.Ο πειρασμός των τριπλών εκλογών του 2014...

Το σενάριο κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ, στις επικείμενες διπλές εκλογές του επόμενου Μαΐου, αναγκάζει το Μαξίμου να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών (και εθνικές εκλογές, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις ... αυτοδιοικητικές τον Ιούνιο του 2014). Συνεργάτες του Α. Σαμαρά αρνούνται να μπουν σε αυτή τη συζήτηση και υποστηρίζουν ότι ο εκλογικός σχεδιασμός είναι κάτι που δεν τους απασχολεί σε αυτή τη φάση, παραδέχονται ωστόσο ότι η σταθερά δημοσκοπική πτώση του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά της ΔΗΜΑΡ αλλά και την αδυναμία της Ν.Δ. να «πάρει» κεφάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι...περισσότερα »

.Καλοκαίρι και... καταχνιά σ' ολόκληρη την Ελλάδα!

Στην αυλή της ταβέρνας του χωριού, οι παρέες λιγότερες από τα προηγούμενα καλοκαίρια. Και τα τραπέζια με λιγότερες, πιό οικονομικές παραγγελίες.«Έχει έρθει κόσμος, αλλά δεν βγαίνει όσο παληά. Τρώει τα βράδια στο σπίτι. Μετράει και το πεντάευρω...» αποφαίνεται η φίλη ταβερνιάρισα, αδιάψευστη...στατιστικολόγος και «δημοσκόπος» του όμορφου ορεινού αρκαδικού χωριού. Και οι κουβέντες αλλιώτικες.

Λιγότερα τα συνήθη χωριάτικα κουτσομπολιά και οι καλοπροαίρετες «κακίες» μεταξύ των ντόπιων μόνιμων κατοίκων και των «πρωτευουσιάνων» που ήρθαν στο χωριό για φθηνές διακοπές στα πατρικά και τα εξ...περισσότερα »

.Τριπλάσιες από τα κέρδη οι ζημιές στη βιομηχανία αναψυκτικών

Αντιμέτωπη με ασθενική ζήτηση, για ακόμη μία χρονιά, βρίσκεται το 2013 η ελληνική βιομηχανία αναψυκτικών, χυμών και εμφιαλωμένων νερών, η οποία το 2012, σε συνθήκες πτώσης της συνολικής παραγωγής της, κατέγραψε μειωμένες, σε σύγκριση με το 2011, ζημιές.

Ωστόσο οι εξελίξεις ανά κατηγορία προϊόντων διαφοροποιούνται, ενώ παρά τις συνολικές ζημιές του τομέα αρκετές επιχειρήσεις εξακολουθούν να καταγράφουν θετικά οικονομικά αποτελέσματα, τα οποία επισκιάζονται από τις ζημιές των μεγαλύτερων επιχειρήσεών του που κυριαρχούν στην αγορά.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο όγκος της παραγωγής αναψυκτικών αυξήθηκε το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους κατά 12,7%, αλλά σε επίπεδα που είναι 14,5% χαμηλότερα από τα αντίστοιχα της ίδιας χρονικής περιόδου του έτους 2005. 

Μολονότι η χρονική περίοδος αυτή δεν θεωρείται αντιπροσωπευτική για την ετήσια εξέλιξη της παραγωγής, η ανάκαμψη αυτή ενδέχεται να αντανακλά τάσεις σταθεροποίησης της παραγωγής αναψυκτικών, η οποία το 2012 παρουσίασε μείωση της τάξεως του 9%.

Το ίδιο χρονικό διάστημα η παραγωγή χυμών φρούτων και λαχανικών, που είχε αυξηθεί περίπου κατά 6% το 2012, μειώθηκε κατά 19,8%, σε επίπεδα που είναι 23,9% χαμηλότερα από τα αντίστοιχα της ίδιας χρονικής περιόδου του έτους 2005.

.«Δεν θα γίνω κατήγορος του πατέρα μου» είπε απολογούμενη η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Σε ομολογία ότι «κάλυψε» τον πατέρα της στο στάδιο της ανάκρισης προχώρησε, με δάκρυα στα μάτια, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, απολογούμενη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση πολιτικής διαφθοράς του πρώην υπουργού Άμυνας.

Η κόρη του βασικού κατηγορούμενου, συντετριμμένη, ομολόγησε στους δικαστές ότι ήταν απόφασή της να μην πει όλη την αλήθεια στον ανακριτή ως προς την προέλευση χρημάτων που διακινήθηκαν για αγοραπωλησία οικοπέδου στην Κυψέλη, ενώ τόνισε: «Δεν θα γίνω κατήγορός του».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Αρετή Τσοχατζοπούλου είναι, μεταξύ άλλων, υπόλογη για την αγορά οικοπέδου στην οδό Κεφαλληνίας, με τίμημα περίπου 400 χιλιάδες ευρώ, το οποίο σήμερα ομολόγησε ότι ήταν δώρο του πατέρα της. 

Επίσης, η κατηγορουμένη λογοδοτεί και για την αγορά του ακινήτου στην οδό Δεινοκράτους, στο Κολωνάκι, που όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο είναι ουσιαστικά εικονική, καθώς συνδέεται με διακίνηση παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού

.Με σκάφη του λιμενικού θα εφορμούν στα νησιά οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ

Με σκάφη του λιμενικού θα εφορμούν στα νησιά, σε εικοσιτετράωρη βάση, το καλοκαίρι, οι "ράμπο" του ΣΔΟΕ. 


Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, με συμφωνία του ΣΔΟΕ και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή, αποφασίστηκε η υποστήριξη του έργου ελέγχων Κλιμακίου ΣΔΟΕ με επιχειρησιακά μέσα του λιμενικού στη νησιωτική χώρα καθ' όλη τη διάρκεια της τρέχουσας θερινής περιόδου, στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων που διενεργεί προς αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.