.Δυσαρέσκεια Βενιζέλου για κυβερνητικούς αιφνιδιασμούς

Δυσαρέσκεια εκφράζει ο Ευ. Βενιζέλος για τη λειτουργία της κυβέρνησης και ειδικά για πρωτοβουλίες χωρίς να υπάρχει συνεννόηση. 

Η δυσαρέσκεια καταγράφηκε με τον οξύτατο τρόπο που αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ σε δύο πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στον κατεπείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου για τα δάνεια, αλλά και για την άρση των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία.

Σύμφωνα με "Τα Νέα" η Ιπποκράτους σκληραίνει τη στάσητης απέναντι στην κυβέρνηση και την ίδια γραμμή αναμένεται να ακολουθήσει και σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που θα έχει σύσκεψη με τον Γ. Στουρνάρα και τον Γ. Βρούτση.

.Αλαβάνος: Έτοιμο για τις ευρωεκλογές το “Σχέδιο Β”

Έτοιμο για τις ευρωεκλογές του 2014 είναι το “Σχέδιο Β'” του Αλέκου Αλαβάνου, όπως δήλωσε ο ίδιος από τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη “πολύ γόνιμες συζητήσεις με άλλες αριστερές και κινηματικές δυνάμεις, ώστε να υπάρξει μια ευρεία συνεργασία για τη διάσωση και ανασυγκρότηση της χώρας”.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη με τίτλο "Νεοφιλελευθερισμός - Χυδαία απλός ή απλά χυδαίος;", ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι ένα από τα πιο ακραία θύματα του νεοφιλελευθερισμού, σχολιάζοντας μάλιστα πως η εκδοχή της Ευρωζώνης είναι από τις πιο βάρβαρες εκφράσεις του, 

“δεδομένου ότι πέρα από τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάλυση του κοινωνικού κράτους, την κατάργηση των εργασιακών ρυθμίσεων και των κρατικών παρεμβάσεων στην οικονομία, περιλαμβάνει και τη γερμανική ιδιαιτερότητα που είναι η έξαλλη αντιπληθωριστική πολιτική και τα μέτρα λιτότητας”.

Επιπλέον, χαρακτήρισε “παραμύθια” τα όσα λέγονται ότι μπορούν να καταργηθούν οι πολιτικές της τρόικας εντός της Ευρωζώνης, “φωτογραφίζοντας” τον ΣΥΡΙΖΑ, και πρόσθεσε: “Η μόνη διέξοδος είναι η εθνική νομισματική πολιτική, συνδυασμένη με την κρατικοποίηση των τραπεζών, την ανασύνταξη του κοινωνικού κράτους και τον οικονομικό σχεδιασμό”.

.Μειώθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων - χορηγήσεων τον Απρίλιο

Πτωτικά κινήθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων τον Απρίλιο. Παρά ταύτα η ψαλίδα των επιτοκίων (διαφορά επιτοκίων καταθέσεων - χορηγήσεων) άνοιξε περαιτέρω  κατά 0,06% και διαμορφώθηκε στο 3,12%.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης τη Ελλάδος, στις καταθέσεις, το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων από νοικοκυριά με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος παρουσίασε περαιτέρω πτώση κατά 0,14% και διαμορφώθηκε στο 4,22%. Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων μειώθηκε κατά 0,09% το 2,63%. 

Όσον αφορά τα δάνεια, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο, τον Απρίλιο του 2013, στο 14,77%. 

Αντίθετα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων καθορισμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό μέχρι 1 έτος παρουσίασε περαιτέρω πτώση κατά 0,10% 

.Σε νέα σύσκεψη οι αποφάσεις για τον φόρο ακινήτων

Δεν ελήφθησαν αποφάσεις στη σύσκεψη για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη και των εκπροσώπων των κομμάτων που απαρτίζουν τη διακομματική επιτροπή.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμη η συλλογή όλων των στοιχείων για την έκταση των αγροτεμαχίων προκειμένου να μπορούν να γίνουν υπολογισμοί για το ύψος των εσόδων που θα αντληθούν από αυτά. Το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει και νέα σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα.

.«Αγνοήστε την κρίση, ελάτε στην Ελλάδα! Το φως της είναι μοναδικό»

 Να αγνοήσουν την κρίση και να έρθουν στην Ελλάδα, το φως της οποίας χαρακτηρίζει "μοναδικό, το πιο τέλειο στον κόσμο" καλεί όλους όσοι σκέφτονται να ταξιδέψουν φέτος το καλοκαίρι, ο κορυφαίος Αμερικανός φωτογράφος William Abranowicz (Ουίλιαμ Αμπράνοβιτς), ο οποίος βρίσκεται από χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, προσκεκλημένος του καλλιτεχνικού φεστιβάλ "Φωτομετρία".

Ο επί 40 χρόνια φωτογράφος μεγάλων ταξιδιωτικών και αρχιτεκτονικών εντύπων και περιοδικών λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι "η φωτογραφία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο" και μας εξηγεί πως η δύναμή της "μπορεί και έχει επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία", όπως - επί παραδείγματι - στην περίπτωση του Νόμου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Ο διάσημος Αμερικανός φωτογράφος μας αποχαιρετά με μια συμβουλή: "Πρέπει να προσέχουν οι Έλληνες, να διατηρήσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα". 

.«Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και ηθική - πνευματική»

Η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική αλλά ευρωπαϊκή, όχι μόνο οικονομική αλλά και ηθική-πνευματική. Αυτά δηλώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δήμητρα Κολλιάκου, μιλώντας για το πρόσφατο μυθιστόρημά της «Το πρόσωπο του ουρανού» (Εκδόσεις Πατάκη), που αναφέρεται στα προβλήματα τα οποία αρχίζει να αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι (ένας Άγγλος και μια Ελληνίδα) στο Λονδίνο με αφορμή τη μετάλλαξη του βρετανικού πανεπιστημίου. 

Το οικογενειακό πλαίσιο μαζί με την ιστορική εποχή, σημειώνει η Δ. Κολλιάκου, δίνουν στον μυθιστοριογράφο τη δυνατότητα να στήσει χαρακτήρες. Όσο για το χάσμα των γενεών που την έχει απσχολήσει στα περισσότερα βιβλία της, η συγγραφέας, που ζει μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, λέει πως αποτελεί την έσχατη εξορία για τους ήρωές της.

.Νεκρός φαντάρος από ανατροπή άρματος μάχης

Θανατηφόρο ατύχημα με άρμα μάχης, σημειώθηκε στις 05:50, στον δρόμο από Συκάμινο προς Ωρωπό. Το τεθωρακισμένο βγήκε από το δρόμο και ανατράπηκε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας φαντάρος.

Το ερπυστριοφόρο όχημα Μ113, εξετράπη της πορείας του στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του στρατιώτη (ΠΝ) Ε.Κ., όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Στο ερπυστριοφόρο όχημα επέβαινε άλλος ένας στρατιώτης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Στον τόπο του δυστυχήματος έχει μεταβεί ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.