.Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ



Το τέταρτο σε σειρά Κοινωνικό Παντοπωλείο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εγκαινίασε σήμερα στις 7 το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, στο Δήμο Ζωγράφου, παρουσία επισήμων, της τοπικής αρχής, εκπροσώπων ενόπλων δυνάμεων, σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην ομιλία αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασιών σε μια περίοδο που τη χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη. «Το σημερινό παράδειγμα, είπε χαρακτηριστικά, συνεργασίας  της εκκλησίας με την τοπική αυτοδιοίκηση δείχνει το δρόμο για τον τόπο μας. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε , μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να  ξεπεράσουμε την κρίση».

Ο κ. Ιερώνυμος  υπογράμμισε ότι η εκκλησία σε όλη την Ελλάδα  στέκεται δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν δημιουργώντας ασπίδα προστασίας  και δεσμεύτηκε ότι θα διαθέσει όλες της τις δυνάμεις στο συνάνθρωπο.

« Είμαστε κοντά σας, αγκαλιάζουμε κάθε συνάνθρωπό μας δημιουργώντας μια αλυσίδα ζωής με την ίδρυση και λειτουργία των Κοινωνικών Παντοπωλείων με σκοπό την προσφορά και την ανακούφιση των αναγκών σας.

Δεν υπάρχουν γραμμές που μας χωρίζουν αλλά αυτό που μας ενώνει είναι η αγάπη για τον συνάνθρωπο μας με ενέργειες σαν και τις σημερινές που σηματοδοτούν και καταλήγουν στην προτροπή για όλους μας, βοήθησε και συ να αλλάξει η ζωή μας.

Θέλω να κάνω μια ευχή, κατέληξε, θα ήθελα να δω αυτό το κοινωνικό παντοπωλείο κλειστό του χρόνου τέτοια εποχή.  Θα είναι το μήνυμα  του τέλους της περιπέτειας μας. Εύχομαι και προσεύχομαι να πάψει η κρίση, να μην γονατίσουν οι Έλληνες και να σηκώσουμε γρήγορα και πάλι περήφανα το κεφάλι μας».

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κωνσταντίνος Καλλίρης, στο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και την «Αποστολή» για την στήριξη οικονομικά ασθενέστερων ομάδων της τοπικής κοινωνίας με την ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Αποστολή Αγάπης».
 Είναι μία κίνηση που θα καλύψει ανάγκες συνανθρώπων μας που υποφέρουν από την κρίση δίνοντας ουσιαστική λύση και διέξοδο στα προβλήματα πιου αντιμετωπίζουν δήλωσε.

.Αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για το χαράτσι θα ζητήσει το κράτος


Αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για το τέλος ακινήτων θα καταθέσει το Δημόσιο, παράλληλα με αίτηση αναίρεσης της απόφασης που θα υποβληθεί στον Άρειο Πάγο.

Αυτό αποφασίσθηκε σήμερα σε σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τη διοίκηση της ΔΕΗ, με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου που έκρινε αντισυνταγματική την είσπραξη του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού και επέβαλε στη ΔΕΗ να σταματήσει την είσπραξη του τέλους.

Ωστόσο, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν η ΔΕΗ θα συνεχίσει να χρεώνει στους καταναλωτές το τέλος ακινήτων με τους λογαριασμούς που εκδίδονται στο μεσοδιάστημα, δηλαδή από τώρα μέχρι να εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις. Για το θέμα αυτό αναμένεται γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ήδη, όπως μετέδωσε χθες το ΑΜΠΕ, η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε τα υποκαταστήματα ότι μπορούν να δέχονται από τους καταναλωτές να πληρώνουν τους λογαριασμούς χωρίς το τέλος ακινήτων. Στις περιπτώσεις αυτές οι οφειλές από το τέλος μεταφέρονται στις ΔΟΥ, οι οποίες ενημερώνονται από τη ΔΕΗ για τις δόσεις που εκκρεμούν.

Σε περίπτωση πάντως που το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαιώσει ότι το τέλος δεν μπορεί να περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, το Δημόσιο θα πρέπει να επιδιώξει την είσπραξή του μέσω διαφορετικού μηχανισμού.

.Στη Βουλή οι ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα


Ρυθμίσεις που αποβλέπουν στη διευκόλυνση ιδιοκτητών αυθαιρέτων να ενταχθούν στις σχετικές ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 4014/2011, καθώς και στην ενίσχυση της κινητικότητας κυρίως στους τομείς του τουρισμού, της οικοδομής και των εμπορικών χρήσεων, προωθεί ο Υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης.
Ειδικότερα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, εξαιρούνται της απαγόρευσης μεταβίβασης κτίρια για τα οποία έχει καταβληθεί το 30% του συνολικού ποσού προστίμου έως τις 31/01/2013.
Προβλέπεται δε, ότι σε περίπτωση καταβολής ποσοστού 30% του προστίμου έως 31/01/2013 παρέχεται έκπτωση 10% επί του συνολικού ποσού και, αυτομάτως από το πληροφοριακό σύστημα οι επόμενες προς εξόφληση δόσεις κατανέμονται αντιστοίχως.
Επιπλέον, κατατίθεται, σήμερα, προς ψήφιση στη Βουλή σύνολο ρυθμίσεων σχετικά με την καταβολή του ειδικού προστίμου, ώστε να ενθαρρυνθούν και να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων ακινήτων να τα εντάξουν στις ρυθμίσεις του νόμου 4014/2011.
Όπως υπογραμμίζει το ΥΠΕΚΑ, με τις συγκεκριμένες διατάξεις, αφενός αποδεσμεύονται όλες οι διαδικασίες σύναψης οιασδήποτε δικαιοπραξίας ακινήτου (βεβαιώσεις μηχανικού, περαίωση, κ.λπ.) από την ολοσχερή εξόφληση του προστίμου και αφετέρου θα επιτρέπονται, χωρίς να είναι απαιτητή, η πλήρης εξόφληση του ενιαίου ειδικού προστίμου, πράξεις δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου 
όπως: η μεταβίβαση ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος, η έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικής άδειας, η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης, η έκδοση βεβαίωσης εξόφλησης ποσοστού 30% του συνολικού ποσού προστίμου έως 31/01/2013, από το πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ το οποίο κι αυτό με τη σειρά του προσαρμόζεται σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις
Επιπροσθέτως, παρατείνεται η καταβολή όλων των δόσεων καταβολής του ειδικού προστίμου πράξεων υπαγωγής στο Ν.3843/2010 έως 31.01.2013.
Το ΥΠΕΚΑ, τέλος, διευκρινίζει ότι σε περίπτωση μη αποπληρωμής του συνολικού προστίμου, το κτίσμα για το οποίο έχει πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική υποβολή, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις, θα καθίσταται αυτοδικαίως αυθαίρετο.

.Κρίσιμη συνάντηση για το φορολογικό


Σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί η Κυβέρνηση για να κλείσει το νέο φορολογικό έως τις 11 Δεκεμβρίου, εν μέσω των σφοδρών αντιδράσεων από την αντιπολίτευση και κοινωνικούς φορείς. 
Οι συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο είναι συνεχείς, με στόχο τη φορολογική δικαιοσύνη, και σε αυτό το πλαίσιο μελετώνται σενάρια προκειμένου να ενισχυθούν με εισοδηματικά κριτήρια τρίτεκνοι και πολύτεκνοι. 

Οι τελευταίες εξελίξεις θα εξεταστούν στη συνάντηση στις 7μμ των εκπροσώπων των κυβερνητικών εταίρων με τον υπουργό Οικονομικών. 

Η κυβέρνηση με το νέο φορολογικό καταδικάζει στη «φτώχεια και στην ανέχεια πλατιά στρώματα της κοινωνίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την πραγματική και δραστική φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45% στα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη, τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, την κατάργηση όλων των άμεσων φόρων και την άμεση κατάργηση των χαρατσιών, των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα, προτείνει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ. 

.Κεδίκογλου για ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ


«Είναι προτιμότερο να σε λένε "ταλιμπάν" της αλλαγής, παρά θαλαμηπόλο στο λόμπυ της δραχμής» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην εφημερίδα BILD.
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «θιασώτες του "ναι σε όλες τις συντεχνίες" και του "όχι σε οποιαδήποτε αλλαγή"».
Είναι αναμενόμενο, σημείωσε, «να αντιδρούν στον μετασχηματισμό της οικονομίας μας και στον τερματισμό της οικονομικής μας εξάρτησης».

.Συνάντηση Στουρνάρα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών


Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με το προεδρείο της Ελληνικής 'Ένωσης Τραπεζών, τους Γιώργο Ζανιά, πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, Δημήτριο Μαντζούνη, διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Bank, Νίκο Νανόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank και Σταύρο Λεκκάκο, διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τις ελληνικές τράπεζες σχετικά με την επαναγορά ομολόγων.

Νωρίς αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθούν τα διοικητικά συμβούλια των ελληνικών τραπεζών για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων με το 100% των χαρτοφυλακίων που διαθέτουν. Αναλόγως με τη συμμετοχή των hedge funds θα κριθεί αν θα γίνει αποδεκτή η προσφορά των ομολόγων στο σύνολό της.

Ο κ. Στουρνάρας κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο θέμα της νομοθετικής ρύθμισης που θα απαλλάσσει τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών από νομικές ευθύνες που ενδεχομένως θα αντιμετώπιζαν λόγω της συμμετοχής στο buy back. Η ρύθμιση θα λάβει τη μορφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και θα εκδοθεί άμεσα.

Όσον αφορά το ζήτημα της αποτύπωσης του αναβαλλόμενου φόρου στα εποπτικά κεφάλαια, έχει καταρχάς θετική αντιμετώπιση, θα πρέπει όμως να εγκριθεί από την τρόικα και την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Ο αναβαλλόμενος φόρος μπορεί να έχει ωφέλεια της τάξης των 4 δισ. ευρώ εάν γίνει δεκτός ο υπολογισμός του κατά 100% στα εποπτικά κεφάλαια του κλάδου.

.Ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητών και φοιτητών, στη μνήμη Αλ.Γρηγορόπουλου


Με μικρής έντασης και έκτασης επεισόδια ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητών και φοιτητών που έγινε σήμερα με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στα Προπύλαια και στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία η οποία, από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, κατευθύνθηκε στη Βουλή και κατέληξε στα Προπύλαια.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία, διαδηλωτής πέταξε προς τις αστυνομικές δυνάμεις βόμβα μολότοφ, πυροδοτώντας έτσι της μικρής έντασης επεισόδια, της κατά τ' άλλα ειρηνικής πορείας.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές χωρίστηκαν στα τρία. Ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια όπου ακολούθησε πετροπόλεμος στους γύρω δρόμους με τις αστυνομικές δυνάμεις. Μία άλλη ομάδα κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ενώ μέρος των διαδηλωτών παραμένει στα Προπύλαια.

Στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις 7 το απόγευμα πορεία θα κάνουν οι αντιεξουσιαστές, ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο σημείο που σκοτώθηκε ο 15χρονος.

.Μείωση 43,9% κατέγραψαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Νοέμβριο


Με ταχύτατους ρυθμούς «απομειώνεται» η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της περιοριστικής οικονομικής πολιτικής και της συρρίκνωσης του εισοδήματος των πολιτών. 

Τον Νοέμβριο εφέτος, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων περιορίστηκαν περαιτέρω κατά 43,9% (και ειδικά των επιβατηγών κατά 47,5%),
 με αποτέλεσμα, το διάστημα Ιανουαρίου- Νοεμβρίου να έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά 72.816 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) και να έχει παρουσιαστεί μείωση 39% (στα επιβατηγά η πτώση είναι 40,7%). 

Μείωση 33,1% είχε παρουσιαστεί το 11μηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2011 (στα επιβατηγά η μείωση ήταν 32%).

.Ολα καλά με Μέσι, μετά τον τραυματισμό του


Στις θέσεις τους επέστρεψαν οι... καρδιές όλων στην Μπαρτσελόνα, αφού ο τραυματισμός του Λιονέλ Μέσι στον χθεσινό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπενφίκα αποδείχθηκε επιπόλαιος. Ο Αργεντινός σουπερστάρ χτύπησε στο γόνατο και αποχώρησε με φορείο, λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, με την τηλεοπτική εικόνα να προϊδεάζει για το ενδεχόμενο σοβαρού τραυματισμού. 

Οι εξετάσεις όμως ήταν απολύτως καθησυχαστικές, καθώς έδειξαν ότι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου έχει απλά υποστεί ένα αιμάτωμα στο αριστερό γόνατο, που ενδεχομένως να του στερησει τη συμμετοχή στο κυριακάτικο ματς πρωταθλήματος με τη Μπέτις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χθεσινός είναι ο πρώτος (έστω και ελαφρύς) τραυματισμός του Μέσι εδώ και πάνω από δύο χρόνια. 

Παρά τη μεγάλη καταπόνηση από τα δεκάδες παιχνίδια, 
ο Αργεντινός δεν είχε αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα μετά από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο το Σεπτέμβριο του 2010, σε αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τότε είχε απουσιάσει από δύο ματς της Μπαρτσελόνα.

.«Δεν θα ακολουθήσουμε την τύχη της Βαϊμάρης»


Βέβαιος για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και αισιόδοξος για την εξέλιξη της χώρας από κακό παράδειγμα σε παράδειγμα οικονομίας-μοντέλου, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχωρεί στην γερμανική εφημερίδα BILD, ενόψει και της επίσκεψής του, την Κυριακή, στην Βαυαρία. 

Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται στην πρόοδο της Ελλάδας κατά τους τελευταίους δύο μήνες και στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, σημειώνει δε ότι ενώ οι Γερμανοί «ακούν» για την ελληνική κρίση, οι Έλληνες υποφέρουν από αυτήν και έχουν κάθε συμφέρον να την αφήσουν το συντομότερο πίσω τους.

«Θα μείνουμε στο ευρώ! Φιλοδοξία μας είναι η Ελλάδα να αλλάξει θεαματικά και από ένα κακό παράδειγμα γεμάτο προβλήματα, να γίνει ένα ξεχωριστό παράδειγμα για μια οικονομία-μοντέλο», τονίζει ο πρωθυπουργός και προσθέτει ό,τι τους τελευταίους μήνες έχουν επιτευχθεί περισσότερα από όσα είχαν επιχειρηθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. 

Δηλώνει μάλιστα πεπεισμένος ότι σύντομα θα αντιληφθούν όλοι ότι η Ελλάδα εργάζεται για μια ιστορία επιτυχίας και «κανείς πλέον δεν θα ρωτάει για τη συμμετοχή μας στο ευρώ ή για ένα νέο "κούρεμα"». Επισημαίνει ακόμη ότι το ελληνικό χρέος χαρακτηρίζεται πλέον επισήμως ως βιώσιμο και υπογραμμίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η έξοδος από την ύφεση, ώστε η οικονομία να μεταρρυθμιστεί και να υπάρχουν αρκετά έσοδα για την εξόφληση τόκων και χρεολυσίων και τονίζει ότι γι' αυτό είναι απαραίτητη η σταθερή ανάπτυξη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πλέον συγκρίσιμη με αυτήν στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, ο πρωθυπουργός απαντά καταφατικά, αλλά διευκρινίζει: «Έχουμε διδαχθεί από την ιστορία, δεν είναι έτσι; Δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Αποκλειστικά η πολιτική λιτότητας, εν μέσω ύφεσης, δεν μπορεί να οδηγήσει σε υγιή οικονομία. 

Αυτή η πολιτική αποσταθεροποιεί την οικονομία και καταστρέφει την κοινωνική συνοχή μας και μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο του εξτρεμισμού. Προσπαθούμε να πετύχουμε την δημοσιονομική εξυγίανση και θα δείξουμε πρόοδο με τις ιδιωτικοποιήσεις. 

Για αυτό και δεν θα ακολουθήσουμε την τύχη της Βαϊμάρης. Θα προσφέρουμε το εντελώς αντίθετο παράδειγμα!». Απαντώντας πάντως σε ερώτηση σχετικά με τα φαρμακεία, τα οποία πωλούν πλέον φάρμακα μόνο τοις μετρητοίς, κάνει λόγο για προσωρινό πρόβλημα εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να εξοφλήσει τις οφειλές της.

Ο κ. Σαμαράς περιγράφει ακόμη τη φοροδιαφυγή ως ένα από τα σοβαρότερα διαρθρωτικά προβλήματα της Ελλάδας, αλλά αναφέρεται στην πρόοδο που έχει σημειωθεί και στις σημαντικές αποκαλύψεις. Τονίζει δε, ότι οι σοβαρές περιπτώσεις φοροδιαφυγής αντιμετωπίζονται πλέον ως κανονικά αδικήματα, ανεξαρτήτως του εάν καταβάλλονται οι καθυστερούμενες οφειλές ή όχι.

.«Η Ιταλία είναι στο χείλος του γκρεμού»


«Η Ιταλία είναι στο χείλος του γκρεμού, η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη απ΄ότι πριν από ένα χρόνο» αναφέρει σε γραπτό ανακοινωθέν του ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Στο συγκεκριμένο γραπτό μήνυμα που εκδόθηκε μετά από σύσκεψη με τον γραμματέα του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», Ανζτελίνο Αλφάνο, ο Καβαλιέρε προσθέτει ότι «πολιορκείται από όσους του ζητούν να ξανακατέβει στην πολιτική αρένα ως επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης».

Παράλληλα, ο «μίστερ τιβί» τονίζει : «Η οικονομία είναι σε οριακή κατάσταση, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά ένα εκατομμύριο, το δημόσιο χρέος ανεβαίνει και η αγοραστική δύναμη εξαφανίζεται».

Με την παρέμβασή του αυτή, ουσιαστικά, ο «Καβαλιέρε» καθιστά σαφές ότι εννοεί να αναλάβει και πάλι επικεφαλής του «Λαού της Ελευθερίας», για να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση που, κατά την άποψή του, χαρακτηρίζεται από « αφόρητη φορολογική πίεση και απ' την αγωνία των οικογενειών που δεν καταφέρουν να πληρώσουν τον φόρο ακίνητης περιουσίας».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σημειώνει, τέλος, ότι «δεν μπορεί να επιτρέψει, η χώρα του, να κατρακυλήσει σε μια ύφεση δίχως τέλος» και ότι «οι διαπιστώσεις αυτές θα επηρεάσουν και τις επιλογές των επόμενων ημερών».

Μένει να εξακριβωθεί πως θα αντιδράσουν τα μέλη εκείνα της κεντροδεξιάς, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος της Ρώμης Τζάννι Αλεμάνο, που θεωρούν ότι « ο κύκλος του πρώην μεγιστάνα πρωθυπουργού, έχει, πλέον, κλείσει οριστικά».

Δεν αποκλείεται να κινδυνεύσει η ίδια η ενότητα του συντηρητικού «Λαού της Ελευθερίας», ενώ οι σχολιαστές δεν παραλείπουν να υπογραμμίσουν ότι «ο Καβαλιέρε θέλει να παραμείνει στην ενεργό πολιτική διότι χρειάζεται την βουλευτική του ασυλία, εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων, για τις υποθέσεις που εκκρεμούν».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.