.Η Εξοδος των Σύρων

Τ​​ο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πηγαινοέρχεται από το ανατολικό Αιγαίο στον Πειραιά, μεταφέροντας πρόσφυγες που ξέρουν πολύ καλά από πού έρχονται αλλά όχι πού πάνε. 

Κατά χιλιάδες αποβιβάζονται και στρέφονται σε αναζήτηση του βορρά, ξεκινώντας το επόμενο στάδιο της δύσκολης πορείας τους. Το ποτάμι φόβου και ελπίδας ρέει ακατάπαυστα, σε αναζήτηση ασφάλειας και ευημερίας μακριά από την πατρίδα, ρέει ανάμεσά μας αυτό το καλοκαίρι της δικής μας μεγάλης αστάθειας. 

Τι θα θυμούνται αυτοί οι άνθρωποι από το πέρασμά τους από την Ελλάδα; Τι θα θυμόμαστε εμείς γι’ αυτούς; Η ζωή, αδιαφορώντας για... περισσότερα »

.O Bούτσης ξεσκεπάζει τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ

*Σχόλια**Ανδρέας Ζαμπούκας *
 Η Αριστερά είχε πάντα ως ιδεολογία και τάση όλα τα χαρακτηριστικά των μονοθειστικών θρησκειών. Ακολουθούσε το δόγμα, απεικόνιζε μονοδιάστατα τον κόσμο και όσο δεν συμμετείχε στην εξουσία, κατέστρεφε.

 Έτσι κι αλλιώς, ο μόνος δρόμος για τις φατρίες της ήταν η αποκλειστικότητα στη διαχείριση της κοινωνίας και όχι η συμμετοχή της σε συναινετικές δημιουργικές δράσεις.

 Ειδικά για την ελληνική Αριστερά, ακόμα και όταν στην ηγεσία της βρίσκονταν πολύ σοβαρότεροι άνθρωποι από τον Τσίπρα, το ζητούμενο ήταν μόνο η διαμαρτυρία. Αυτό συνέβαινε στα πανεπιστήμια, στον...περισσότερα »

.Να απαλλαγούμε από τα σούργελα της πολιτικής

Τα τελευταία χρόνια νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα στη Βουλή. Τόσοι άχρηστοι, άσχετοι, νούμερα, μπαχαλάκηδες και αγράμματοι δεν είχε δει η Ελλάδα από συστάσεως του κράτους. Από το 2012 και μετά, με τη διάλυση του πολιτικού συστήματος και την είσοδο στη Βουλή των νεοναζί, είδαμε και ζήσαμε απίστευτες καταστάσεις. 

Και δε μιλάμε απλά για κάποια νούμερα, κυρίως λαϊκιστές της ανοησίας και της μπαρούφας που υπάρχουν πάντα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή σε άλλα κόμματα. Μιλάμε και για ότι σαβούρα μαζεύτηκε τα τελευταία 3 χρόνια στο κοινοβούλιο, μια σαβούρα που θα ξαναμπεί στη Βουλή με τις λίστες αλλά ...περισσότερα »

.Απίστευτο θράσος Βούτση: Γιατί να στηρίζουμε το Μνημόνιο αν δεν κυβερνάμε;

Γιατί να στηρίζουμε το Μνημόνιο αν δεν κυβερνάμε, ήταν το νόημα των δηλώσεων που έκανε νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης. *

«Αν δεν τύχουμε μίας νέας έγκρισης (σ.σ. από το λαό) δεν είναι απαραίτητο να μετέχουμε στην υλοποίηση του προγράμματος που ψηφίσαμε, αλλά μπορούμε να στηρίξουμε ή να ψηφίζουμε συγκεκριμένα μέτρα για τα οποία έχουμε δεσμευθεί», είιπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.* 

Αναφερόμενος στην απόφαση να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, ο κ. Βούτσης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν υποχρεωμένος να το κάνει. *«Το είχαμε πει ότι αν δεν έχουμε ούτε 120 στην ψηφοφορία στις 13 Αυ... περισσότερα »

.Παπανδρέου, ΔΗΜΑΡ και πρώην βουλευτές προσχωρούν στο ΠΑΣΟΚ

Έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο χώρο της Κεντροαριστεράς καθώς το κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά βρίσκει ανταπόκριση στη ΔΗΜΑΡ αλλά και στο ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου. 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε προσκλητήριο συμπόρευσης και δημιουργία ενός τρίτου πόλου, ο οποίος θα βρίσκεται ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ και ο οποίος θα εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας και της κυβέρνησης.

 Η ανταπόκριση από τη ΔΗΜΑΡ ήταν άμεση καθώς οι συζητήσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Θετικά όμως ανταποκρίθηκε και ο Γιώργος Παπανδρέου. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ... περισσότερα »

.Η Bild έκανε δημοσκόπηση! Δείτε τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Λαφαζάνη

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ μακριά από τον στόχο της αυτοδυναμίας γράφει η Bild στην πρώτη δημοσκόπηση που δίνει η γερμανική εφημερίδα στη δημοσιότητα και τη χαρακτηρίζει εσωτερική κόμματος χωρίς να το διευκρινίζει.
Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει σήμερα ποσοστό που δεν ξεπερνά το 28%. Στις τελευταίες εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανερχόταν στο 36%.
Η δεύτερη ισχυρότερη εκλογική δύναμη, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, παίρνει ποσοστό 25%.
Όπως αναφέρει η Bild το κόμμα «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη παίρνει ποσοστό 8%.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.