.Νίκη στο ρελαντί για τον Ολυμπιακό

Χωρίς να εντυπωσιάσει, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ, έβγαλε την… υποχρέωση και πλέον είναι έτοιμος για να τα παίξει όλα για όλα την Τρίτη, κόντρα στην Μονπελιέ για το Τσάμπιονς Λιγκ.
 Ο Μήτρογλου (42’) άνοιξε το σκορ, ενώ ο Μασάντο (55’) με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έκανε το 2-0. 
Εξαιρετικός ο Αμπντούν, πολύ καλός ο Βλαχοδήμος, θετικός και ο Μασάντο για την ομάδα του Ζαρντίμ, ενώ ο Λαμπρόπουλος και ο Κουτσιανικούλης διασώθηκαν από τους Κρητικούς. 

.Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα

 Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στα κόμματα ενόψει της κατάθεσης του πακέτου των μέτρων την Δευτέρα στη Βουλή και της ψήφισής τους την Τετάρτη. Αύριο στις 11 και μισή το πρωί, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, συγκαλεί την  Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπου αναμένεται να επαναλάβει το δίλημμα: 

«Ή ψηφίζεται το πακέτο, και η χώρα παίρνει τα χρήματα και ελπίζει στην παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην ενίσχυση από τους εταίρους μας ή το πακέτο δεν περνάει και η χώρα παραδίδεται στην ακυβερνησία και το χάος».  

Επαφές με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία είτε διαφωνούν είτε έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την ψήφιση του πακέτου των μέτρων, άρχισε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος. Το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον Κώστα Σκανδαλίδη και λίγο αργότερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μάρκο Μπόλαρη.
Στην Δημοκρατική Αριστερά, οι τελικές αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα, θα ληφθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το απόγευμα της Δευτέρας. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ, η κοινοβουλευτικό ομάδα συνεδριάζει αύριο στις 6 και μισή αύριο το απόγευμα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, «Η καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του προϋπολογισμού, αποτελεί τη μόνη στάση αξιοπρέπειας και ευθύνης απέναντι στη χώρα».
«Η κυβέρνηση μπορεί να μείωσε τις περικοπές για τα ανώτερα κλιμάκια των συντάξεων, όμως προχωρά στο νέο στυγνό έγκλημα σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των συνταξιούχων που παίρνουν χαμηλές ή συντάξεις πείνας. 
Αυτό κάνει η νέα δραστική μείωση συντάξεων, η πλήρης κατάργηση δώρων και επιδομάτων, η αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα, η ακρίβεια, τα χαράτσια, οι νέοι φόροι κ.α.» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχετικό σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του, 
καλώντας ταυτόχρονα τους συνταξιούχους «να δώσουν τη δική τους απάντηση μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην απεργία, στις διαδηλώσεις, στη λαϊκή αντεπίθεση».

.Τρίτη νίκη για τον Ατρόμητο - Μοιράστηκαν τους βαθμούς Πλατανιάς και Κέρκυρα


Με γκολ του Θανάση Καραγκούνη στο 87ο λεπτό, ο Ατρόμητος πέτυχε την τρίτη εφετινή νίκη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας επικρατώντας στο Περιστέρι του Πανθρακικού με 2-1, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 18΄ με τον Κούτσι, ενώ η ακριτική ομάδα είχε ισοφαρίσει με τον Παπαδόπουλο στο 44΄. Ο Πανθρακικός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής (δεύτερη κίτρινη) του Μουνάφο στο 54΄.

Ο Πλατανιάς δεν κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή που διατήρησε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης με την Κέρκυρα, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 (41΄ Ουντότζι - 79΄ πέναλτι Μπάρκογλου) στα Περιβόλια των Χανίων. Να σημειωθεί ότι οι «Φαίακες», που έχουν ανακάμψει μετά την κακή εκκίνησή τους, παρέμειναν αήττητοι για πέμπτη συνεχή συνάντηση.

.«Κίνδυνος για τον γερμανικό προϋπολογισμό από ενδεχόμενο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους»


Κενό στον γερμανικό προϋπολογισμό θα προκαλέσει ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενώ δεν αποκλείεται να θέσει σε κίνδυνο την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας, υποστηρίζει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευθεί στο οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche» που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα. Ο κ. Ρέσλερ καλεί και πάλι την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. 

.Κλείνουν σχολεία λόγω αδυναμίας πληρωμής πετρελαίου θέρμανσης


Και άλλα σχολεία, πέρα από αυτά της Φλώρινας, αναμένεται να κλείσουν τις ερχόμενες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης. 
Τη δυσάρεστη αυτή βεβαιότητα διατύπωσαν δήμαρχοι της Β. Ελλάδας κατά τη χθεσινή, έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Το αίτημα της ΚΕΔΕ -αλλά και πολλών δημάρχων μεμονωμένα- προς το υπουργείο Οικονομικών, να επιστρέφεται ο φόρος πετρελαίου για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, παρέμεινε αναπάντητο. 

Αίτημα ιδιαιτέρως σοβαρό, εάν ληφθεί υπόψη ότι πέρα από την εξίσωση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων και την κάλυψη των αναγκών τους είναι μειωμένη κατά 50% σε σχέση με το 2010.

Όπως σημείωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ, Γιάννης Μουράτογλου, στα γραφεία της ΚΕΔΕ έχουν αρχίσει και φθάνουν επιστολές από δημάρχους που δεν μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο για τα σχολεία.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται η Καστοριά, τα Γρεβενά, η Έδεσσα και άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει πολύ κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου. Έσχατη λύση που απομένει για τους δημάρχους, όπως οι ίδιοι έλεγαν, είναι οι ξυλόσομπες.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.