.Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός για κάθε φορολογούμενο

Προστασία από κατασχέσεις θα παρέχει ένας ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός για κάθε οφειλέτη έως του ποσού των 1.500 ευρώ. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία που προβλέπει ακατάσχετό όριο 1.500 ευρώ για έναν λογαριασμό μισθοδοσίας ή άλλον τραπεζικό λογαριασμό για κάθε πολίτη, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πρόκειται να δημιουργήσει ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS, εντός των επόμενων ημερών, όπου όλοι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία του λογαριασμού αυτού. 

Οι φορολογούμενοι θα δηλώνουν τα στοιχεία του λογαριασμού (ΙΒΑΝ) και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα ενημερώσει τις τράπεζες, προκειμένου να υπάρξει προστασία του από κατασχέσεις είτε για οφειλές προς το δημόσιο, είτε για ιδιωτικά χρέη. 
Σημειώνεται ότι, προτεραιότητα ως ακατάσχετος λογαριασμός έχει ο λογαριασμός μισθοδοσίας, ενώ αν δεν υπάρχει τέτοιος λογαριασμός, μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος.

.«Πανστρατιά για την Ελιά»

Πρόσκληση «συσπείρωσης και ενότητας όλων των δυνάμεων και των προσώπων του χώρου, χωρίς δισταγμούς και προκαταλήψεις» απευθύνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωσή του στα "ΝΕΑ". 

Η πρόσκληση γίνεται ενόψει του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, «έδειξαν τις βαθιές και ζωντανές ρίζες της δημοκρατικής παράταξης».
«Το ΠΑΣΟΚ που εκφράζεται και αγωνίζεται μέσα απο το ψηφοδέλτιο της Ελιάς στις ευρωεκλογές, έθεσε το ζήτημα: να διασφαλιστεί η προοδευτική σταθερότητα της χώρας με εγγυητή μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη, προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η ανάπτυξη, με βασικό κριτήριο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίες σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας. 
Οπως επίσης, να κατοχυρωθεί η κοινωνική προστασία των αδύναμων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.
Τονίζει, τέλος, τη «συνταγματική υποχρέωση να αγωνιστούμε κατά των εκφραστών του ναζισμού και της βίας».
Το σεβασμό και τη σιωπή του Ευάγγελου Βενιζέλου ζητεί την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Σπίρτζης, χρεώνοντάς του προσπάθεια καπελώματος των δυνάμεων της Δημοκρατικής Παράταξης, με αφορμή χθεσινές του δηλώσεις ότι σε επιμελητήρια, συνδικάτα, σωματεία και ομοσπονδίες ψηφίζονται τα ψηφοδέλτια παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ.
"Επιλέξαμε μια ανεξάρτητη πορεία στην κοινωνία. Δεν γίναμε κυβερνητικά φερέφωνα", είπε μεταξύ άλλων ο κος Σπίρτζης. 

.Επίθεση εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και δημοσκόπων

Νέα εμφάνιση Πάγκαλου, ο οποίος επιτέθηκε στους επικριτές του για τις αναφορές του εναντίον της Ρένας Δούρου αλλά και σε ΣΥΡΙΖΑ και δημοσκόπους. Για τους τελευταίους είπε στον ΒΗΜΑ FM ότι «το ΠΑΣΟΚ τους μοίραζε κακώς λεφτά» και τώρα «φτύνουν εκεί που τρώγαν». Ο κ. Πάγκαλος, εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνετρίβη στο δήμο και την περιφέρεια της Αθήνας αφού οι ψήφοι που συγκέντρωσε ήταν πολύ λιγότεροι από τις εκλογές του 2012, ενώ χαρακτήρισε μικροαστικό καθωσπρεπισμό τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για την κα Δούρου.

.Κλίμα έντασης στον Πειραιά

Απολύτως βέβαιος ότι η Χρυσή Αυγή στον Πειραιά απορροφήθηκε από το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Μιχαλολιάκος, εντείνοντας τον καταγγελτικό του λόγο. 
Από την πλευρά του, ο κος Μώραλης κάνει λόγο για συκοφαντίες, και σήμερα θα μεταβεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά για να ενημερωθεί για τις καταγγελίες και την έναρξη των ερευνών.

.«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διχάζουν τον λαό»

"ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διχάζουν τον ελληνικό λαό, επενδύοντας στην πόλωση και την τεχνική όξυνση", ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης στην αποψινή του προεκλογική συγκέντρωση της ΔΗΜΑΡ στο Μοναστηράκι.
"Όσο λάθος είναι το δίλημμα ΝΔ ή περιπέτεια άλλο τόσο λάθος είναι το δίλημμα Μέρκελ η ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε ο κ. Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει χειρότερη πολιτική από τα ψεύτικα διλήμματα και μια κακέκτυπη έκδοση ενός νέου δικομματισμού.
Δεν αξίζει στην Ελλάδα ο εγκλωβισμός σε τέτοια διλήμματα κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

.Δωρεάν πρόσβαση στο ΠΕΔΥ

Δωρεάν πρόσβαση στις μονάδες υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας έχουν όλοι οι πολίτες που έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και παράλληλα στα νοσοκομεία θα γίνονται δεκτοί ως επείγοντα περιστατικά, επισήμανε σε συνέντευξη του ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας.

Ο κ. Μπέζας ανέφερε επίσης, ότι έχει παραταθεί για έναν χρόνο, έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2015, η ισχύς των βιβλιάριων υγείας των ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ.

.Η επανεμφάνιση του Λαλιώτη προκαλεί… συνειρμούς

Συνειρμούς και… σκέψεις προκαλεί η εμφάνιση του Κώστα Λαλιώτη στην εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες στο Γκάζι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελιάς Παντελής Καψής.
Ο άλλοτε επικοινωνιακός εγκέφαλος του ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες, έχει αποτραβηχτεί τα τελευταία χρόνια από την κεντρική πολιτική, το όνομά του ωστόσο μνημονεύεται κάθε φορά που το Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου αντιμετωπίζει δραματικά προβλήματα, όπως συμβαίνει σήμερα.

Η “επιστροφή” Λαλιώτη συνδέεται, σύμφωνα με πολλούς, με τις διεργασίες που αναμένονται στον χώρο της Κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που η Ελιά υποστεί δραματική ήττα στις ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.