοποιείται από τις νεοαποικιακές δυνάμεις της ΕΕ, προκειμένου να κατεδαφίσουν τα πάντα στη χώρα, η πραγματική κρίση είναι η παραγωγική διάλυση και υποβάθμιση της χώρας».

Έδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της λαθρεμπορίας στην αγορά καυσίμων, καθώς και στην ενεργειακή επάρκεια, ασφάλεια και σε προσιτές τιμές για να δουλέψει ανταγωνιστικά η οικονομία και να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά

.Ν. Χουντής: Δεν συμφωνούμε με το πνεύμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

«Δεν συμφωνούμε με το πνεύμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο έχει δυσμενείς επιπτώσεις όχι μόνο στα αγροτικά όσο αφορά την οικονομία της δικής μας χώρας, αλλά και γενικότερα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής. 

«Ανάλογες αντιδράσεις, λόγω των συνεπειών των κυρώσεων, έχουν και άλλες χώρες της ΕΕ» σημειώνει ο κ. Χουντής και προσθέτει: «Τις ενστάσεις μας, επί της ουσίας πια θα τις διατυπώσει στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. 

Υπάρχει μια βιασύνη ορισμένων κρατών-μελών, αυτή η βιασύνη αποτυπώθηκε στη δήλωση με την οποία η νέα ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της... καθώς εξεδόθη ανακοίνωση-δήλωση των αρχηγών των κρατών, χωρίς να ενημερωθεί η Ελλάδα ή χωρίς να πάρουν τη γνώμη του Έλληνα πρωθυπουργού. Ήξεραν ότι είμαστε σε μεταβατική κατάσταση και μπορούσε να ληφθεί υπόψη και η γνώμη του πρωθυπουργού», τονίζει ο κ. Χουντής.

.Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και των υπουργών Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της αυριανής επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έρχεται στην Αθήνα για να ανιχνεύσει τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης έναντι των δανειστών. 

Συζητήθηκεί επίσης και η προετοιμασία ενόψει της επίσκεψης, την Παρασκευή του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζει έναν πλήρη φάκελο, τον οποίο θα έχει έτοιμο σύντομα, προκειμένου να διαπραγματευθεί σε νέα βάση, με γνώμονα τις προγραμματικές της διακηρύξεις.

.Γιατί ο Τσίπρας άφησε εκτός κυβέρνησης το Γιάννη Μηλιό

Μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αναρωτιούνταν πώς είναι δυνατόν να μην συγκαταλέγεται στο νέο υπουργικό συμβούλιο το όνομα του Γιάννη Μηλιού. 

Ο οικονομολόγος που έμεινε εκτός κυβερνητικού σχήματος, είναι ο ίδιος άνθρωπος που από ως τομεάρχης Οικονομικών μαζί με τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Γιώργο Σταθάκη συνέταξαν όλο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

*Του Νίκου Ανδριόπουλου* Εν πρώτοις, ο κ. Μηλιός φέρεται να είχε εκφράσει κάποιες αμφιβολίες για την τοποθέτηση του Γιάννη Βαρουφάκη στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών. Ω... περισσότερα »

.«Ήρθαμε να δημιουργήσουμε και όχι να κατεδαφίσουμε»

Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να γίνει το όχημα για ανασυγκρότηση και διέξοδο από την κρίση, καθώς το κύριο πρόβλημα της χώρας είναι η παραγωγική ερήμωση και διάλυσή της, τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

«Δεν ήρθαμε εδώ για να κατεδαφίσουμε αυτά που έχουν γίνει, αλλά να δημιουργήσουμε, και κυρίως να επιδιώξουμε μία συνολικότερη αλλαγή προσανατολισμού του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι θα καταβλη... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.